tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Snif ja köh

Flunssaa pukkaa ja loma on juurikin ovella. Prhn. Ois se kiva lomailla eikä sairastaa. Tulis ja menis eikä vetkuttais ja viruttelis. Tauti siis.

Olo on lähes pieksetty, menee aina selkään noi jutut. Neulominen sujuu jotenkuten c-vitamiinitankkauksen voimin. Puolisko saa tumput, mikäli mitoitus ja huovutus onnistuu. On tosi fiksua aloittaa isoon miehen käteen huovutettavaksi tarkoitetut lapaset 3 mm puikoilla ja ohuella langalla, jos haluaisi saada vauhdilla valmista.

Mikki Hiiri vai Voimasmurffi?

sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

2 x Pipo

Kaksi pipoa Juniorille eli koiralle lisää syötävää.

Sini - ruskearaitainen
Lankana Biasista jääneitä Lopo Xavier jotain :) kaksinkertaisena
Puikot 4 mm
Silmukoita alussa 80, suoraa 3 o 1 n 16 cm

Pehmeni ja muokkautui mukavasti kastelun jälkeen, ei pipo kiristä enää sitten alkukokeilujen. Tummempi sininen loppui lähes tuohon ylempään raitaan ja vaaleampaankin on enää vain nöttönen jäljellä. Aika hyvin kuluu näköjään nuo jämiksetkin.


Mustaa palmikkoa
Lankana kaksinkertainen portugalilainen villalanka
Puikot 4 mm
Silmukoita alussa 88, palmikkokuvion alku Phildarin joku palmikkoneule, loppu soveltaen omasta päästä
Suoraa 15 cm

Myös pehmeni ja muokkautui hienosti kastelun jälkeen. Lanka tuntui yllättävän liukkaalle ja pehmeälle. Onpa hankala kuvattava, Mitenkään ei saa kuvasta kokonaista pipoa mistään ilmansuunnasta. Noita palmikkokuvioita on neljä, tuo edessä, takana ja sivuille. Ylempänä ne sitten kietooutuu toisiinsa.

Mitä tapahtui sille puna-mustalle.. Noo se jäi alkutekijöihinsä. Menetin hermoni ja väritkin näytti yhdessä tunkkaisille ja malli ei toiminut ja Pipo Kiristi. Odottaa purkamista. Testaan myöhemmin uudelleen.

Nyt huvittaisi testata puoliskolle tumppuja..Mutku ei mukamas oo lankoja. Sukkiakin tekis mieli neuloa... Välitöitä odotellessa Urban Aranin ohjetta, se kuulema on tulossa. Alkaa pinna kiristyä taas yhteen nettikauppaan.

lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Hiihtohuovutus

Tiedän, että huovuttaa voi monella tapaa, mutta enpä taas ajatellut, että se onnistuu hiihtämälläkin.

Mulla on nahka-kangas-hiihtorukkaset, jotka on aika kylmät näillä pakkasilla, joten lykkäsin lenkille lähtiessä sisälle ihanaiset alpakkalapaset. 14 kilsaa vapaalla tyylillä sai aikaan kämmenpuolen huovuttumisen. Vielä kun keksisi miten saisi tumpun huovuttumaan tasaisesti ympäriinsä, niin voisi yhdistää näppärästi kaksi harrastusta.

Mielenkiintoista on myös se, että oikea on selvästi enemmän huovuttunut kuin vasen...Pitää vissiin hioa hiihtotekniikkaa vielä lisää.

perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Pipoja pukkaa

Työt haittaa taas harrastusta..

Pari ihan peruspipoa tulossa, Juniorille molemmat.
Toisen, punamustan, teen yksinkertaisesta langasta ja siitä tulee vähän erikoisempi kuvioiltaan, jos se vaan onnistuu. Toisen, sinisen, neuloskelen kaksinkertaisesta langasta. Molemmissa käytän Biasista jääneitä jämiä.

Ei liene vaikea arvata kumpi noista hoitaa sitä aivottoman neuleen virkaa..

keskiviikkona, helmikuuta 21, 2007

Kevättä rinnassa?

Eilisestä piposta kuva tositoimissa. Oli aikas vilee taas tänään. Muoksin noita päälaen kavennuksia vielä omaan kupoliin sopiviksi. Noi värit osu tosi hyvin yhteen suossaritakin kanssa. Itsas on kaks takkia samoilla väreillä, joten keväämmällekin tuo piponen käy.

IK:n kevät tipahti. Iski suoraan huumorihermoon toi kommentti kannessa tumppuja kiskoessa kädestä. Juu, tosiaan, tuntuu keväälle kun ulkona on 20 astetta pakkasta.
Mut toisaalta päivä on jo paaaljon pitempi ja valoisampi ja Suomen keväisempi ku hetki sitten. Mutta ei ihan noin keväinen kuin tuo lehti malleissaan antaa olettaa.

Muhun ei oikein iskeny mikää malli. Alkusivujen mainosten säärystimet nappeineen oli kivat sekä takakannen palmikkoneule.. mainos sekin. Ohjesivut takana oli kivat sekä kolumnit, mut..noh. Mä oon vähän pettyny tohon IK:hon.

tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Talviraitaa hiihtopipoon

Kiitokset kommenteista edellisessä, olen otettu :) Ja paita oli tänään duunissa. Paras kommentti oli yhdeltä oppilaalta "onko tuo villapaita?" Jaa-a ;)

Eka virallinen Project Spectrum -työ.
Tummanharmaata, valkeaa ja turkoosia.
Lankana Lanett tuplana
Puikot 3 mm
Silmukoita alussa 120, suoraa 1o 1n 13 cm ja sitten kavennus neljässä kohdassa joka kerroksella. Kavennus on erilainen mitä olen yleensä pipoihin tehnyt ja se piti aloittaa aikaisemmin. Normaalin pipon syvyys mun käsissä on 15-16 cm ennen kavennuksia.

Tein kavennukset Custeau -mallin mukaan, mutta tässä nei oikein toimi tuolla lopussa, ainakaan vielä kun pipo ei ole muotoutunut kunnolla. Muuten kyllä.

Juniorin pipon söi koira. Pitäisi kuulema tehdä uusi tilalle, tosin samanlaista en saa aikaiseksi, mutta nyt vois testata sen parannetun mallin.

Urban Aranin ohje on kuulema myös tulossa. Hmph. Olisin voinut haluta sen nyt heti enkä kahden viikon päästä.

Löysin myös hauskan kaupan josta lienee pakko tilata Lentävä Sika. Kieroutunut huumorintajuni huvittuu tästä joka kerta kun possuparkaa vilkaisee. Löysin myös Amazonin mekaanisten lelujen kirjat.. lääh.. hullaannuttavaa.

maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Fair Isle Bias

Fair Isle Bias kirjasta Loop-d-loop ja malli on Teva Durhamin käsialaa.
Lankana Lopo Xavieri Phoebus, suoraan Portugalista, Portosta.
Puikkokoko 4 mm.

Koko tarina paidalle. Aikaa kului näemmä lankojan kieputtelusta kerille tähän päivään asti reilu kuukausi.
Ja lähes joka päivä tein edes jotain asian eteen. Eli kyllä se söi aikaa. Muuta ei ole tullut tänä aikana neulottua. Paitsi työlapasia pari kerrosta, mut sitä ei lasketa.

Malli on ihana. Siis paidan malli ei malli :). Tosin sovelsin heti kaikkea mahdollista ohjeesta poiketan..
- Tiheys ei täsmännyt, tein soveltaen mittojen mukaan.
- Hihat on tehty ilman levennyksiä.
- Hartialinja raglan-kavennuksin, ei normaalilla hihaistutuksella
- Helma onkin jo tuttu, eli vinopyörö aukileikaten
- Yläosan mitoituksessa käytin myös omia mittoja juuri tuosta raglanista johtuen.
- Helmassa on käänne, ei pelkkää kiinteillä silmukoilla tehtyä reunusta.
Eli nuo ainakin on soveltaen tehty kirjan ohjeeseen.

Koko prosessi oli aika mielenkiintoinen ja hauskaa oli, että sitä seurasivat monet muutkin kuin minä itse ja lähiympäristö. Tavoite - ei nurjia kerroksia kirjoneuleella - toteutui lähes. Kauluksen takaosassa jouduin tekemään lyhennetyillä kerroksilla viisi nurjaa kerrosta. Tuskaisaa. Jos olisin tehny ton helman niin ni tekisin vieläki puhumattakaan koko paidasta. Se ei ois ikinä valmis.

Lanka on ihanaa, nytkin ihoa vasten, eikä kutkuttele. Myös neuloessa se toimi hyvin, kierre oli napakka, enkä onnistunu hajottamaan lankaa. Kiitos Mari :) sekä värivalinnoista että materiaalidiilauksesta.
En tosin ymmärrä vieläkään noita lankamääriä ohjeessa. Kuten mainitsin fiksun pikkuserkkuni toimesta lankaa tuli vain pienintä kokoa varten. Tein kuitenkin noin suurinpiirtein keskimmäisen koon mukaan ja lankaa jäi silti yli n. 300g.

Opin. Kirjoneule ei olekaan ihan kamalaa. Toki vois alottaa vaikka lapasista.. tai jotain. Ei ehkä ekana paitaa. Mut ne nurjattomat kerrokset pelasti mut :).
Oon siis neulonu joskus yläasteella kai revontulipaidan ittelleni ja sen jälkeen satunnaisesti kirjoneulepintoja lapasissa ja pipoissa jne. Mut ne on aina ollu kammotuksia, koska ei oo saanu siistiä. Joten tää oli aluks sellanen hiuksia nostattava ajatus. Mut alotin hihaa ihan testimielessä ja testaus lähti vähän hanskasta.

Parhautta tässä oli tuo vino helma, sen insinöörimäinen ratkaisu :) sekä nyt loppujen lopuksi tää paita päällä. Pidän jo nyt ihan älyttömästi. Jännitystä luo tuo samainen aukileikattu helma, lähinnä, et miten noi reunat kestää. Odotamma jännityksellä ensimmäisiä karanneita silmukoita.

Kiitän tuesta, kannustuksesta, tsemppauksesta ja mielenkiinnosta :)

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Oho, ne loppu

Langanpäät nimittäin.

Nyt on reunukset ja pääliompeleet kohdallaan, vähän ylimääräistäkin. Testattu ja kokeiltu, muutamia kuviakin testauksesta, mutta kastelin ja nyt neule on kuivamassa tuossa ilman venyttelyjä rauhassa. Huomenna sitten kuvia koko neuleesta.
Säätöratkaisu aukileikattuun helmaan tehty ja kokeiltu.

Sisäpuolelta ei kovin kaunista leikkauskohdista, mutta jätin tarkoituksella noita vähän pitempiä lankoja tuonne aukileikattuihin reunoihin, ettei purkautuisi niin helpolla.

Näitähän jäi. Paitaan oli varattu pienimmän koon mukaan lankaa, tasan kilo. Menekki oli kuitenkin huomattavasti vähäisempi. Ainoastaan vaalean sinistä ja tuota vähän tummempaa ei olis voinu olla yhtään kerää vähemmän. Langankulutus koko paitaan on ehkäpä 650-700 g.


Mitähän nyt tekis?

EDIT: Typoja

lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Reunalla

Ohjeessa neuvotaan tekemään kiinteillä ketjusilmukoilla reunoihin kierrokset. Olisi mielenkiintoista tietää, miten noi ihan oikeesti on saatu pysymään rullautumatta. Ei nimittäin riitä ainakaan mun reunoissa estämään rullaatia. Testannu jo muutamaa eri vaihtoehtoa..

Vasemmalla on kaulus, jossa on kiinteillä silmukoilla tehty kerros. Yksi sellainen. Rullalla.
Meneepi uusiksi.

Oikealla on ensimmäinen selkeästi ei-rullautuva. Tein hihaan ensin kiinteillä silmukoilla sinisellä kerroksen, vähän kaventaen verrattuna neulokseen. Sitten virkkasin kiinteillä ketjusilmukoilla tuon raitakerroksen. Näyttää toimivan pätevästi. Tää oli kolmas yritelmäviritelmä ja saapi jäädä.

Ja ei, valitettavasti kaikki langat eivät ole kadonneet tuolta sisäpuolelta. Teen niitä välipaloina..tai tätä virkkausta välipaloina..

torstaina, helmikuuta 15, 2007

Puke

Kukahan tulis ja päättelis. Riemullisia vaiheita neulonnassa. (näyttää ihan värjätylle spagettiykälle)

Työt haittaa harrastuksia. Mut onneks viikonloppu tulossa, jos tän sais tuotantolinjalta ulos sillon.

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Almost


mirror
Originally uploaded by tikru.
Enää kaulusta ja kuviovirkkauksia vaille (ja ehkä noin miljoona pääteltävää lankaa).

Red is the colour of anger,
welling up inside of me.
Orange is the colour of fun,
and all my happy energy.
Yellow is the colour of the sun,
which makes me feel happy and warm.
Green is the colour of giggles and laughts,
midnight feasts in a boarding school dorm'.
Blue is the colour of calm and cool,
like swimming in a summer pool.
Purple is the colour of arty ideas,
crayons and pencils and paint.
Pink is the colour of blushing and happy,
love and kisses and all stuff that's sappy.
Colours describe how we feel every day,
so listen to colours.
They'll help you find your way.
Erin, 11

Oh my.. Llama

Ihana lankalaatikko kotiutui Saksanmaalta. Palvelu tosiaan pelasi. Toki viikon kesti postin tulo ilmoituksesta, mutta menköön. Ehkä se saksalainen tehokkuus ei koske postilaitosta.

Himottaa jo.

Bias on nyt samassa kuviokohdassa kuin tuossa edellisessä postauksessa.

sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Mahtuu, sopii ja melkein toimiikin jo

Toisen kerran jo lähes kaula-aukossa. Eilen kaventelin liian vauhdilla ja tuli onkelmia istuvuuden kanssa. Nyt näyttää paremmalle.

Kohta on edessä tän kirjoneuleen ekat ja toivottavasti vähiin jäävät nurjat kirjoneulekerrokset. Kaula-aukkoa kun pitää muotoilla lyhennetyin kerroksin.

EDIT: Plääh. Kolmas kerta toden sanoo. Frog.

lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Vilkuiluja muualle

Tsekkailin muutakin välillä kuin Biasin kirjoneulekuvioita.
Phildarilta on tullut pari uutta lehteä. Toisessa on pitkiä tunika-mekko -tyyppisiä neuleita. En oikein viehättyntyt. Tai no, voisi vaikka tällaisen tehdäkin, mutta missähän sitä osaisi pitää. Ei nimittäin yhtään mun tyyppinen vaate, vaikka kiva onki.

Toisesta, enemmän kesäneuleita JO esittelevästä syöksyi silmille lepakot.
Kammotus, onko ne taas tulossa, tai jo siis muodissa.
Muutenkin vähän kammoksuttaa teltta-muoti. Mä niin pidän siitä, että vaate istuu ja vähän "paljastaa" muotoja. Onhan noi laatikkomallit toisaalta rentoja ja ei tarvia välittää jos jenkkikset tursuu jne. Mut niissä katoaa jotain vartalosta. Mistä tahansa vartalosta.

Eli tämän tulos on se, että Phildar saa nyt pitää lehtensä. En taida tilailla uusimpia. IK:n kevätnumeronkin mallit bongasin jo, mutta ei yhtään varteenotettavaa. Tai no, huijaan Angela's apron on sellainen, johon tykästyin. Muut mallit varmaan muuttuu mukavammiksi kunhan saa lehden kätöseen, mutta ei vielä. Kolkyt astetta pakkasta ei himota kesäneuleisiin. Haluan paksua, palmikoita, villaa, kaikkea lämmintä ja talvista. Puuvillalangatkin hautasin syvälle lankakätköihin.

Kohti kaulaa

Nyt Bias on tässä vaiheessa. Ohjeesta poiketen siis teen yläosan pyörönä ja hihoihin raglankavennukset. Toooooosin nyt näyttää sille, et joutuu vähän rustailee kavennuksia, jotta saa kaula-aukon kohdalleen. Pitää kavennella reilummin.

Vähän arveluttaa tuon helmasauman kohta, onko se hassusti, istuuko se kunnolla jne. Mutta sen näkee vasta siinä vaiheessa kun saan paidan päälleni järkevästi ensimmäisen kerran.

Hihat näyttää mun paidaks aika lyhyelle suhteessa helmaan, mutta helma onkin tässä vähän normia pidempi.

Pystyn neulomaan aina parikymmentä silmukkaa ja taas pitää pompata jossain. Onneks kuviot ja kavennukset on jo tässä vaiheessa paitaa hallussa. Jatkamaan.

keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Listaa ja blogeja siellä ja täällä

Neuleasiat
Mä en ennätä neuloa. Mä en jaksa neuloa. Mä haluan vaan nukkua ku oon kotona tai sit on jotain ihan muuta tekemistä. Es duunissa ei ennätä neuloa, lapaspussukka on roikkunu työtuolin olalla jo vaikka kuin kauan, mutku ei ennätä. Hullunmyllyä kaikki. Ja sit vielä palelee koko ajan vaikka ois villasukkia ja paitoja ja vaikka mitä päällä.

Bias on edenny kuiteki vähän. Es vähän. Kaventelen raglaneja ja toivon, et osuu kohdalleen. Helma kuvassa on vähän kupruilla, mutta se on siis kasteltu ja pingotettu, yläosa on vasta neulonnassa. Toivon tässäkin osumista kohdalleen.


Ihan muut asiat

Viikonloppuisen älähdykseni kommenttiraidalla oli vielä tänään uusi pohdinta Blogilistasta ja toive neuleblogien erottelusta siellä. Mä en nää jotenki järkeväks erotella neuleblogeja erilliselle listalle, kokonaan pois muitten seasta. Miksei sit eroteltas kokkiblogeja, nilitys-, kitinä-, lemmikki-, ahdistus- jne blogeja?

Ymmärrän kyllä, että top-lista ei palvele enää ehkä samalla tavalla blogien bongauksessa niitä, jotka ei neuleblogeja lue, mutta entäs ne, jotka lukis sekä niitä ja sitten muutakin? Parempi vaihtoehto olis jonkinlaiset suodattimet, vois hakea mm. NOT-NOR -toiminnoilla blogeja poistamalla tiettyjen kategorioiden alla olevat omasta listauksestaan.

EDIT: Visukinttu-Jarkko on myös pohtinut tuolla kommenteissa, että top-lista on kadottanut merkityksensä "suosion" mittauksessa. Öh.. miksi? Siksi, että siellä on neuleblogeja? Ekskjyysmii? Eiks sisältö oo aivan sama, top-listaushan perustuu tilaajamääriin. Onko neuleblogien lukijat jotenkin vähempiarvoisia "suosion"-mittauksessa?

Ei siitä tarvii välittää, se on neuleblogi..


Vai perustuuko tää olettamus nyt sille, että ne neulebloggaajat klikkaa kaikki mahdolliset neulontaan liittyvät blogit, joten niitä ei voi laskea, koska ei ne niitä lue kumminkaan?

Mutta.. kummasti mä ainakin löydän luettavaa listan kasvettua niin neule-kuin muistakin blogeista blogilistalta, se tosin on vaatinut toiminnan muutoksia ja sopeutumista näppiksen käyttäjässä.

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Palvelu paranee

Oon tilannu Wollkontorilta Saksasta pari kertaa lankoja. Molemmilla kerroilla on toimitus venyny ja paukkunu. Aikaa on kulunu 1-1,5 kk ja ennen joulua avauduin jo omistajalle useampaan kertaan aiheesta ja uhkasin jatkotoimilla. Köh.. Omistaja oli käynyt pyöräyttämässä muksun, joten tästä syystä vähän langat viipy. Ihan vähän nolotti, mutenmävoinutietää..

Tilasin nyt sit Llama-lankasta ison satsin ja sain viikonloppuna sähköpostia (aiemmilla kerroilla on tilaus näkyny vaan nettikaupassa - ei mitään maileja)

"thanks for your order!
Your yarn is packed and will be send out on monday.
Wish you a nice weekend"

Mun avautumiset on ilmeisesti huomattu ja niillä on varmaan joku punainen hälytysnappi tähän suuntaan tulevien tilausten varalta. Hankala asiakas? Noup. Vaativa, mutta harvemmin hankala.

PS. Bias on kohta kainaloissa. Jännittää taas.

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Melancholy Bunny

Mulla on iso kasa perushuppareita ilman logoja ja muita ylimääräisyyksiä ja ne tylsii..
Ja tuota..tästä vaaleanpunaisesta tuli mieleen porsas, niin se tarvitsi selvästi jotain. Selässä on pupu, unelias ja alakuloinen, mutta pupu. Raitakangas on ohutta puuvillaa kaksinkertaisena, välissä vanua. Reunat on LP-kudetta siksakattuna viimeiseksi päälle. Ei ainakaan possu enää.

Hmm..isot posket muistuttaa vähän hamsteria...

Viruuvenyy

Kastelin ja pingotin helman muotoon. Onkelma vaan on se, et se kappale levis vähän ja enemmän ku tarpeeks. Enkä es venyttäny muuta ku kulmat muotoon. Ympärysmitassa on kymmenen senttiä liikaa. Saahan sen toki saksimalla poikkee, mut vetäytyykö tuo kasaan, jos sen kostuttais uusiks, eikä pingottelis ollenkaa? Mielenkiintoista on et pingottamattomassa työssä tiheys kymmenelle sentille on 22-23 silmukkaa, pingotetussa 16-17 silmukkaa. Ääks.

Hmm..jos kaikki kappaleet venähtää noin ni mulla on kirjoneulemekko..

Siitä tulis hamekin..

lauantaina, helmikuuta 03, 2007

Herne tai jotain patjan alla?

Onhan se selvää, että neulepolkkaajat ärsyttää muuta yhteiskuntaa olemassaolollaan, mutta mikä on tää idea muuttaa blogilistalla kaikkien mahdollisten blogien nimet lankavetoisiksi. Jos syynä on kypsyminen neuleblogien tilanvaltaukseen, niin ei tuo ainakaan paranna tilannetta, sillä nyt niitä ei-neule-blogeja ei enää erota es nimeltään neuleblogeista.. lisälukijoiden kosiskelusta tuskin on kyse. Jotenkin hämmentävää, että näinkin leppoisa asia saa aikaan varsinaisia kuohuja.

Jos pipo kiristää niin kannattaa hankkia uusi. Jos tää on huumoria ni..oih mikä kukkanen.
Pitäiskö alkaa markkinoida pornolla, pettämisellä tai taksi-pitsakyydeillä?
Hä?

EDIT: Ja tyhmänäkin pidetään..

Meen neuloo sohvalle.

Thriller

Sain neulottua helmakappaleen valmiiksi. Pyörönä, ihan kokonaan.

Selitys niille, jotka eivät ole seuranneet koko matkaa: Neulon Loop-d-loopista Fair isle Biasta, jossa helmakappale tulee kirjoneuleena vinoraitaisena. Ohjeen mukaan kaikki kappaleet on neulottu tasona, mutta mun kirjoneule nurjana ei ole kaunista katsottavaa, joten.. päätin neuloa koko paidan pyörönä. Myös sen vinoon neulotun helman. Muutamia havainnollistamisyrityksiä kolmiulotteisesta hahmotushäirästä olen näyttänytkin.

Jännitysnäytelmää valmisteltiin virkkaamalla tulevaan reunaan kiinteillä silmukoilla reunukset.
Virkkaamiseen kului yllättävän vähän aikaa, pyörittelin nimittän sekä kiinteää ketjusilmukkariviä että kiinteitä silmukoita ja päädyin sitten jälkimmäisiin, koska tuntu, et ne pitäis ehkä leikattuja lankoja paremmin paikoillaan.

Napakka rivi ja toinen parin silmukan päähän. Kulmatkin sain esille.


Sitten sakset esille.
Pari syvää hengenvetoa ja valmiina äksöniin. Kuvia piti ottaa, ihan jo siks, et jos menee v-tuiks, ni todistettavasti jotain oli siis kasassa. (Mielikuvittelin jo virkatessa, että tästä saa vaikka hienoja patalappuja, jos ei muuta, tai laukun).

Varovaista saksintaa, ensin yritin välttää langanpäitten leikkausta, mut sit totesin et se kyllä on aivan sama, koska reuna pitää huolitella eniveis. Joten vähän rohkeammin.

Makkaran maha auki.


Varovasti kääntelin oikein päin, venyttelin kevyesti auki ja mittailin. Tää oli kans jännittävää, koska en koskaanikinä luota mittoihin, jos niitä ei pääse mittamaan ihan aidosti oikeasti. Kappale näyttää hurjan pienelle ja matalalle, mutta mittojen mukaan se on jopa tuuman verran pidempi kuin ohjeen kappale.


Tältä se näyttää helmana muodossaan. Kuvioiden osuminen kohdakkain saumassa oikealla on ihan puhdas vahinko. Kerrankin, jos olis laskenu ja säätäny ni ei varmaan ois osunu.

Seuraava operaatio on ompelukoneella huolitella nuo leikatut reunat (en ihan luota tuohon virkkauksen pitävyyteen kovassa menossa), kostuttaa ja pingottaa muotoon ja mittoihin.

Onnistunut 3D-testaus ja toteutus.
Arvatkaa olenko itseeni Hyvin Tyytyväinen ;)

Something in english too, sorry about my language-lazyness.
I'm knitting from Loop-d-loop Fair Isle Bias by Teva Durham.
This project was thriller. I want to knit circular all fair isle -patterns, becouse purl and too many yarns are really too much for me. Well.. bias + fair isle + circular = have to think twice how to do. But I knitted from corner to corner circular sausage :) and.. now I really see how it works.

I read Eunny's instructions from last IK (winter 06). And crocheted edges. Then.. cut. Exciting and horror.
And it really works. It is bias hem with one seam only.

I'm so proud of this succes. :)

Viimeistä kulmaa kohti


Last corner
Originally uploaded by tikru.
Ihan lähellä jo..
Kohta olis aika heilutella saksia.
Melkein jännittää.

torstaina, helmikuuta 01, 2007

Laput silmillä

Mä oon niin jumiuppoutunut tuohon Biasiin, että tuntuu kaikki muut jutut jääneen paitsioon.

Ullan K-18 on ilmestynyt ja siellä oli aika herkkupaloja, tosin mietin noitten neulottujen stringien toimivuutta, kun etenkin persausta palelee näillä pakkasilla.. Mites ois pakaranlämmittimet? Nää tukehduttais Puoliskon nauruun.. ja omassakin pokassa olis pitelemistä..mutta kuka käskee olla niin vakavastiotettava. Tohon muuten kävis hyvin pörröinen tupsuhäntä..

Knittynkin yllärit on julkistettu ja täytyy myöntää, etten es tiä mitkä ne oli. Huomasin vaan, et jotain on tapahtunut. (olihan siellä ylläreitä?)

Tili tuli ja melkein meni, mutta tekis mieli tilata lankaa, josta vois sit biasin jälkeen alkaa taikoa palmikkopaitaa. Mallihan vois olla se eilen tilattu Urban Aran tai vaikkapa tää Phildarin paita. Tai jotain muuta. Mutta muhkeita palmikoita ja takkiversiona.

Nii, ja Project Spectrumkin lävähti käyntiin. Eikä mulla oo aivastustakaan, tosin Biasissa on sinistä ja valkoista, palmikkopaidassa tulis ehkä olemaan harmaata, harmaat lapaset on puikoilla. Eeh. Mä en nyt oo ollenkaa ennättäny ajattelemaan. Joku vei mun aivot ja hereilläoloajan.

EDIT: Tilasin lankaa.

PS. En ole lankahamsterit-kussa mukana..jostain kumman syystä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...