lauantaina, heinäkuuta 15, 2006

Anonyymisti puun takaa

Noniin. Nyt mulla vähän kärähti.
Jotta kielenkäyttöni pysyisi rajoissa yritän sanoa tämän asian harvinaisen nätisti mielentilaan nähden.

Anonyymit kommentoijat voivat jättää kommentoimatta. Enkä tarkoita tällä niitä kellä ei ole bloggerin tunnusta tjv, usein siellä alussa tai lopussa onkin nimmari . Tarkoitan nyt niitä saakelin "puun takaa" -huutajia, jotka eivät uskalla sanoa asiaansa EDES nimimerkin takaa vaan täysin nimettömästi. Perseestä.

Jos et uskalla avata sanaista arkkuasi nimimerkin kanssa niin jätä asia sanomatta. Poistan nimimerkittömät kommentit tästä lähtien heti, käsitteli ne mitä tahansa.

18 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Olen harkinnut ihan samaa. Onneksi niitä ei paljon tule. Jostain syystä ne on aina jotenkin negatiivisia ne anot. pitäis olla munaa ees omalla nimellä sanoa!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs täällä on riehuttu??? :-O

Se on jännä, kun joskus ihmisillä ei oo muuta tekemistä, kuin keljuilla toisten blogeissa!

Tiina kirjoitti...

*murisee tikrun kanssa kuorossa*
Minä olen aina välillä laittanut anonyymin kommentoinnin pois. Ja sitten palauttanut sen. Kokonaan anonyymiä kommentointia ei viitsisi ottaa pois, koska silloin jää hyvät nimellä kirjoitetut ei-bloggerilliset kommentoinnin pois.

Susanna kirjoitti...

ugh. Samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs yleensäkin neg. kommentit? eikö niitä saa esittää ollenkaan jos kokee, että aihetta on?

Jokaisella anonyymilläkin on nimi, oli se sitten Erja tai Pirjo. Minun mielestäni se on ihan sea ja sama tuoko sen julki vai ei, tuskin tässä mitään tuttuja ollaan.

Nimim. Erkki-Pertti

tikru kirjoitti...

Hyvä Erkki-Pertti, saa negatiivisiakin kommentteja esittää. Toivon kuitenkin, että blogissani, kuten muuallakin elämässä osoitetaan huomaavaisuutta ja kohteliaisuutta toisia ihmisiä kohtaan.

Jos ja kun Sinulla, Erkki-Pertti, on jotain negatiivista palautetta, niin toivon, että esität ne rakentavasti, koska olen sielultani kovin herkkä ja tämä on minun kotiani. Arvioit ja arvostelet minun maallani, minun kotonani, minun töitäni.

Palautteen vastaanottamista olen harjoitellut koko pienen ikäni ja olen siinä huono vieläkin. Sekä negatiivisen, että positiivisen palautteen. Harjoittelen edelleen ja tämä on hyvä paikka sille.

Merkittävin palaute tulee niiltä ihmisiltä, joita arvostan ja esim. joiden kädenjälkeä näin ja kunnioitan.
Näiden ihmisten negatiiviset ja positiiviset palautteet on paljon mielekästä ottaa vastaan.

Ja miksi nimi, eikä pelkkä anonyymi.. No, vaikka ensiksi siksi, että voin kommentoida Sinunkin, Erkki-Pertti kommentteja ihan suoraan. Toiseksi, se on kohteliasta, esiintyä nimellä, niin oletettavasti teet myös internetin ulkopuolella. Kolmanneksi, monet kommentoijista tulevat tutuiksi ja heidät profiloi tietyllä tapaa, "tutustuu" ja ehkäpä ne negatiivisetkin kommentit ottaa rakentavammin, jos on kunnioitusta kommentoijaa kohtaan.

Ja neljänneksi, olen pienen blogini diktaattori ja täällä eletään mun säännöillä.

PS. Sinä, hyvä anonyymi (ei siis Erkki-Pertti), on ikävä, jos mun blogin lukemisesta tulee ikävä olo.

Ziina kirjoitti...

Anonyymit pelkäävät että heidän henkilöllisyytensä kaivetaan nimimerkin takaa esiin ja heille esitetään vastaavia mielipiteitä takaisin. Mikä voisikaan olla pelottavampaa kuin anonyymiteetin menettäminen. Mutta aina voi muistaa vanhaa sanontaa: "Jollei ole mitään hyvää sanottavaa, ei kannata sanoa mitään". Pätee anoppeihin, ärsyttäviin bloginkirjoittajiin (ei tarkoita tämän blogin kirjoittajaa) ja muihin tyyppeihin. Kritiikki kannattaa esitellä rakentavana parannusehdotuksena.

Anonyymi kirjoitti...

Bloginpitäjä ei voi ajatella olevansa diktaattori, sillä on ajateltava myös lukijoita ei pelkästään itseään. Tietenkin jos haluat antaa lukijoille "diktaattorin" kuvan, joka pitää itseään maailman napana. Mitä sitten jos joku ei halua paljastaa nimeään. Ihmiset ovat saman arvoisia, oli sitten Anonyymi tai Bloggeri.

Meeri kirjoitti...

(tulin Ionan blogin kautta...)
Mun mielestä taas nimenomaan jokainen bloginpitäjä voi olla (ja saa olla) diktaattori omassa blogissaan. Minä en ensisijaisesti ajattele pitäväni blogia lukijoita varten (vaikkakin on kiva, kun on lukijoita, liekö kohta enää...), vaan itselleni päiväkirjan tapaisena päivän tapahtumista ja ennenkaikkea töistä joita teen. Ja oikeasti nuo päivän tapahtumat on kyllä lukijoita varten. Enkä tarkoita diktaattorilla tuota maailman napaa vaan sellaista, joka oikeasti päättää mistä haluaa kirjoittaa. Lukijat lukee tai on lukematta, eihän tämä ole mikään sanomalehti, josta palkkaa kellekään tulee.

Minusta anonyymit kommentit on kans aika "sieltä" myöskin. Jos on asiallinen kommentti, hyvää tai pahaa, pitää se pystyä sanomaan omalla nimellä. Kitinät on vaan paljon helpompi kitistä sieltä puun takaa....

laurar kirjoitti...

Ninni kirjoitti joskus niin hyvin, että blogi on vähän samanlaista mukavuusaluetta kuin oma olohuone tjsp. Vaikka se on julkinen, ei sinne kukaan halua ventoovieraita öykkäreitä - jokainen ne poistaisi joko siististi tai vähemmän siististi diktaattorin elkein.

tikru kirjoitti...

Niinpäniin..
Blogini on linnani, hyvä "Diktaattori". Minulle anonyymit _kommentit_ eivät ole yhtä arvokkaita kuin reilusti nimimerkin kanssa sanotut. Ei ole kyse ihmisarvosta vaan kommentoinnin perusteista ja arvosta.

Olemme selkeästi eri mieltä ja se meille sallittakoon. Voit omassa valtakunnassasi pitää millaista linjaa tahansa, mä hallitsen oman tunnukseni ja salasanani takana olevan materiaalin.

Jos se on omanapaisuutta, niin rakkaat lukijani, sitten olen kovin omanapainen, sillä haluan turvata oman, Lauraa lainaten, olohuoneeni mukavuuden, miellyttävyyden ja viihtyvyyden. Kukapa haluaisi pahaa mieltä ja huonoa oloa, joka kerta kun bloginsa avaa.

BTW tuo nimimerkkien keksiminen, näsäviisastellen. Noh, opettajilla on kesäloma, mutta kovasti tuntuu, että palasin ekaluokkalaisteni pariin jälleen.

tikru kirjoitti...

Ja tuosta vastuusta lukijoille. En saa tästä palkkaa, en tukiaisia, enkä sponsoreitakaan ole pahemmin joutunut torjumaan, joten sisällöstä olen vastuussa itselleni ja sen kasaan itseni vuoksi, ensisisaisesti. Toki, jos se viihdyttää ja hyödyttää toisiakin, niin vielä parempi.

Kommentointimahdollisuuden haluan pitää olemassa, koska vuorovaikutuksellisuus on olennainen osa bloggaamista, mutta en silti koe olevani vastuussa anonyymeille puuntakaa heittelijöille millään tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös blogittomana nimimerkin takaa kommentoivana yhdyn tikrun sanoihin ja muutamiin muihinkin. Oman bloginsa pitäjä on tavallaan diktaattori omassa blogissaan. Ja kyllä kaikki kommentointi on tapahduttava ainakin sen nimimerkin takaa ja turvin. Jos jotain saa, jotain on myös annettava. t:Paula

eusu kirjoitti...

Mä olen sitä mieltä, että henkilöiden, jotka eivät pidä jostain blogeista, jonkun neulebloggarin tekeleistä tms ei tartte ollenkaan lukea ko blogia...

En tiedä mitä täällä on tapahtunut, kun nää anonyymiblobikommentoijat on otettu puheeksi, mutta sanonpahan silti oman mielipiteeni yleensäkin vaan...

Anonyymi kirjoitti...

Tikru, tuo on varmaan yksi tärkeimmistä pointeista; blogissa vierailu on tavallaan vierailu jonkun "kotona", omalla alueella.
Siksi tapana on antaa enemmän positiivista palautetta ja minusta hyvä niin! Vaikka oltaisiinkin jo pitempään kommentoitu, ollaan kuitenkin lähes kaikki tuntemattomia toisillemme, joten sekin asettaa tietyt rajat (minusta).

Toisaalta myös kommentoija on kirjoittaessaan omassa kodissaan, mikä telee asetelmasta aika mielenkiintoisen, eikö?
Talossa talon tavoilla kuitenkin, loppujen lopuksi!

Ja vaikka olenkin ollut (kai?) joskus eri mieltä jostain asiasta - tai ainakin haeskellut muita näkökulmia asioihin, niin mulla ei ainakaan ole mitään hampaankolossa. Eikä myöskään tarvetta kommentoida anonyymisti. Oon sitä paitsi niin mamo, että en edes uskaltaisi.

Ehkä välillä voisin vähemmänkin olla äänessä, mutta en taida mahtaa mitään lörpölle luonteelleni.

Enivei, bloginpitäjällä on minusta täysi oikeus pudottaa mitkä tahansa kommentit taivaan tuuliin ja sillä sipuli.

uhoava gnu kirjoitti...

On kylla vaikea ymmartaa, miksi jotkut kiertelevat blogistaniassa vaan levittamassa pahaa mielta ja sontaa. Sita voisi vaan yksinkertaisesti jattaa ne blogit lukematta, jotka eivat kolahda.
Minunkin blogiin on heitetty joskus jotain rasistista soopaa, jota en ikimaailmassa kuuntelisi olkkarissani istuvilta vierailta.
Huvittavaa muuten tuo "tasa-arvon" vetaminen tahan kysymykseen anonyymin taholta - kaikki arvothan olettavat samalla myos kunnioitusta. Kokeeko anonyymi Tikrun tasa-arvoiseksi kanssaan? Ja jos kokee, mutta silti tulee asiattomuuksia, niin millaisena tasa-arvoisena henkilona anonyymi tahtoo tulla kohdelluksi?
Aly hoi.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista keskustelua täällä, olen vähän jälkijunassa mutta...

Minusta blogit eivät ole julkista tilaa vaan yksityisen ihmisen omalla reviirillä olevaa aluetta. Vähän niinkuin talon piha niillä toimitaan enemmän tai vähemmän näkyvästi, mutta kuitenkin tontin omistajan ehdoilla. Minusta se on hyvä, ja se itseasiassa tuo myös blogeihin eroja.

Erityisen kummallista musta on ollut nähdä neuleblogeissa tämän yhden (tai max. kahden) anonyymi-ilkiön piikittelyjä joiden ideana tuntuu nimenomaan olevan loukata ja solvata kirjoittajia. Siis puhun näistä "kuka sinäkin luulet olevasi" ja "oliko tuo nyt kaunis väri langalle?" kommenteista joista olemme puhuneet myös neuletapaamisissa yms. Epäilen, että kyse on enemmän yksittäisestä sairaasta ihmisestä enemmän kuin mistään yleisestä nälvinnänhalusta neuleblogaajien kesken.

Mitä taas tulee tasa-arvoon niin ihmiset ovat tasa-arvoisia, mutta eivät silti samassa asemassa. Anonyymi ihminen tavallaan alentaa myös oman sanomansa saman arvoiseksi kuin katsoo oman persoonansa olevan: jotain niin vähäistä ettei sitä edes voi nimetä.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm. Teki mieli osallistua tähän keskusteluun anonyymeistä kommentoijista, koska olen itsekin yksi niistä, mutta ei tulisi mieleenkään antaa negatiivista palautetta. Tuntuu oudolta, että joku lukisi blogeja ilkeilläkseen. Olen käsitöiden harrastaja, mutta en ole saanut omaa blogia aikaiseksi. Luen muutamia blogeja säännöllisemmin ja niiden linkkien kautta eksyn aina uusiin blogeihin. Olen jotenkin mieltänyt kommentoinnin vain muiden bloggaajien "oikeudeksi", joten kommentoin yleensä vain jos blogissa on ollut jotain oikein erityisen ihanaa, kivaa tai hyödyllistä. Täytyypä kuitenkin ottaa tavaksi laittaa nimi t:Liisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...