perjantaina, elokuuta 25, 2006

Viherrysslipari - Greenish vest

Malli omasta päästä, lankana Pirtin kehräämön villakarstalanka, n 200 g. Puikkoina 4,5 mm ja 5 mm pyöröt.

EDIT: Jos haluaa nähdä tuon värin ehkä oikeimmillaan niin kuva langasta löytyy täältä, Kevät 726

Mallista tuli sittenkin umpinainen. Meinasin ensin tehdä nappilistan isoilla napeilla tuohon eteen, mut lanka uhkas loppua ja kun testailin sliparia niin totesin että kursin etumuksen kiinni. Ois siis voinu tehdä pyörönä kaula-aukkoon asti. No, ei haitanna, oli nopee tehdä joka tapauksessa. Mä pidän kovasti, jopa väri, vai se on aikas railakka on kiva. Ainut miinus on se, et tän mallinen vaate ei imartele olematonta vyötärölinjaa. (plus et kuvatessa tuli helvatun kuuma).

Pattern and design is mine. Yarn Pirtin kehräämön (local woolfactory) 100 % wool about 200 g. Needles 4,5 mm and 5 mm circular.

I thought the buttons in front, but then I desided to sew the fronts together...yarn was ending :). And infact it looks better like that. I really like the vest, colour is so shocking and neckline is giving *grin*. Only one thing, it is not very flattering to my waist (what?).


Kauppareissulla törmäsin mulle uuteen tuttavuuteen "Verenaan", saksalaiseen neulelehteen. Ilmeisesti osa malleista ainakin on Gedfiran jne. Lehdessä oli neuleita mun makuuni useita. Ja parasta oli se, et lehdessä oli useita neuleita miehille. Ja vieläpä varsin hyvännäköisiä neuleita.

Näissä miesten neuleissa on kivoja juttuja: värejä, palmikoita, mutkia ja kiemuroita ja ne näyttää silti miehen neuleille.
Tän mallissa parasta on nuo helmapalmikot. Niissä on todellakin Jotain.


Tosin oli siellä floppejakin esmes tää apinahihainen bolero tjv. Jossain blogissa sitä olikin jo naureskeltu.

Mut noin pääsääntöisesti malleja, joista saa paljon ideoita ja joista varmaan tulee toteutettuakin osa, jo ihan niiden palmikoiden takia.

10 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Upean neuleen sait tehtyä, ja tuo umpinainen etuosa se oli oikea ratkaisu. Hmm... tuollaisen voisin jopa kuvitella itselleni.. ja väri.. huok..

Tiina kirjoitti...

Hieno slipoveri! :) Ai, uusi Verena on tullut. Pitääkin yrittää metsästää sitä täältä. Ei nyt ehkä noiden apinahihojen takia kuitenkaan.. Tosin mitään en ole vielä yhdestäkään Verenasta neulonut! :D

iso gnu kirjoitti...

Hieno slipoveri!
Verena on "Vanha tuttavuus".Olen tehnyt joitakin neuleita sieltä -usein eri langoilla kuin ohjeessa. Ainakin omat nuoret aikuiset jälkeläiset ovat pitäneet kaikesta mitä olen tehnyt.Usein neuleissa on on joku "juju", hauskoja yksityiskohtia jne. Joskus saa kyllä miettiä ohjeita; mulle koulusaksa (60-luvulta) aiheuttaa pientä päänvaivaa.Ullassa on onneksi saksa -suomi helpotuksena.

verano kirjoitti...

Kiva slipari :)

Mäkin tuota Verenaa jo kirjakaupassa kuolasin, mutta sain jätetyksi (toistaiseksi) sinne. Oli tosi monta paitaa mun makuuni ja ihastutti koko lehti paljon enemmän kuin uusi Vogue Knitting, jonka samalla reissulla selasin.

KirsiÄr kirjoitti...

Vau! Mulla on neulekaula-aukkofetissi, useimmiten tärkein asia neuleessa on kaula-aukko, ja tässä sliparissa se on tosi kähee ;)

Miesneule on kyllä haastava suunniteltava. Pitääpä tutustua uuteen Verenaan.

Arteeni kirjoitti...

Siitähän tuli tosi hieno slipoveri!! Kerrassaan upea!

Niina kirjoitti...

Kaunis slipoveri. Ja vaikka väri on aika rätväkkä, niin sopii hyvin mustan piristämiseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea neule, tuo tekemäsi slipari. Ne ovat taas tulossa muotiin ja ne ovat suht nopeita tehdä. Ja kun itse suunnittelee, ei tarvitse pelätä, että joku kävelee samanlaisessa vastaan.

Ninalandia kirjoitti...

Aivan ihana väri! Harmi jos se on niin raastavaa, muuten olisin munkin "koppaan" tuota lankaa tullu =)

dobarah kirjoitti...

Is there any chance we could get the pattern or info in English? Your work is beautiful!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...