lauantaina, syyskuuta 29, 2007

Pohdintaa Vihervaarasta - Some thoughts of the Greengable

Oon nyt sulatellu tuota Vihervaaraa ja myös pitäny neuletta aika paljon. Tuskaisuus on kadonnut ja tyytyväisyys on tullut tilalle. Joten.. podinkin eilen, kun olin vihdoin hereillä myös järjelliseen aikaan illalla, että...

Mitäpä jos tekisin sittenkin tuosta harmaasta Mambosta Vihervaaran kakkosversion parannellen ja kirjoittaisin siitä Ihan Oikean Ohjeen. Ohjeen voisin ehkäpä, jos se onnistuu ja saan kokoja useammat niin myydä pieneen hintaan tai sitten jos en jaksa säätää sitä ihan kymppiin, niin laittaisin sen jakoon ilmaiseksi.

Harmaa Mambo on yrittänyt käydä jo paitana ja nyt se on muokkautumassa toistamiseen, mutta en oo vakuuttunut.

Jotenkin on vaan hämmentynyt (positiivisen :)) olo ohjekyselyistä ja noista ihanista kommenteista tuolla Vihervaaran postauksessa ja haluaisin sittenkin (tulee aina tuosta "sittenkin" mieleen Niskavuori-filmit, Sittenkin..) antaa ohjeen kunnollisena käytettäväksi.


I have dressed up the Greengable quite often last week and got used to it. Not disappointed anymore. Sooooo, I have thought to knit Graygable from gray Mambo (same yarn, different colour) and make some modifications to make pattern better. The pattern, well yes, I would like to make The Real Pattern of the Greengable, write it down and publish it here (If it is good enough, I may sell it or then give it free).

I'm happily confused of so many questions of the pattern and all your comments of the Greengable. That's why I want to do it all right way, not something almost perfect :).

Useful links
PDF-converter
Payloadz

6 kommenttia:

Pibu ja Tinde kirjoitti...

enpä ehtinyt kommentoimaan vihervaara postaukseen vaikka kävin ihailemassa sitä ja esittelin jopa muulle perheelle upean hupparisi kuvaa. Mutta kommentoinpa nyt sitten :). Eli hieno huppari tuli ja kuten sanoit sopii varmasti niin naiselle kuin miehelle.
Ohjeen kirjoittaminen ja siitä pienen maksunkin ottaminen on minusta ihan hyvä idea. Jos näkee paljon vaivaa että muut saavat helposti tehtyä neuleen niin miksei siitä ottaisi vähän vaivan palkkaakin. En ole törmännyt muualla suomessa siihen että ohjeista otettaisi maksua blogeissa (vai olenko vaan onnistunut missaamaan ne), sinänsä ihan ok ajatus -kunhan hinnat pysyvät pieninä. Uskoisin että loppusummaksikin kertyy enemmän jos hinta on alhaisempi (näin useampi ostaa ohjeen). Itse ostin netistä neuleohjeen joka maksoi vajaa 6€ ja nyt ajateltuna hinta oli aika kova, etenkin kun kulutan aikapaljon aikaa suomentaen ohjetta..ja melkein samaan hintaan olisin saanut kokonaisen lehden kaupasta. Mutta hinnan määrittely ei varmaan ole ihan helppo homma.

Mukavaa syksyä sinne, sulla on hieno blogi ja olen hyödyntänyt linkkikokkoelmiasikin enemmän kuin kerran :)Tinde

tikru kirjoitti...

Kiitos kommentista. Mietinkin tuota hintapolitiikkaa, et miten paljon itte oisin valmis maksamaan ja miten paljon joku muu. Myös tuo käytäntöjuttu on vielä vähän auki... Suomessa ei blogeissa vielä ohjeita myydä, mutta Paljon tuolla rajojen ulkopuolella.

Vaihtoehtona on, että myyn ohjeen eteenpäin, mutta en toisaalta haluaisi sitäkään tehdä (ehkäpä) tällä kertaa, vaan antaa suoraan.

Toooosin tää on vasta harkinta-asteella, riippuen ohjeen onnistumisesta ja siitä, miten saan esmes koot laskettua jne. Eli kehtaanko mitään pyytää.

Musta tuo 6 euroa ei oo ohjeesta älyttömän paljon (enkä nyt puhu omasta hinnoittelusta vaan yleisesti noista ohjeista). Jos on joku malli, jonka haluaa, ja joka on Hyvä, niin on siitä valmis maksamaankin. Ohjeen tekeminen kun ei oo ainakaan mulle piis of keik.

En kyllä ois taas toisaalta kamalasti enempääkään valmis maksamaan yksittäisestä ohjeesta...

Sinänsä tää "kauppaaminen" ei oo ns. rahallinen juttu, sillä tällä ei rikastumaan pääse :)
Lähinnä kokeilunhalu testata moista enemmänkin. En tiedä vielä.

mirzu kirjoitti...

Omasta mielestäni noin upeasta neuleesta jos ohjeen saat, niin pyydä ihmeessä pieni maksu! Kuten sanoit, rapakon takana sitä tehdään ja paljon, huonommistakin malleista ;) Mun mielestä toi Vihervaara vaan on niin upea, että se 4-6e sen ohjeesta ei paljoa kirpaise. Ja saat siitä itekin sitten jotain pientä, vaikka eihän se sen vaivan verran läheskään ole, Suomen markkinoilla varmaan varsinkaan. Eri asia, jos saisit ohjeen vielä jenkeiksi käännettyä ja esim. Ravelryn kauttahan ihmiset nykyään löytää _paljon_ uusia ohjeita. :)
Mutta miten itse jaksat, itse odotan kuitenkin ohjetta oli se maksullinen tai ei mielummin suoraan sulta kun jonkun lehden kautta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Näin vasta nyt tämän paidan - ja näyti heti miehellekin! :) Upea!

TeSa kirjoitti...

Ensinnäkin työsi ovat kauniita ja sinun blogiasi on kiva lukea.
Lausahdan minäkin tuosta ohjeen teosta ja maksusta.
Ison työn tekemiseen menee mukavasti tunteja ja oman työn suunnitteluun energiaa.Se,että saat ohjeestasi selkeästi luettavaa tekstiä kaikille,on aika vaativa homma.Mahdollisimman selkeän ja yksinkertaisen ohjeen kirjoittaminen ei olekkaan niin helppoa,kuin itse neuleen tekeminen.
Olen itse kirjoittanut muutamia valmistuneita töitäni ohjeiksi ja yhden mallin olen saanut kotimaiseen kässylehteen julkaistavaksi.Se hinta vain tehtyihin työtunteihin oli naurettavan pieni ja verottaja vei puolet.
Tsemppiä sinulle työstämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

TODELLA ihanan, kadehdittavan, upea neule! Ja todellakin sen suunnittelusta, tekemisestä ja ohjeen aukikirjoittamisesta on niin paljon vaivaa (varsinkin tämän kohdalla kaikkine kommervenkkeineen :) että maksu on ihan paikallaan, vaikka olisikin "vain" tekemällesi M/L-koolle. Minä ainakin odottelen mihin tilaukset lähetetään ja rahat maksetaan, ja mieluummin suoraan sinulle kuin myytynä lehteen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...