lauantaina, elokuuta 02, 2008

Tilasin

Haaaaa... vähän pompin.. Tilasin Twist Collectivesta Wisterian sekä Danielin. Yhteensä 14 dollaria, eli reilut 9 euroa. Oon selannu nyt lehteä edestakaisin ja lukenu artikkelit ja kuolannu ohjeet..BTW - Kuvat toimii nyt.

Vähän lisää TC:sta mikäli joku ei tiedä ideaa. Lehti on nettilehti, jossa artikkelit yms. on ilmaiseksi luettavissa, malleista näkee kuvat ja yksityiskohdat ja mallit voi ostaa erikseen. Maksaa voi paypalilla tai luottokorteilla ja maksun jälkeen sähköpostiin napsahtaa linkki, josta ohjeen voi ladata. Ohje tulee pdf-muodossa ja sen voi linkistä ladata 3 kertaa. Ohje on ladattavissa tuon kolme kertaa tai 100 tuntia ekasta latauksesta. Toimi mulla ainakin kuin junanvessa.

Miksi lehti on erilainen verrattuna esim Vogueen tai IK:hon... no, nettiversio tietty, mutta tärkein juttu lienee se, että Twist Collective on suunnittelijoiden oma. Se on ns. luomuversio. Mainoksilla katetaan pääasiassa kuvaukset ja tekninen toteutus, ohjeiden hinnasta menee suoraan suunnittelijalle suuri osa, siis jokaisesta latauksesta ja maksusta suunnittelija saa oman osansa. Toisin kuin esim VK ja IK ostaa ohjeen suunnittelijalta, jonka jälkeen malli on firman omistuksessa ja se voi vaikka painaa sen kirjaan, myydä tai antaa ilmaiseksi, ilman, että suunnittelijalla on mitään sanomista aiheesta.

TC myös antaa ohjeen takaisin tietyn ajan kuluttua suunnittelijalle kera ohjekuvien yms. ja suunnittelija voi itse myydä ohjetta tämän jälkeen, saaden siitä kaiken tuoton itselleen, tai ohjeen voi jättää myös lehden myytäväksi hamaan tulevaisuuteen.

Eli.. väliportaita on tiputettu pois, palkka maksetaan suoraan suunnittelutyön tekijälle. Ja mikä parasta, myös ohjeen oikeudet pysyvät suunnittelijalla. Lisää voi lukea täältä.
Ja hei, myös paperia säästyy, maailman metsät pelastuvat :)

I ordered from Twist Collective Wisteria and Daniel. Love them both and the Idea of the Twist Collective, you may read more here.

5 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kiitos selvityksestä, minen oo jaksanut niin perehtyä ;). Mun mielestä idea on aivan loistava. Hinta tuntui ensin vähän kalliilta, mutta tosiasiahan on että per lehti ei montaa ohjetta itselleen välttämättä tahdo, tai joskushan menee numeroittain ettei tee mitään. Et sit kuitenkin päätyisin siihen että rahaa säästyy, ostaa vain ne mitkä todella haluaa, eikä jää nurkkiin lojumaan lehtiä.

Ja mallit oli aivan ihania!

san kirjoitti...

Kiitos, kun selitit asian niin selkeästi. Linkitin omasta blogistani tähän postaukseen, toivottavasti ei haittaa.

tikru kirjoitti...

Susanna, jep, onkin muutama kommentti tuosta hinnasta tullut ja onhan se totta, että jos haluaa kaikki mallit niin kalliiksi tulee... Toisaalta, harvoin tulee neulottua yhdestä lehdestä kaikkea.

Sinänsä tuossa musta näkyy selkeämmin se, että miten helvetin paljon töitä ohjeen tekeminen neuleeseen vaatii. Omaa kokemusta aiheesta vähän, mut esim eilen postitettu neule vei neulonta-aikaa pari viikkoa, ohjeen kirjoittaminen, tarkastaminen, kokojen laskeminen jne vei koneen äärellä parin työpäivän tuntimäärän..

San, linkittäminen ei todellakaan haittaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

I like your new banner!

tikru kirjoitti...

zebraknits, thanks :) I like it too.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...