perjantaina, syyskuuta 30, 2005

Muutoksia malleihin

Tekeillä on Kitten mohairista, tummanruskeasta sellasesta, kietaisuneule. Tutkailin Modan tuota kietaisuneuleen mallia ja pohdin ensin, että teen ohjeen mukaan, koska mun käsialalla tiheydet ois osunu kohdalleen. Mutta, mutta.. En pidä vyötärömallista, eli teen pidemmän, toinen muutos tuli sitten kun tajusin, että Modan malli on kapeampi alhaalta kuin vartalonympäryksestä. Eiii käy. Mun paita on alhaalta yhtä leveä kuin rinnalta ja myötäilee pienin kavennuksin ja levennyksin vyötäröä. En myöskään tee pitsineuletta kuin helmaan vähän, yhden rivin. Ja no, lopulta muutin myös hihamallia raglaniksi. Eli siis itsas yhteyttä mun tulevalla kietaisuneuleella j a Modan paidalla on se, et ne on kietaisuneuleita. Neuleen pohjana itseasiassa oli H&M:n yksi neule, joka näytti kovin mukavan malliselle.

Mä oon yllättyny suuresti mohairlangan riittävyydestä. Kietaisuneuleen takakappale on melkein valmis ja kerä menny. Jännää. Ei siis aikaisempaa suunnatonta kokemusta mohairlangoista. Tuossa neuleessa häirää oman käsialan epätasaisuus. Se näkyy niin helposti. Nurjat ja oikeat kerrokset erottuu selvästi toisistaan, jos ei kiinnitä huomiota käsialan tiukkuuteen. Tästä syystä suosin pyöröneuleita :).

Valkea villapaita lähti tulevalle omistajalleen. Vähän melkein jännittää.
Kävin myös kirjakaupassa palkkapäivän ja alen kunniaksi. Tuossa neulekirjassa on perusjuttuja, mutta myös mukavia kirjoneulemalleja lapasiin ja kintaisiin. Tutustun lähemmin piakkoin...

1 kommentti:

Mielitty kirjoitti...

Hih, itse kans olen ajatellut tehdä tuon Modan mallin mukaan kietaisuneuleen, MUTTA vaihdan langan, en tee pitsineuletta ja luultavammin myös teen neuleesta hieman pidemmän. Siinä voi oikeastaan jo sanoa, että inspiraationa oli Moda+kietaisuneuleet, mutta malli on aivan oma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...