lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Vapaalankahuovutus

muuttui itseasiassa vapaahahtuvahuovutukseks. En oo koskaan kokeillu, joten korkea aika. Lakana levälleen lattialle ja ensin rakentelin hahtuvalanganjämistä verkon kolmiomalliselle huiville. Sitten muistin, että mullahan on lankaan väriltään sopivaa villaa, jotka pitää käyttää pois. Villankin huopuminen vähenee iän myötä ja nuo on jo parin vuoden takaisia. No eikun hahtuvasta hienoja suihkaleita sinne tänne. Lieskoja. Tadaa. Ihan huiput värit; oranssia ja keltaista. Mietin, et ihan sama miten systeemi huopuu, kun väri on kiva niin siitä voi sitten leikata palasia jos en huivia saa aikaan. Eli homma ei voi mennä vikaan.


Lakana vienosti taitellen päälle ja systeemi rullalle. Rulla sidotaan kiinni kuin pieni porsas ja sitten sukkahousun sisään. (Tässä tapahtui Se Virhe). Rullamötkylä koneeseen ja kone reippaasti 90 asteen puuvillapesuohjelmalle.

Puolitoista tuntia naputtelua ja odottelua ja lopulta kone on vatkannut mötkylää tarpeeksi. Kone auki ja tuota.. missä ne sukkahousut on.. Mötkylä on tullut solmusta huolimatta sukkiksista ulos. No ei haittaa, kun sidokset on kasassa. Mielenkiintoista, että lakana on värjääntynyt harmahtavaksi. Täh.. No innolla silti rullaa auki, huovuttunut se ainakin on, sillä lakana ottaa kiinni itseensäkin monessa kohtaa. Voimalla ja väkivallalla.

Kulma paljastuu. Hienosti on huopunut joo... Muttamutta..vihreetä ja ruskeeta?
Voi äh. Rullasin auki ja kiskoin huovutusta irti lakanasta. Hahtuva on ottanut hienosti lankaan kiinni ja suikaleet huovuttunu toisiinsa. Huivi on kivan kokoinen ja venyttelyn jälkeen reunatkin näyttää hyvälle, mut äääääääääh. Se on värjääntynyt ja vielä hienosti liukuen. Toisen pään oranssit on ruskeita ja keltaiset vihreitä ja sisemmällä rullassa olleet on oransseja ja keltaisia. Murrrrrrr.

Enkä keksi mitään muuta, mikä olis voinu moisen värjäyksen aiheuttaa kuin nuo helvatun sukkahousut. Ei tullu mieleenkään, et ne laskee väriä. Voi ääääääääh. Oisin es laittanu punaset sukkikset jos oisin ton tienny.

Oppeja tästä työstä
- sukkikset ei kestä 90 pesua väriä päästämättä
- vapaalankahuovutuksessa lankoja täytyy tosiaan laittaa paljon, jos haluaa huovutuksesta muuta kuin verkkoa
- hahtuvaa voi iskeä sekaan ihan hyvin, huopuu hienosti.
- rullan sisällä ollut osa on huopunut vähemmän kuin ulkopuolella ollut. Saatan pistää tuon uudelleen koneeseen ja lisätä siihen juttusia. Ehkä. Jos laittais myös toisen väriset sukkikset mukaa. Murr..

Asiaton kommentti:
- jostain syystä mulle tulee ihan räkä mieleen tuosta huovutetusta huivista


To be continue

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

*reps* Mutta tästähän on hyvä aloittaa, the only way is up!

Mä oon vaan langalla solminut tiukasti sen lakanapötkylän kiinni, ja on pysynyt. Ja hahtuvaa mullakin on pääasiassa ollut, kun sitä täällä lähinnä on tullut käytettyä. Lapset tykkää tästä työmuodosta :D

derea kirjoitti...

Voi harmi :D Näytti tosi upealta ennen koneeseen menoa.

tikru kirjoitti...

Älkääkä naurako. Vakava paikka :)

Lisäviritykset on koneessa just.

Pidän konehuovutuksesta, mun kärsivällisyys eikä olohuoneen lattia riitä siihen et lotraisin käsin.

Susanna kirjoitti...

Minunkin mielestä kone on kätevä. Menee hermo jo niitä huovutettuja palloja pyöritellessä käsin, hullun touhua :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...