lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Laiskuutta ja siitä johtuen..

Mä inhoan lankojen päättelyä, jos sei oo jo aiemmin tullu selväks, niin julistan sen tässä ja nyt. Oon kuitenkin taas kerran valinnu työn, jossa, jos oikeaoppisesti tehtäisiin, olis ehkä miljoona lankaa pääteltävänä. Mutta mä oon laiska ja kierrän lankoja nurjalla. Haa. Näin.

Ongelma on kuitenkin ollut kahden kerroksen välein olevat langanvaihdot. Kamalia reikiä jää väleihin, koska ja kun lanka hyppää nurjalla pitemmän matkan, ei sitä voi kiristää niin, ettei reikiä syntyis. Tuskailin ekan hihan alun kanssa tässä jonkin aikaa, kunnes harmaat aivosolut kehitti laiskuudelle apukeinon.. (voi olla, et oon joskus lukenu tän jostain ohjeopuksesta, mut nyt mukakeksin ihan omaan ongelmaan oman ratkaisun).


Koska lanka, jolla neulon on suhteellisen ohutta, ei haittaa, jos yhden silmukan neuloo kaksinkertaisella langalla. Joten - värin vaihtuessa neulon sekä edellisellä että seuraavalla langalla kaksinkertaisena kerroksen ensimmäisen silmukan. Myöhemmin vanhalla värillä voi hellästi kiristää tuo värinvaihtokohdan silmukat sopiviks ja jatkuvasti syntyy reiätöntä neuletta. Samalla myös langanjuoksut nurjalla tulee napakoiks ja siisteiks.

Ai että mä olen hyvä (kissa ja häntä) :D

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kyllä sä vaan olet hyvä :D Ja kuvat on taas tosi kivan raikkaita!

Mä sain pidettyä mutsin sukassa reiät kurissa niin, että siirsin ekan silmukan vikalle puikolle, niin ettei kerroksen vaihtumiskohta ole puikkojen vaihtumiskohdassa. Näin se on helpompi kiristää, ja siinäkin pitää kiertää ne langat eka. Ja sitten mä myös kiertelin niitä joka kerroksella, että pysyivät tasaisesti mukana. Mä sitten inhoan raita- ja kirjoneuleita... :D

tikru kirjoitti...

Juu, vaihtokohtaa ois voinu vaihtaa keskelle puikkoa, mut ennätin keksiä tuon tuplasilmukan ennenkuin aloin säätää puikkoja. Tuossa tuplassa on hyvää sekin :) et ei jää yhtään aukinaista silmukoitten väliä, kuten tavallisessa langan vaihdossa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...