keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Raitoja - More stripes

Raitaprojekti vetelee viimeisiään, eli on blokattuna tonne olkkarin lattialle nyt. Pitihän se testata ja kuvata ennen pingottamista, joten tässäpä tämä. Inspiraation ja idean lähde on Hourglass sweater, mutta tämän lähemmäksi ko. paitaa tai ohjetta en ole päässyt.

Lankana Kitten Mohair jota sain kulumaan aika paljon eli yhteensä n. 250 g. Kerä vihreää, vaalean ruskeaa, luonnonvalkeaa ja kaksi kerää tumman ruskeaa.
Puikot 3,5 mm. Halusin tiivistä, ei oo kiva jos näkystelee läpi.

Oon suht tyytyväinen, hihoista erityisesti pidän. Pituutta helmaan olis voinu olla ehkä vähän lisää, toisaalta taas pingotuksen jälkeen voi olla eri asia. Kaulus on kyllä mysteeri. Saa nähdä totunko siihen. En ole kovin suuri ystävä leveitten kaula-aukkojen kanssa. Jouduin pujottamaan päärmeen sisään ohuen kuminauhan, jotta se pysyy siististi lörpsöttämättä. (Tuulihousut jäi ilman kummaria - pitää muistaa ennen seuraavaa liikkatuntia).

Raitakuvio..ääääh. Tuossa kaulusta tehdessä loppu kesken vaaleen ruskee ja jouduin jättämään sitä puolet toisesta raitakerroksestaan tekemättä. Kun raitaosa oli sitten valmis alko mua harmittaa, oli nimittäin älyttömän paljon mielenkiintoisemman näkönen se kohta, jossa oli erilevysiä raitoja verrattuna tasaraitaan (ei näy tuossa viereisessä kuvassa). Ja no, tasaraitaahan se koko paita muuten on. Ei enää tasaraitaa mulle, jookos.

This is my stripe project. Inspiration and idea is from Hourglass sweater. But.. haven't seen the pattern or the sweater, this is the nearest experiment about HGS.

Yarn is Kitten Mohair about 250 g. 2 skeins of dark brown, one skein green, light brown and nature white each.
Needle 3,5 mm.

I'm quite pleased, specially sleeves are soooo great. Only body could be little longer and the neckline. Well, I have to use to use this kind of neck in sweaters. About stripes.. damn. I knit all stripes as same width. It is boring and I found it when almost end, light brown ended before the row and that sripe is not so width than the others. It looks so much better . Argh. No more equable width stripes for me. Please.

16 kommenttia:

laurakoo kirjoitti...

Vau, sulta näitä pukkaa :)

iona kirjoitti...

Sulla on ihan mun näkösiä neuleita *kuolaa taas*. Voi kun itekin ehtisin olla yhtä tuottelias, mutta elämä (ei oma, vaan tuon pienen natiaisen) pitää kiireisenä.

amelie kirjoitti...

Oi, ku hieno. Minun pitää kyllä kans tehä raitaversio itelleni.

ainaoikein kirjoitti...

Tyylikkään näköinen paita. Ja värinen.Hiano.

mippe kirjoitti...

Aivan ihana :oo Tekis mieli itekin kokeilla mutta enpä taida uskaltaa kun en kuitenkaan osaa ilman ohjetta heti väkertää :f Mutta kuten iona sano, "ihan mun näkösiä neuleita". :)

Sari kirjoitti...

Ihana on! Ja tosiaan hihat on upeet. Tekisi myös mieleni moista paitaa!

derea kirjoitti...

Ihanaihanaihana, mulle kans!

särmä kirjoitti...

Aivan valloittava!:)

Anonyymi kirjoitti...

tosi hieno ja ihanat värit!

Jonna kirjoitti...

Ihan liian ihana :D Mie haluan kans tuommosen, mutta hupullisena! Nuo hihat on just ihanat, mie tykkään kans pitkistä levenevistä hihoista.

Kiitos muuten siitä lankatiedosta. Kävin sit illalla ostamassa lehden (ja samalla ruokakaupassa) :)

eusu kirjoitti...

Siis aivan mielettömän ihana!!! Aaah!!!!!!!!!

mari kirjoitti...

Hieno raitapaita! Kateus iskee! Ethän sä mitään ohjetta tarvinnutkaan! :-)

Cairbre kirjoitti...

Noissa pyörönä neulottuissa paidoissa tuntuu olevan just tuo kaulusongelma. Se tulee edestä liian ykls ja sivuista jää liian kauas. Itse olen pähkäillyt että kavennukst pitäisi tehdä jotenkin eri laillla... Hieno paita on muuten kyllä, onnittelut!

tuitu kirjoitti...

Ihan mun värit ja mun malli *huoh*

laptitelili kirjoitti...

Oh! You're writing your blog in English too, now :-) Great sweater, I love the stripes!

tikru kirjoitti...

I'll write in english more often.. I'll try :) now when I know someone read it in languages.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...