maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Fisupeiton välit - Between fishes

Mun alkuperäinen idea fisupeittoon oli se, et teen kaloista tuplaraidat ja raitojen väliin aaltoja kalojen väreillä. Oon neuloskellu yhtä aaltoraitaa kokeiluna ja se on todella vaiheessa, koska joku siinä häirää. Liian levoton? Vielä kun miettii sen kalojen väliin, niin tökkii pahasti. Oon miettiny kaksvärisiä aaltoja, toimisko ne paremmin. Ehkä paksummilla raidoilla? Yksvärisenä kuvio ei näy.

Kaloihin tulee vielä paria väriä lisää, tuossa fisuja on 53 ja laskujen mukaan tarvitaan 88.


My first idea of fishblanket was that I sew fishes to double stripes and put between them wawes with same colours as fishes. I have knitted the wawe just testing how it looks and it doesn't look good. Something is wrong. I have thought two-couloured wawes, maybe thicker stripes. Maybe? One colour will loose the figure.

There are 53 fishes and I'll need 88. I need two other colours more.. and wawes.

6 kommenttia:

TiinaV kirjoitti...

Kaksiväriset aallot toimivat ehdottomasti paremmin! Valitse kalojen väreistä jotkut neutraalit värit (valk. ja v.sin. sopisivat ainakin aaltoihin), niin kalat pääsevät paremmin esiin.

mursuliina kirjoitti...

ajattelin kaksiväristä aallokkoa ennenkuin ehdin lukea edes juttuasi loppuun :)

Maiju kirjoitti...

Joo. Samaa mieltä minäkin. Pari selkeää perusväriä voisivat tasapainottaa.

Tuulia kirjoitti...

Mie aattelin vähän samanmoista juttua, tosin en peittoon vaan ihan muualle. Toimisko silleen että neuloisit muuten yksiväristä sileää vaikka valkoisella, mutta tekisit sinne tänne aaltoja ainaoikeinraitoina jollain muulla värillä? Ehkä siniset ja vihreät raidat sopis kivasti, valkoisella pohjalla. Tai sinivihreä pohja, mutta valkoisia (kuohuvia?) aaltoja.

Samoilla linjoilla olen muuten toisten kanssa, kahta tai maks. kolmea väriä tekisin noihin raitoihin.

Kyllä tosta tulee upea!

sirpale kirjoitti...

Äkkiseltään ajattelin että vois sopia aaltoilevat leveät raidat kahdella värillä (raidat olisivat eri levyisiä, tuli mieleen se marimekon lokkikangas)

tikru kirjoitti...

:) mullon punavalkeat lokkiverhot, joista puoliskoni saa päänsärkyä.

Kiitos ehdotuksista ja mielipiteistä. Samansuuntaisia ajatuksia ittelläkin..

hmmhmmm.. Toimiiko se aalto epätasaisesti, eli jos kavennusten ja levennysten väli on eri silmukkamäärältään.. eikö se toimisi? Eihän se vaikuta muuhun kuin kuvioon, jos kerta joka kerroksella lisätään ja vähennetään saman verran.

Pohdin siis tuota lokki-kuviota, jossa aallon huiput ei oo joka aallossa samalla korkeudella..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...