keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Verhojen venytystä ja huonoa silitystä

Tykästyin niin kovin tuohon paneelikankaaseen, että päätin venyttää verhot tarpeeksi pitkiksi. Purin käänteet molemmista päistä ja hetken mittailun jälkeen tyytyväisenä totesin, ettei jatketta tarvitse kuin viitisen settiä.

Ompelin jatkeen lakanakankaasta kaksinkertaisena alareunaan. Yläreunaan laitoin pelkän kanttauksen. Kuva paljastaa mun loistavat silitystaidot *irvistää*. (Käsipainot on piilossa :))

Koska paneelikiskoa ei ole ja ei tuohon olisi tankoa mahtunutkaan, niin kompastuttuani puikkokoteloon keksin...
Pitkät käyttämättömät puikot saavat loistavan käytön paneelitankona. Nyt molemmissa yläreunoissa on 3,5 mm puikot, jotka on "lukittu" paikalleen kuminauhalenksulla. Verhonipsujen hampaat yletti hyvin puikon ympäri. Alareuna on vielä harkinnassa.

Mä inhoan noitten valmisverhojen ompeluksia. Ne vetää joka suuntaan ja hirveellä kiskomisella ja kostuttamisella ne saa jotenkuten kuosiin. Nyt luotan siihen, että kyllä ne tuolla ikkunassa suoristuu :).

2 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Hyvin keksitty toi pitkien puikkojen hyödyntäminen! Mulla on niitä tyhjänpanttina kaapissa, kun teen kaiken mahdollisen pyöröillä. Pitäisköhän mun alkaa harventaan varastoa ompelemalla parit paneeliverhot..? ;)

iso gnu kirjoitti...

Hyvä idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...