tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Kerälle

Koolatut langat pääsivät kerälle. Tosin mun hermoja kiristää aina tuo vyyhteäminen ja vyyhdiltä kerälle laitto.

Oranssi-vihreä-valkean (irlannin) rullailin kerälle, pallolle ihan normaalisti.Mut vajaa 400 m lankaa rullailemassa eestakaste lattialla ei kuulosta hyvälle idealle, joten..

Koska mulla ei oo hianoja apuvälineitä niin pähkäilin, et miten saan kerän keskustan siistiks ja avautumaan tarpeeks, et lanka purkautuu lupsakasti sieltä. Käsin tekemällä en onnistunu vaikka kuin väänsin kasia ja vaikka mitä (Tän takia se irlanti tulikin jalkapalloks).

keraMuistelin joskus lukeneeni jostain keskustelusta/blogista tjv (Hämärä muistikuva et Susanna vaihtoi ajatuksia jonkun kanssa tästä) et kelmurullan päälle saa tehtyä hyvin sisältä purkautuvia. Noo, kokeiluun, ainut et ei ollu kelmurullaa vaan veskipaperirulla. Lovi laitaan, jonne langanpää sisäpuolelle ja sit rullailin. Hetken pyörittelyn jälkeen keksin et jos rullaa kieputtaa hitaasti kädessä ja lankaa taas vinottain niin ainakin näyttää hienolle, eikä lanka purkaannu ja luista itsensä päältä. Nyt ei muuta ku tarvia kokeilla tän toimivuutta :)

skeinsValmiit kerät on aika herkkuja, varsinkin tuo seiskaveikka, joka tuo mieleen tulen tai sit kuningatarhillon. Voi olla et irlantikin rullautuu vielä sisältäpurkautuvalle, mut voi olla et ei.

8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Mä oon tehnyt tolla tekniikalla sisältä aukeavia keriä ja ne on toiminu erittäin hyvin ja näyttääkin mukavilta. Sialla oli blogissaan ohje tollaiseen, mut mäkään en tee sitä kahdeksikkoa alkuun vaan lovi rullaan ja sitten kieputtamaan rullan ympärille. Kelmurulla on paras ja kun aloittaa löysästi niin valmis kerä irtoaakin mukavasti rullan päältä... Mun mielestä Koolaidailun inhottavin puoli on kanssa just toi kerältä vyyhdille ja takaisin "veivaus"... Mut kivat lopputulokset sait!

Sia kirjoitti...

Jep, minä ainakin suosin ehdottomasti ison rullan päälle tehtyjä keriä jotta kerästä ja sen keskustasta ei tule liian tiukka! Muisteletkos tätä pätkää?? http://kadentaidot.blogspot.com/2006/04/sislt-juokseva-lankaker.html

AnneM kirjoitti...

tolleen soveltamalla minäkin ne kerät olen tehnyt. Heti kun en löytänyt ohjetta niin ihan vaan oman pään mukaan aloitin (kuka viitsii käyttää puoli iltaa vinkkien etsimiseen...) Muistan katsoneeni joskus yhdestä kirjasta jotain kahdeksikkojuttua, mutta en heti tajunnut joten se siitä. ei jaksa keskittyä... Vessapaperirulla, alku sinne sisään ja sit pyöritellään. Ja vaihdoin mä välillä ihan suuntaakin, ja hyvin toimi neuloessa ;) Kertaakaan ei jumittanut.

tikru kirjoitti...

Hyvä tietää et kerät toimii, ettei tarvii taas keriä niitä :)

Sia, juu tuo se varmaan oli.

Kokeilin irlantia puikoille. Yöks. Sammakko.

Maija kirjoitti...

Kerällä ja kuvissa näyttävät kyllä tosi hyviltä nuo sinut koolaukset. Punavioletti on magee. Näin niitä pitää vissiin värjäilläkin, kerta toisensa jälkeen päälle ja poikittain!

TiinaV kirjoitti...

Haa! Mie teen käsin lankakerät samalla tavalla. Tosin leikkaan rullan yläpäähän pienen loven, johon sitten kiinnitän langan aloituspään. Löytyy helposti valmiista kerästä, ei tartte kaivella langan pyllystä...

Maiju kirjoitti...

Pakko jo mainita, että mua toi irlanninlippu jostain kumman syystä viehättää joka kuvassa.. :) En tosin tiedä mitä moisesta sitten neuloisin. Kerimäsi kerätkin varsin pätevän oloisia. Pistän kaikki vinkit korvan taa, eihän sitä tiedä jos itsekin joskus tulevaisuudessa intoutuu..

Helminalle kirjoitti...

Sama juttu täällä siinä suhteessa, etten jaksanut ohjetta etsiä siihen sisältäalkavaan kerään.

Mun suosikki on saumurilankarulla, tyhjä sellainen. Siihen viistoon rullaan on mun mielestä hyvä keriä ja kun alun pujottaa sinne rullan sisälle, se ei mee hukkaan. On semmoinen käteen sopiva.
Vaikka enimmäkseen mä kyllä kerin ihan vanhanaikaisesti :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...