sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Trikoopaitojen tuunausta

BeginTein inventaariota tässä yksi päivä trikoopaitahyllylläni. Kymmenkunta jostain syystä pitämätöntä paitaa kasautu jalkojen juureen ja pohdintojen jälkeen päätin tuunata ainakin osaa niistä.

FishesFisupaita lähti noista kahdesta Lindexin paidasta, sekä yhdestä valkeasta topista. Kaikki on ollu paitsiossa pituutensa, tai lähinnä lyhyytensä takia. Sinisen oon värjänny joskus itte.

FishFisut ompelin kaksinkertaisesta palasesta päällekäin, leikkelin niihin myös evät ja pyrstökoristukset, valkea kangas näkyy vähän välistä.

Fish and sleeve
Hihoissa on jatketta, kuten myös kauluksessa sinisen paidan kaulus. Helma on jatkettu valkean topin helmalla viisi senttiä. Ompelin kankaat vain päällekäin, en tehny siistejä saumoja ja leikkasin kalatkin muotoonsa vasta ompelun jälkeen.

flowerKukkapaita lähti kahdesta valkeasta hihattoamsta paidasta. Toisessa oli tuo kukka painettuna rintaan (tuunattu joskus, kun sotkin paidan tomaatilla). Leikkasin kukkapaidasta yläosan pois ja istutin sen toisen topin alaosaksi, helma piteni reilut 10 cm. Ompelin edestä kukan muotojen mukaan, kokonaan sen ympäri ja takana on suora sauma poikki selän. Leikkaisin tuon alemman paidan saumoja myöten pois.

flowerdt

Viidestä pitämättömästä paidasta tuli kaksi pidettävää, sekä kasa käytettäviä kangaspaloja.

8 kommenttia:

maijamirjami kirjoitti...

Nää on komeet. Kukkapaita erityisesti on mun mielestä sairaan makee idea, fisutkin on kyl södet...

ujosiili kirjoitti...

Vau! Oon melkein mykistynyt hämmästyksestä ja ihastuksesta.

derea kirjoitti...

Tosiaan tosi upeita ;) Siis ootsä ite painanut ton kukan? Älyttömän hieno :) Mulla on myös tollaista paitasäätöä tiedossa :)

iso gnu kirjoitti...

Olet taitava.

Olen tänään temppuillut bloggerin kanssa ja en ole saanut mitään "ulos". Harmittaa

tikru kirjoitti...

Se kukka on kaapattu, eli koulussa vuosia sitten, yksi opiskelukaveri painoi itselleen lakanoita ja menin tunnilla käymään paitani kanssa. Sain käskyn laittaa paidan pöydälle ja siihen ilmestyi kukka. Kaveri siis oli tehnyt sapluunan muokkaamastaan valokuvasta.

kangaskasa kirjoitti...

Upeita tuunauksia!

mari kirjoitti...

Hei mitä! Täällähän on uusia postauksia - bloglinessä ei näkynyt mitään. Mur.

Hienoja paitoja! Onpa mulla päteviä sukulaisia! :-D

tikru kirjoitti...

Kiitos.
:)
Hupaisaa tässä on se, että nuo paidat on nyt hellän vaaleanpunaisia. Pesin siis pyykkiä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...