sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Kukkatumput ja ihanan turhamainen veljeni

Vaikken virallisesti ole mukanan lapaskuussa niin ajankohta lienee otollinen lapasille ja tumpuille.

Neuloin ns. välityönä testitumput Pirtin kehräämön 2-laadun langasta. Siis siitä joka maksoi vähemmän kuin mansikoita kilo. Neuloin 4,5 mm puikoilla, 40 silmukalla. Rannetta 11 cm ennen peukalokiilaa ja 12 cm kiilan jälkeen ennen kärjen nauhakavennuksia. Peukussa 15 s ja pituus 8 cm. Valmistuivat ilman peukkuja eilen Brucea katsellessa.

Pesukoneeseen kylpypyyhkeen kanssa ja voilà, kummipojan pikkusysterille tuli lahjatumput. Neulahuovuttelin niihin jo kukkaa päälle, jatkan vielä taiteilua. Kutistuivat pesussa Reilusti, melkein puoleen. Pituudesta kutistuu aina enemmän ku leveydestä. Pinnasta tuli tasainen, tosin ei ihan niin tasainen kuin Tovesta tehdessä. Paksuus on jotakuinkin 1,5 x Tove, ei ihan sama kuin kaksinkertaisella hahtuvalla.

Matrix paljasti veljeni turhamaisen luonteen :). Kiltisti hän suostui malliksi ja testaili paitaa. Käänsi selän peilille ja myhäili itsetyytyväisenä nähdessään neulepinnan muodostavan ladonovi-hartioita korostavan V:n. Esitti kysymyksen "Voisitko tehdä mulleki tällasen". Heh..Tein siis pikaiset mittaukset samalla.

Sovitus paljasti sen mitä vähän arvailinkin. Raglanin kavennus on liian tiukka. Se vetää kainalosauman liian ylös, ei tosin velipoikaa haitannut, mutta armasta puoliskoani haitannee. Samalla selvisi myös se, että osat itsessään on tarpeeks isot, mut hartiat siis menee uusintaan.

1 kommentti:

famu kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista lukea noista lankojen käyttäytymisistä pesussa.Kovin erilaista se on.Itse sain tänään elämäni ensimmäiset Tovet valmiiksi -tai melkein.Harmillisesti jäi toisesta peukusta vähän puuttumaan.On pakko hankkia lisälankaa.Odottamassa on virolainen villalanka,joka sekin tahtoo tumpuiksi.-Mahdottoman mukava uusi blogi Sulla se "Bear much."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...