lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Aamukahvia ja Elvistä Anonyymisti

Ostin Elviksen joululevyn, koska rakastan vanhoja, muunkielisiä joululauluja ilman renkutuksia ja kulkusia. On kuningas ihan voimissaan.. Oottelen, että muu maailma heräilee (eli klo tulee apaut kymppi) et voi lähtä hakee kauroja tonttuihin..

Selailin blogimaailmaa ja törmäsin Salaiseen Neuleystävään 2007. Tai törmäsin siihen jo toistamiseen, ekalla kerralla en reagoinut kuin ohittamalla, osallistuin syksyiseen SNY-kierrokseen ja se saa nyt riittää hetkeksi.

Tänään lueskelin kommenttivyöryä, joka käsitteli emännän nimettömyyttä. Toivottavasti ainakin kaikki kommentit oli kirjoitettu puhtaasti anonyymitettiä koskien, eikä nokkimisjärjestyksiin nojautuen..nuo kopiointisyyttelyt jätän omaan arvoonsa..

Itse olen toivonut vaihtoihin osallistuessani, että tietojani ei anneta kenellekään ylimääräisille eteenpäin ja oikeastaan toivon, että kaikki emännät vaihtojen jälkeen tuhoavat, polttavat, hakkaavat vasaralla palasiksi ne tiedostot joissa osallistujien tiedot ovat.

Emännän oma anonyymiteetti on mustakin kyseenalainen juttu. En luovuttaisi tietojani pelkälle nimimerkille, en ikinä!

.... vai luovuttaisinko?

Itsas olen luovuttanut. Ionan laukkuvaihdossa tein näin. Eli ei se pelkkä nimierkki vaan tunnettuus. Jos olen seurannut pitempään nimimerkin pitämää blogia, jutellut ehkä irkissä, vaihtanut sähköpostia jne.. on mulla jo kuva ja käsitys ihmisestä nimimerkin takana. Mutta heti kun tulee esiin ihminen ns. tyhjästä, ilman nettipersoonaa (ko. emäntä ei sitä ole ennättänyt vielä luomaan muutamalla bloggauksellaan ja keskustelupalstalla) niin heti on karvat pystyssä ja en minä ainakaan -asenne päällä.

Kuitenkin pitäisi miettiä enemmän kelle tietojaan antaa, ihan noin yleisesti..Sinisilmäisyys vaivaa pahasti meitä. Olen aiemminkin kirjoittanut kuvista ja niistä esiintyvistä lapsosista yms. Mutta kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että harva miettii todella nettiin tietoja laittaessaan tai osoitteita antaessaan, kelle kaikille ne voi eksyä. Ei tarvitse olla kummoinen bittinikkari, että pääsee koneelle kuin koneelle kaivelemaan tietoja (nimimerkillä sivusta seurannut omin silmin). Kysymys tietysti herää, että miksi kukaan moista tekisi, mutta tuota.. meitä on moneksi ja lehtiä lukiessa monesti herää kysymys: Miksi?

Itse passaan tällä kerralla, joten on hyvä huudella täältä ruudun takaa. Olen vieläkin tyytyväisen kehräilevä edellisestä kierroksesta ja toivon hyvää tuulta tälle seuraavalle. Toivottavasti Kristelin iso työ asian hyväksi ei kaadu tähän emännän anonyymiteettiin, sillä eka kierros oli huolella hoidettu ja toimi kuin rasvattu, olokin oli tietoturvallinen.

Kauroja..
...He loves me so...I can feel his had in mine..

12 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Minäkin jätän tuon uuden kierroksen väliin ja olen asiaa kommentoinutkin siellä. Minusta on kiva, että joku pistää kierroksen pystyyn, mutta haluaisin tietää vetäjästä enemmän. Jotenkin on turvallisempi olo, jos tietää ihmisestä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan totta turiset. Ite monesti guugletan omaa nimeäni (siis koko nimeä) ja tähän asti sillä on löytyny joku opiskeluun liittyvä juttu, jolla ei ole mitään väliä.
Nyt huvikseni taas guugletin ja info minusta oli lisääntyny. Löyty työpaikan puhelinluettelo ja mainintoja vierailustani eräällä levyllä. Kaikki tieto sellaista, että en ole itse sitä nettiin laittanu.
Tämän vuoksi esiinnyn netissä aina nikillä, koska vaikka kaikki tieto on aika harmitonta, niin en halua, että esimerkiksi blogiminä yhdistetään "oikeaan" minään.
Tilanne olis helpompi jos nimi olis yleisempi, mutta olen tietääkseni ainoa laatuani Suomessa, joten tyhmempikin osaa laskea 1+1. Silloin tällöin kannattaa kysyä itseltään, että mitä haluaa naapurin/työkaverin/entisen koulukaverin/kylän juorumuorin minusta tietävän.

Ida kirjoitti...

Kommentoin jo tonne aikasemmin, muttet ilmeisesti huomannut, joten kysyn tässä. :) Osaatko arvioida, minkä kokoset noista sun neulomista Bridget socks:eista tuli (siis seittemällä veljeksellä ja 3,75 puikoilla)? Aattelin neuloa kaverille (kengän koko 41-42) joululahjaksi, ois hyvä tietää onko ees osapuilleen hyvän kokoinen.

tikru kirjoitti...

ida, juu sori, en havainnut, en seuraa kommentteja hälynä, joten kannattaa aina jättää viimeisimpään postaukseen, niin reagoin :)

Nuo mun Bridgetit on kokoa 37-38..luulisin. Teen eri kokoja pääasiassa Tiinan sukka- ja lapastaulukon mukaan, löytyy linkki tuosta sivupalkista. Siellä on perusmittoja, joiden mukaan voi sävellellä.

Ympärysmittaa en muuta kuin miesten ja naisten koon välillä, lähinnä kattelen sukan pituutta. Noi tuossa kuvassa on mun jalassa, joka on siro 40-41.

iona kirjoitti...

Olen itsekin meinannut blogata tästä mutta tulenpa nyt kommenttiraidallisei kylään ;). Minusta on nimittäin kurjaa sekin, minkä ryöpytyksen kohteeksi uuden kierroksen järjestäjä on joutunut. Osa kommentoijista kritisoi turhankin ilkeästi. Sanoinkin jo toisaalla, etten itsekään halua mitään vaihtoa täysin julkipersoonana vetää, juuri siksi, etten halua netissä esiintyä kuin nimimerkillä. Laukkuvaihto tosin oli erilainen sikäli, ettei kenenkään tarvinnut minulle paljastaa itsestään muuta kuin (anonyymi) sähköpostiosoite, osoitetiedot tarvitsi lähettää vain ja ainoastaan oman laukun tekijälle.

Olen 99% varma että järjestäjä on liikkeellä vaan hyvin aikein ekasta kierroksesta innostuneena, mutta ei halua itsekään "julkisuuteen". Totta kuitenkin on se että pieni paranoia netissä kannattaa, en itsekään ole uudelle kierrokselle lähdössä mukaan - mutta ehkä kuitenkin lähinnä siitä syystä, että se tulee niin pian edellisen jälkeen enkä halua idean kärsivän inflaatiota.

tikru kirjoitti...

iona, samaa mietin, et turhan kärkevästi asiasta on tönitty. On hyvä, että asia on tullut esille, mutta..noh.. asiat voi sanoa monella tapaa.

Mutta se asia, on tärkeä. En nimittäin todellakaan halua, että esmes mun tiedot ois ihan missä sattuu levällään. En edes niitä osoitetietoja saati sit tarkempia.

Puikot solmussa kirjoitti...

Kiitos Brigid-sukkien linkistä. Oli kiva malli.

Mua itseäni harmitti kun en osallistunut jo päättyneeseen snyhyn, mutta joku tässä uudessa nyt tökkii, enkä (kai) aio osallistua tähänkään....

P.S.Blogiasi on kiva lukea ja upeita töitä olet tehnyt.

Tuulia kirjoitti...

miekin tulen sun olohuoneeseen hillumaan :D mie luin tuota SNY07-blogia ihan ihmeissäni siitä mesoamisesta, tuntuu et jotkut on ottaneet oikeen hengen asiakseen sen, että ne käy tuon emännän kimppuun. Eihän kenenkään oo pakko osallistua, jos ei halua, mutta toivottavasti emännälle jää kummiskin hyvä mieli kun tuota pyörittää.

Ja noista omista nimistä ja noin.. Musta tuntuu, että tuota emännän identiteettiä kun kysellään, ollaan vailla sitä, että emäntä tosiaan ois tunnettu bloggaaja ja noin. Nythän tuosta emännästä ei juuri tiedetä, enkä ole huomannut että vaihdosta ois infottu neulontalistalla (mikä jotenkin kuulus asiaan), ja muutenkaan siitä ei ole juuri tiedotettu. Ja emännän oikeella nimellä ei ainakaan mulle ois kauheesti merkitystä. Sillä on, että tietää emännän olevan tietyllä tapaa "vakibloggaaja" ja nettiyhteisöissä pyörijä. Tiettyihin nimimerkkeihin assosioituu tietty maine, kun netissä pyörii, ja ilmeisesti tätä mainetta nyt haetaan takaa. Joku tietenkin ehti jo kutsua tätä "sisäpiiriläisyydeksi", mutta vakiintunut bloggaaja ja tietty maine neulontapiireissä ei musta ole ollenkaan haitaksi, jos alkaa vaihtoemännäksi.

Mie olen itte ollut noissa nimihommissa aika huoleton, mutta on tietenkin foorumeita, joilla en todellakaan käytä omaa nimeä. Ja täysin nimettömälle (ja tuntemattomalle) vaihtoemolle en ehkä omia yhteystietojani antaisi. Toisekseen toi SNY07 tulee aivan liian pian, edellinen vasta päättyi joten saa jäädä mun osalta nyt väliin.

Kiitos palstatilasta taasen :) (Ja kiva kun kirjotit jo asiasta mistä meinasin omas blogis jo älähtää..)

Seshat kirjoitti...

Hyviä kommentteja. Ajattelin etten lähde muille blogeille puhumaan asiasta, se on varmaan loputon suo, koska ihmisiä ja mielipiteitä on laidasta laitaan.

Mutta jäin miettimään tuota nettipersoonan tunnettavuusasiaa. Olen ollut eräällä palstalla useamman vuoden, mutta en ole koskaan listoilla kun siellä kysellään "kenet muistat".
Mielestäni johtuu siitä, että olen niin väritön. Periatteesta en osallistu riitoihin, enkä myöskään kalastele suosiota "sisäpiiriläisiltä".

Olen yllättynyt siitä, kuinka netissä muodostuu klikkejä.
Ennen tätä maailmaa kuvittelin, että harrastus yhdistää samanhenkiset, mutta ei se näköjään niin yksinkertaisesti menekään.

tikru kirjoitti...

Seshat olen myös jokseenkin hämmästynyt aina välillä näistä kuvioista. Toki varmaan itsekin joskus mukana suuntaan tai toiseen, mutta tässä on yksi syy miksi itse en kamalasti pyöri keskustelupalstoilla. Luen ne, mutta useimmiten ohitan kommentoimatta. Oma blogi on temmellyskenttäni.

Toivottavasti et ota tätä kommenttivyöryä henkilökohtaisesti, luulen, että sen olisi saanut kuka tahansa vähänkään tuntemattomampi emännöijä. Tuntuu vieläpä, että kommentit ovat lisääntyneet pyörremyrskyn lailla kun sinne yksi asiasta mainitsi ja ei se mitään jos olisi pysytty asiassa, mutta kun aletaan nappeja halkomaan niin voi pyhä sylvi sentään.

Ehkä aloitit vähän heikosti päin, jo pelkkä nimimerkki etusivulla antaa positiivisen vaikutelman ja kuten Tuulia mainitsi, infoile siitä muuallakin kuin blogissa, niin halukkaat pääsee kyytiin mukaan.

Susanna kirjoitti...

Kerroin miehelleni tästä mekkalasta, ja se vaan nauroi että niin on tyypillistä naisten käytöstä :D. Ja niinhän se on...

Itsekin olen sitä mieltä etten antaisi hlötietojani tuntemattomalle. Mutta jos tuossa sny-sivulla olisi reippaasti lukenut että "hei olen Milla ja ajattelin ryhtyä vetämään tällaista vaihtoa", ja vähän taustaa tyyliin "mulla ei ole ollut ennen blogia mutta nyt ajattelin ruveta pitämään" ym, niin tällaista haloota ei olisi syntynyt. Ihmisille riittää aika pienetkin tietohippuset, mutta se että yritetään salata jotain, saa heti karvat pystyyn.

Puheet sisäpiiristä ja jonkun varpaille astumisesta ovat aika hauskoja. Miksi koetaan että on joku "sisäpiiri"? Jos on kourallinen bloggaajia jotka ovat bloganneet jo pari-kolme vuotta, ja tunteneet toisensa myös IRL, ei se ole sisäpiiri vaan ystäviä joilla on yhteinen harrastus.

Voi voi, tää on taasen hyvä esimerkki miksi kannattaa pysytellä syrjässä naisvaltaisista foorumeista...

tikru kirjoitti...

Mä oon miettiny tota sisäpiiriä.. Ja onhan se tavallaan olemassa ts. ne jotka on polkannu pitempään ja lähetelly lankoja ees ja taas yms. tuntee toisensa enemmän kuin mitä uudet, mutta onhan se sama missä tahansa yhteisössä. Musta tähän sisäpiiriin (ts. näitä piirejä on monita neulebloggaajienkin keskuudessa) pääsee aika vaivattomasti olemalla aktiivinen.

Ja sekin, ettei tarvitse välttämättä tavata edes reaalissa tai huudella forumeilla, koska mä itse en oo tavannu ketään polkkaajaa irl ja kuten sanottua useilla forumeilla ja listoillakin vain lukijana. Blogimaailmakin riittää aika hyvin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...