keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Listaa ja blogeja siellä ja täällä

Neuleasiat
Mä en ennätä neuloa. Mä en jaksa neuloa. Mä haluan vaan nukkua ku oon kotona tai sit on jotain ihan muuta tekemistä. Es duunissa ei ennätä neuloa, lapaspussukka on roikkunu työtuolin olalla jo vaikka kuin kauan, mutku ei ennätä. Hullunmyllyä kaikki. Ja sit vielä palelee koko ajan vaikka ois villasukkia ja paitoja ja vaikka mitä päällä.

Bias on edenny kuiteki vähän. Es vähän. Kaventelen raglaneja ja toivon, et osuu kohdalleen. Helma kuvassa on vähän kupruilla, mutta se on siis kasteltu ja pingotettu, yläosa on vasta neulonnassa. Toivon tässäkin osumista kohdalleen.


Ihan muut asiat

Viikonloppuisen älähdykseni kommenttiraidalla oli vielä tänään uusi pohdinta Blogilistasta ja toive neuleblogien erottelusta siellä. Mä en nää jotenki järkeväks erotella neuleblogeja erilliselle listalle, kokonaan pois muitten seasta. Miksei sit eroteltas kokkiblogeja, nilitys-, kitinä-, lemmikki-, ahdistus- jne blogeja?

Ymmärrän kyllä, että top-lista ei palvele enää ehkä samalla tavalla blogien bongauksessa niitä, jotka ei neuleblogeja lue, mutta entäs ne, jotka lukis sekä niitä ja sitten muutakin? Parempi vaihtoehto olis jonkinlaiset suodattimet, vois hakea mm. NOT-NOR -toiminnoilla blogeja poistamalla tiettyjen kategorioiden alla olevat omasta listauksestaan.

EDIT: Visukinttu-Jarkko on myös pohtinut tuolla kommenteissa, että top-lista on kadottanut merkityksensä "suosion" mittauksessa. Öh.. miksi? Siksi, että siellä on neuleblogeja? Ekskjyysmii? Eiks sisältö oo aivan sama, top-listaushan perustuu tilaajamääriin. Onko neuleblogien lukijat jotenkin vähempiarvoisia "suosion"-mittauksessa?

Ei siitä tarvii välittää, se on neuleblogi..


Vai perustuuko tää olettamus nyt sille, että ne neulebloggaajat klikkaa kaikki mahdolliset neulontaan liittyvät blogit, joten niitä ei voi laskea, koska ei ne niitä lue kumminkaan?

Mutta.. kummasti mä ainakin löydän luettavaa listan kasvettua niin neule-kuin muistakin blogeista blogilistalta, se tosin on vaatinut toiminnan muutoksia ja sopeutumista näppiksen käyttäjässä.

23 kommenttia:

laura koo kirjoitti...

Jo on miehellä pettämätön logiikka, voi tsiisus.

Kylmän lamaava vaikutus on muuten tasan totta. Kaikki toiminnot ihan nollassa, onneks neuloessa pysyy sentäs kädet lämpöisinä :)

kipru kirjoitti...

Ihan neuleasiaa vaan..
Ei ihme jos vähän neulomiset väsyttää, ihminen on tempassu tuon Biasin jo tuohon vaiheeseen, tuntuu ettei siitä ole kun suunnilleen viikko kun sä aloitit. Mitä täällä on tehty sillä aikaa? Yksiä kämmekkäitä (Endpaper mitts), edes takaisin, purkaen ja neuloen :)

Tuulia kirjoitti...

voi kiesus etta noi kaiken maailman nillittajat jaksaa. Se "suosiohan" on kaiken huipuks ihan kamalan tarkee asia. Ja top-listasijoitus on ihan suoraan verrannollinen siihen itsetuntoon.

Ja jos haluaa hakea blogeja, joissa ei vahingossakaan neulota, niin kategoriat on sita varten. Ja jos sita top-listaa kayttaa niin selailee vaan alemmas top-listassa, kylla ne nillitysblogitkin tulee vastaan. Ja sen tabiin vahingossa aukaistun neuleblogin sulkeminen (ctrl+w) on kauhian vaikiaa, niin etta onhan se selkeaa etta nillittajan mielenrauha tammosissa menee.

*naur* hankkisivat elaman :)

Pilvi kirjoitti...

Mä oon niin kypsä tähän juttuun...niin kypsä. Mä en ymmärrä miten joku uskaltaa v***tuilla naisille, joiden kaapeista löytyy kaikenkokoisia teräviä aseita, joita myös neulepuikoiksi kutsutaan.

Tosta paidasta tulee oikeesti niin hieno! (Ja anteeksi, että tulen riehumaan kommenttilootaasi...)

Jatta kirjoitti...

Mä en jaksa ku tää juttu neulebloggaajien huonoudesta ei lopu koskaan.. Just tää oli se syy josta vedin alunperinkin herneet nenään, hamsteriapinoinnit sun muut oli mulle yks lysti ja ihan hauska veto.

Noh, ei kai tässä auta kuin seurailla mihin homma kääntyy. Että voi olla joku top-lista ihmisille henki ja elämä..

katriina kirjoitti...

Nyt varmastikin pitää mulle vääntää rautalangasta se mikälainen pitäisi olla top-listan suosion mittaus? Tämä ihan yleensä ottaen siis.
Tarkoitetaanko siis sitä, että jos joku tietty genre saa suurta jalansijaa, se pitäisi suodattaa pois? Tai esimerkiksi sitä, että yhdestä kategoriasta sille pääsee vain kolme parasta? Näin kaikilla kategorioilla olisi mahdollisuus päästä top-listalle ja kaikki olisivat onnellisia ja kaikkilla olisi kivaa? Toi kyllä taitaisi olla hiukan liian ruotsalainen ratkaisu;).
Jäin kyllä pohtimaan myöskin top-listan käytettävyyden merkitystä -siis mitä se on?
Top-listan perusteellako käydään lukemassa blogeja? Siinä tapauksessa ihmettelen sitä, miten kukaan koskaa sinne ylipäätään päädytään? OK, jos käyttää bloglines:ia, RSS -feedejä tms., ja blogilistalta käy vain hakemassa uusia luettavia, asia on hiukan toinen tietysti kyseiselle henkilölle. Mutta siinä(kään) tapauksessa ei top-listalla olisi sitten ketään, vai olenko nyt ihan hakoteillä?
Oikeesti, kertokaa mulle. Ja nyt en siis ota tippaakaan kantaa neule -blogeihin suuntaan tai toiseen.

tikru kirjoitti...

mä kans mietin tota Katariinan pohtimaa asiaa. Kun itte bongailen uutta luettavaa blogilistan kautta niin teen sen uutuuksien sekä kuuman avulla. En topissa. Siellä kun ei uutta näy kovinkaan vauhdilla (pl. salakuunneltua ja vastaavat).

Myös blogilistan etusivu on aika hyvä bongauspaikka uudelle lukemiselle.

Mielenkiintoista, miten eri tavalla tuohon listaan suhtaudutaan tai miten sitä käytetään.

katriina kirjoitti...

Jep, toisaankin mielenkiintoista. Mä ainakin osaan nyt katsoa asioita myös eri näkökulmasta kuin aiemmin.
Ja tosiaankin, kyllä ainakin minusta top:in eka sivu oli melkoisen staattinen jo ennen neulehörhöjen suurta ryntäystä.
Suodattimista mulle tuli muuten ekana mieleeni, että johan on tautinen ajatus. Hiukan sama kuin jos haluaisi kaunistella väkivaltatilastoja suodattamalla pois esim. perheväkivallan ja densojen keskinäiset matsit. Samalla toteutuisi hyvin: poissa silmistä, poissa mielestä:).
Vaan nyt jos oikein ymmärsin, top-listaa tosiaankin käytetään blogien lukulistana, silloin tietysti suodatettavuus on aivan järkevä toiminto.

hanna-h kirjoitti...

Jaa, no ehkä se top-lista on sitten tosiaan joku hengen ja elämän kysymys muille kuin neuleblogaajille. En tiedä, olen vain neulepolkkaaja :)
Neulelamaannus menee varmasti pian pois. Se on vain pakkasen aiheuttama shokkireaktio, luulen. Ja toivon.

Anonyymi kirjoitti...

No mutta johan sen jo muistaakseni Turisti aikoinaan sanoi, että on tehnyt kauhean työn päästäksen Topn toppiin, käynyt miiteissä yms. Eli jotkut oikein tekee _töitä päästäkseen sinne, ja kai niitä sitten ottaa nuppiin kun joku harmiton ja mitätön neuleblogi sinne Toppiin viuhahtaa tuosta vaan, käymättä yksissäkään Kallion pikkujouluissa ja harrastamatta yhtään lesbosuutelointia ;-)

Muuten, miksi noi Picasan kuvat ei näy mulla (IE)? Sitten kun kuvaa klikkaa, se sanoo, että Picasa temporarily unavailable. Aargh! Ja minä kun vartavasten tulin urkkimaan Biasta!

Marsvin

tikru kirjoitti...

Picasa?
Nuo on ladattu bloggerin omalla toiminnolla.. onko se picasa?
Samoja kuvia löytyy myös mun flicristä, eli gallerian kautta voi syöksyä sinne sisälle ja etsiä uusimmat tai prosessikansiosta.

Bloggerin kuvahässäkkä on muuten hidas ja kankea. Se muuttu uudistuksen myötä musta huonompaan suuntaan. Saa nähdä paraneeko tilanne pikkuhiljaa.

katriina kirjoitti...

Sorry Tikru, mä vaan jatkan täällä..

Marsvin, mä en kyllä millään voi uskoa, että moinen olisi syynä.
Ja muuten, Turisti on käynyt Helsingin neuletapaamisissa, on hiukan niinku porukoissa:P
Kallio on muuten paras paikka asua, että kaikki kunnia Kallion mööteille.

tikru kirjoitti...

:)
Mutta polkkaajia on Kallion ja kehien ulkopuolellakin.. vaikka ei aina ihan siltä tunnu.

Anonyymi kirjoitti...

Katriina, no niin mä muistan lukeneeni, mutta taisi olla hiukan kieli poskessa kirjoitettu, enkä ole enää aikoihin Turistia lukenut. Kyllä musta tuntuu, että jotkut kyttää sitä Kuumaa listaa ja Toppia hiukan liikaa. Itse en edes tiedä kuinka monta tilaajaa blogillani on. ;D

Marsvin

katriina kirjoitti...

Kun jo äidimaidossa imee Kalliolaisuuden (OK, asun nykyään Vallilan puolella tosin), niin tuollaiset muotoseikat tuppaa välillä tyystin unohtumaan.

Pekkis kirjoitti...

Top-listaa käytin ennen sen seuraamiseen aika ajoin, kuka on muiden suosiossa ja sitten vilkaisin, miksi se on muiden suosiossa. Ja kun en neuleblogeja seuraa, niin ne haittaa tuota operaatiota. Sama pätee luetuimmat listankin kanssa. Ongelma on siten siinä, että koska en neulo, enkä ole kiinnostunut neulomisesta, niin tavallaan neuleblogit ovat minulle noilla listoilla vain esteenä.

Toki muita blogeja voisi etsiä toisilla keinoilla, mutta olen siihen aika laiska ja siten olen luopunut käytännössä kokonaan uusien tuttavuuksien etsimisestä.

katriina kirjoitti...

Pekkis, samanlaisen ryntäyksen listoille olisi voinut tehdä joku muukin ryhmä, vaikka jalkapalloblogit (I wish).
Puhutaan nyt siitä varsinaisesta ongelmasta, eikä siitä että neulojat ovat tuoneet sen sattumalta esille.
Ja uudelleen kysyn, miten yksikään blogi päätyy top-listalle, jos kaikki toimisivat kuten esim. sinä:)?
Nyt ei oikein logiikka pelitä kuulkaas miehet.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Jokainen voi löytää Blogilistalta haluamansa blogit, mutta toisinaan siihen joutuu jopa näkemään hieman vaivaa. En itsekään ole kiinnostunut kaikesta, mitä blogeissa on tarjolla, joten monet blogit "ovat vain esteenä" minullekin. Näihin arjen pieniin vastoinkäymisiiin tuskin tarvitsee hirttäytyä. :)

Non kirjoitti...

Mielenkiintoista on nähdä tekeekö Manta Ray Holdings asialle mitään. Jotenkin tuntuu että ei, sillä tuskin heillä on varaa leikkiä suurimalla yksittäisellä käyttäjäryhmällä eli neulojilla. Heidän etunsahan on, että blogilistalla on mahdollisimman paljon käyttäjiä riippumatta blogien teemasta.

Itse toivon, että kaikki pysyisivät samalla listalla ja sietäisivät toisiaan. Sama harrastushan tämä meille kaikille on. Uutta lukemista kyllä löytää, kun vähän etsii ja yksi oiva väline siihen on mm. satunnainen blogi-toiminto.

Non a.k.a Linnunradan liftaaja a.k.a Galaxy's Knithiker

routa kirjoitti...

tyhmiä kyselen: perustuuko tuo toplista lukukertoihin vai tilauksiin? jos se perustuu tilauksiin, niin mun vierailut ei sitä listaa kasvata, mulla kun ei ole tilauksia, eikä blogiakaan. ja mä käy missä käyn. nää neuleblogit on tietenkin sijalla 1 tai on siellä muutama muukin. kannatetaan suodattimia, sehän helpottaisi (kyllä???) heitä jotka eivät lue neuleita. kiitos tikru tilasi käytöstä

Pekkis kirjoitti...

Ongelma kai on siinä, että top-listasta on tullut vitsi,jossa neule-bloggaajat ruksailevat toisiaan tilattuihin. Se karkoittaa suuren yleisön.

tikru kirjoitti...

Mikä on Suuri Yleisö?

Neulepolkkaajat lukevat muutakin.
Piste.

"ruksailevat toisiaan tilattuihin"
Jep, tosin ei automaattisesti. Jokainen mielenkiintonsa mukaan, joten miksi se on jotenkin top-listan arvoa vähentävää? Miksi neuleblogit tekevät top-listasta vitsin?

Mielitty kirjoitti...

Jotenkin jotkut tuntuvat ajattelevan, että on olemassa Suuri Neulojien Salaliitto, joka yhdessä yhteisestä päätöksestä pitää hallussan top-listaa.

Hohhoijaa. Minä en ainakaan tilaa käsityöblogeja vain siksi, että ne ovat käsityöblogeja. Omalla suosikkilistallani on enemmän "tavallisia" blogeja kuin ns. neuleblogeja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...