sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Viruuvenyy

Kastelin ja pingotin helman muotoon. Onkelma vaan on se, et se kappale levis vähän ja enemmän ku tarpeeks. Enkä es venyttäny muuta ku kulmat muotoon. Ympärysmitassa on kymmenen senttiä liikaa. Saahan sen toki saksimalla poikkee, mut vetäytyykö tuo kasaan, jos sen kostuttais uusiks, eikä pingottelis ollenkaa? Mielenkiintoista on et pingottamattomassa työssä tiheys kymmenelle sentille on 22-23 silmukkaa, pingotetussa 16-17 silmukkaa. Ääks.

Hmm..jos kaikki kappaleet venähtää noin ni mulla on kirjoneulemekko..

Siitä tulis hamekin..

6 kommenttia:

Sia kirjoitti...

No voiharmistus, toivottavasti ei tartte saksia!!

Mulla suurin osa neuleesta venyy tosi paljon kostutettaessa, eikä niitä useinkaan saa enää takaisin alkuperäisiin mittoihinsa. Yksi seiskaveikkaneule lörähtää pesussa toooosi isoksi, mutta kun sen asettelee tasoon kuivumaan mahdollisimman "pieneksi" (pingottamatta), niin se on taas entisellään kuivuttuaan. Mun shedir mbambulangasta neulottuna oli kaikista karmein esitys venymisestä kastellessa...

muoriska kirjoitti...

Oletko kokeillut höyryttämistä, sillä tavalla ainakin johkun verran saa neuletta kokoon ( esim. jos on hihaa istuttaessa erikokoiset pyöriö ja hihan aukko miehustassa, niin n. 1cm tuolla tavoin kutistuu aika nätisti.. )

Esim. jos tarttee sitä yläosaa saada pienemmäksi ja annat sen levetä tasaisesti kohti helmaa, niin neulaat yläreunan tasaisesti pikkurypyille ja höyrytät kokoon.. ( tieten pitää olla jo kuiva neule)

muoriska kirjoitti...

Höh liian nopeet näpit ja hidas ajatus.. ei yhtään hullumpi hamekaan tuosta tulisi..yksivärinen vyötärökaitale ja vot.

tikru kirjoitti...

Muoriska, kiitti. Testin varmaan tuota höyryttämistä. Yläosa oli vasta aluillaan, joten purkailin sen ja nyt poimin silmukat suoraan tuosta helman yläosasta. Saan ainaki ne jotenki täsmäämään. Ehkä. :)
Saa nähdä mitä syntyy.

Tuulia kirjoitti...

mie sain merinowoolista tehdyn shedirin vetäytymään. Edellinen shedir venyi liian suureksi (tein sen alpakasta) eikä se enää vetäytynyt kasaan, mutta ton woolisen kastelin ihan litkamäräksi, puristin pyyhkeeseen enimmät ja laitoin kuivumaan myttynä (kääntelin välillä). Se kuivui entisiin mittoihin ja istuu nyt kauniisti.
Eli kokeilisin ainakin!

Todella kaunista on tulossa..

tikru kirjoitti...

Mä testin noita kaikkia..pakko, nimittäin oon jo neulonu yläosaa alaosasta ja näyttää vähän rimpsulle se alaosa :) Mut luotan siihen et se vetäytyy, on nimittäin varaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...