tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Phirlandais - mittarimato

Kiitos lapaskommenteista, kehittelen mallia ja laitan sitten ohjetta.

Keksin vihdoin langan tai itsas langat pitkään miettimääni Phildarin malliin; Pirtin kehräämön ohutta villalankaa yhdessä Kitten Mohairin kanssa. Neuloskelen 4 puikoilla ja tiheys melkein täsmää ohjeeseen.

Pieni mutta (vois taas koputella omaa päätä jollain kovalla).. ois ehkä syytä tarkastaa kappaleitten mitat ennen neulomista. Hihan pituus on merkitty 45 senttiin.. mä tarviin 50 senttiset. Muuten ihan helppo nakki, mutta palmikkokuvio menee tuon lyhyemmän pituuden mukaan. Argh. Huomasin tän vasta, kun aloin pohtia kainalokohdan paikkaa... No, näillä näkymin tiputan vähän kuviota ja neulon pikkusen enemmän hartiaosaan muuta.

Mallihan on siis ainakin alkuhihojen osalta tämä, vihreänä kiitos. Hihan mittaan on heränny ajatus siitä, että tekisin tästä takin jollakin tavalla. Saa nähdä. Olis käyttökelpoisempi. Jotain vaikutteita ehkäpä tästä?

Muaahdistaakaikkikevätjakesäneuleet. Mä en nää niissä mitään kivaa ja hauskaa. Mä haluan neuloa vaan paksuja villalankoja ja muhkeita palmikoita. Typerää, ettei kesälläki voi pitää paksuja villiksiä.
Mietin Lace Stylen tilaamista, mutta sisäkuvia nähtyäni jätin sen ainaki vielä oottamaan. Mikään malli ei iskeny kuin nyrkki silmään.

Täällä on riehunut tornado - huonekalutkin on vaihtaneet paikka.
Huonekalukaupassa tänään kuolasin kahden ihanan punaisen nojatuolin perään. Kävin testaamassa niitä useampaan kertaan, kunnes toinen tipahti pois yllättäen kun tajusin jotain..myyjän ilme oli näkemisen arvoinen.. Tuomio kun oli "Tässä ei voi neuloa, ei käy!".

5 kommenttia:

laura koo kirjoitti...

No mut sehän on ehkä tärkein kriteeri nojatuolin valinnassa. Oikeesti :)

pirren kirjoitti...

Minäkinvoisin valita noilla kriteereillä miehelle 30-vuotislahjaksi tulevan nojatuolin... Tulis ainakin käyttöön ;-)

villasukka kirjoitti...

Myyjä ei ehkä ollut perillä tämän hetken muotiharrastuksesta :) Ja joo, minä haluan neuloa sukkia ja lapasia kesälläkin...

musta lammas kirjoitti...

Näytin vähän aikaa sitten äidille kivan nojatuolin kuvaa, ja eka mitä äiti sanoi, oli "Tuossa tuolissa olis hyvä neuloa!". :) Itse en ollut ajatellut asiaa, mutta se oli varmaan jossain alitajunnassa...

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kevät ja kesäneuleet, kuka niitä tarvitsee? Pyh sanon minä.

Ottaisin 2 kiloa n. 7-8mm puikoilla neulottavaa 100% villaa kiitos. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...