sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Kevennystä metapolkkaukseen

Only in Fi; Snow, the Urban Aran progressing and some thoughts about hairstyles.

..johon olen osallistunut lähinnä Ilulla.

En mä nyt ihan tätä tarkottanu ku toivoin kylmää ja vähälumista kesää ja kevättä, jotta vois pitää paksuja villapaitoja. Fillarointilenkki taitaa jäädä oottaa hetkeks vielä.

Urban Aranin nurja näyttää tosi hyvälle. Lähes yhtä hyvälle kuin oikea puoli. Lanka loppuu toivottomasti kesken, enää on jäljellä kolme iskemätöntä kerää. Tilasin lisää Wollkontorilta ja toivon, että saan ne nopeemmin ku reilussa parissa kuukaudessa (Eihän heti yhden muksun jälkee voi parin kk päästä synnyttää toista? Eihän?)


Sitten se kevennys - naisellista pintaliitopohdintaa hiuksista..

Uusi hiustyyli on kutkutellu niskahiuksissa jo pari viikkoa. Talvisin mullon aina kamala tarve kasvatella pitempiä hiuksia ja lupailen et nyt ne pitkät hiukset saa kasvaa. Tässä vaiheessa kevättä yleensä hermo alkaa palaa totaalisesti kuontaloon, jota ei saa mitenkään siististi ja joka on aivan toivottoman näköinen. Lyhyet hiusmallit alkaa näyttää Tosi Hyvälle ja haaveet pitkistä hiuksista jää jonneki prinsessaunelmiin.

Joo, ne kävis, pitkätki ja hiuksiaki ois sen verta et ne vois näyttääki hyvälle ja ah, ne ois naiselliset, sit vois harkita myös sitä pitkään haaveissa ollutta rastakasaa. Joo-o. Kasvattaisin pitkää hiusta ja sit "pilaisin" sen rastoilla. Fiksua, mut mitäpä ei nainen ulkonäkönsä eteen tekis. Mut tällä tahdilla mullon rastat viiskymppisenä, jos hermo kestäis es yhden kevään ja kesän yli ylipitkällä, siivottomalla kuontalolla. Ja ei, lisäkkeet ei oo mun juttu (paitsi sinne rastan sekaan ehkä).

Eli siis, jotta Aira Samulin ei saa kilpailijaa (ei tanssin suhteen, eikä sillä kyllä oo rastojakaan) niin taas on lyhyet hiusmallit alkanu viehättää aivan älyttömästi silmää. Pitkähiuksinen malli on tuolla siksi, että havaitsin kuvatuksia selatessani rastojen lisäksi vain tiukasti ponnarilla olevien näyttävän musta hyvälle.

Oma "naisellinen olotila" on usein hakusassa poikatyttö-historian takia ja oon yrittäny ajatella, että myös lyhyet hiukset voi olla naiselliset, kyse on vaan omasta ajattelutavasta. Mutta piru kun se on vaikeaa. Tosin joka ikinen noista kuvien tyttösistä näyttää hyvin Naisellisilta. Ja toisaalta tunnen oloni kotoisaksi lyhyissä hiuksissa, ni miks ei? Ne mä osaan myös laittaa siististi, tyylisti, kuulisti, räväkästi, iskevästi tai nätisti. Ni miksei? Parturin vaihto ois ehkä edessä, en tunne oloani kotoisaksi nykyisellä vaikka leikkaakin kohtuullisen hyvin, joten riskinottoja lisää ;). Äh. Onpas vaikeeta.

Osa kuvista on lehdistä mainoskuvia ja osa on Hairstyledesing. comista.

PS. Mä en pidä aladoobista enkä mämmistä. :)

12 kommenttia:

TiinaV kirjoitti...

Lyhyet hiukset on ihan yhtä naiselliset. Ainakin naisellisemmat kuin tällä hetkellä kampaamattomat (!) ponnarilla olevat hiukseni.

Lyhyistä hiuksista saa monesti muotoillumman näköiset, sillä ainakaan itse en osaa tehdä näille omilleni oikein mitään. Mutta silti en osaa luopuakaan näistä. Viime kesänä lyhennytin näitä parikymmentä senttiä, ja olo oli sen jälkeen kalju... :D Kun ei edes kunnon lettiä saanut.

Lyhyille hiuksille on vaikka mitä kivoja malleja, ostin töihin enkunkielisen kampauslehden, jossa oli paljon nimenomaan lyhyitä hiusmalleja -ja tosi upeita! Sinun kuvista tykkäsin eniten oikeanpuolimmaisesta. Sellainen kivasti sotkettu ja pöyhitty menninkäistukka!

Miten olis muuttumisleikki? Voiskohan Ulla järjestää muuttumisleikin neulojalle? Neulojan uusi tyyli!

Riskinotoista puheenollen, miten olisi kampaajaopiskelijat, ts. koululla hiustenleikkuu oppilastyönä? Siinä voi tosin olla joskus jopa liikaa riskiä.. :)

Palaga kirjoitti...

Lyhyissä hiuksissa on täälläkin kuljettu jo pari vuosikymmentä. Sitä ennen pitkät.

Upea tuo sinun neuleesi!

tikru kirjoitti...

tiinav
Olipas palopuhe :) Kiitos, tekee vielä enemmän mieli tilata se parturi tiistaina.
Kallistun kovasti koko ajan lyhyiden puolelle.

Mä myös pidän tosta oikeimmasta tosin kaikissa noissa on jotain.

palaga, mullon ollu viimeset 7 vuotta lyhyet hiukset, vaihtelevasti lyhyet ja kasvatuspitemmät. Siks ois kiva testiä pitkääki välistä, mut ei ehkä mun kärsivällisyydellä.

Piikkari kirjoitti...

Ihminen! Hius on kasvava luonnonvara. Leikkaa, ja se kasvaa jos tarve.

Jos tukan haluaa kasvattaa pitkäksi, sitä pitää muotoilla myös kasvatusvaiheessa, että ei pääse kyllästymään.

Muutos on aina hyvästä. Myös kampaajan vaihdos.

Terv. Kojak every once in a while

tikru kirjoitti...

piikkari :)
Kyllä sitä on muotoiltuki, mutku kampaaja totes viimeks et jos hän ottaa niiku toivoin ni se on taas lyhyt ;)

Maiju kirjoitti...

Lyhyet hiukset on useilla ihmisillä pitkiä naisellisemmat. Olen myös pannut merkille, että pitkät hiukset sopii paljon harvemmille kuin lyhyet. Pitää siis olla tietyn tyyppinen, että pitkät näyttää kauniilta, eikä liian lapsekkailta tai prinsessamaisilta... Siis tarkoitan sellasia oikeesti pitkiä hiuksia joita ei ole juuri leikattu mihkään muotoon. Lyhyissä on enemmän muuntelun- ja valinnanvaraa, ja mun mielestä sopii useimmille.

V, blogiton kirjoitti...

Hei, kyselisin vain mistä tuo todella hyvännäköinen vaaleahiuksinen oikealla alakulmassa oleva nainen on napattu?

tikru kirjoitti...

sieltä hairstyledesignista..

Neelalee kirjoitti...

Himpura minkä teit tällä hiuspohdinnallasi. (Ja nolottaa, että eka kommenttini tässä blogissa koskee hiuksia eikä neuleita.) Itselläni on kasvatus menossa, vaikka tavallaan tiedän, että pitkät ei mulle käy ja viihdyn erinomaisesti lyhyissä ja napakasti leikatuissa. Puolisen vuotta olen kasvattanut ja ahdistaa! Ei hyvältä näytä! Ei se naisellisuus ja kauneus taidakaan olla hiusten pituudesta kiinni. Ja nyt sä sitten laitoit noi mahtavat kuvat esille. Voiei.

tikru kirjoitti...

neelalee.. khih..
Vahinko kiertämään. Mullon kans kasvatus ollu menossa, viime kesänä oli ihan lyhyt ja siitä lähtien "vähän yrittän", nyt se on silmillä ja korvilla ja niskassa plääh ja näyttää ilman Työtä kamalalle.

Joten oon tässä harkinnu tilaavani kyninnän :)

katriina kirjoitti...

Juu ei kannata rastojen takia tukkaa kasvattaa, paitsi jos sitten loppuelämän meinaa niitä pitää. Se on aika karua jälkeä mikä jäljelle jää kun niistä luopuu. Eikä kannata muuten laitattaa spiraalipermanenttiakaan puoliselkään ulottuviin hiuksiin. Hetken on kivaa, mutta pari vuotta itkua ja hoitoaineita.

Mä kasvatin pitkät hiukset kun halusin eroon kampaamokierteestä, kerran kuussa piti käydä, että näytti ihmiseltä.
Ja piti sitten vielä nuo rankat käsittelyt kokeilla pitkiin hiuksiin=D.

tikru kirjoitti...

katriina, pitää noitten rastojen takia sen verta, et ne saa es kiinni johki :) teippaamallakaan ei taida onnistua.

Mulla oli apaut kymppävuos sitten tuo sun mainitsema spiraalipermis puoleen selkään ulottuvissa kutreissa ja siitä selvis tuplakäsittelyn jälkeen leikkaamalla. Ei muuten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...