maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Kirjajuttuja

Sain tänää Amazonin tilaukseni. Edellisen Stitchionary-valloituksen jälkeen en voinu vastustaa kiusausta, vaan tilasin kakkosen kavereiksi ykkösen ja kolmosenkin. Niiton muuten näköjään neljäskin, onneks virkkausversio, ei tarvia ostaa :).

I've got books from Amazon..

Ykkönen on pintaneuleita sisältävä, erilaisia kuvioita nurjilla ja oikeilla, lisäten ja vähentäen. Tässä muutama suosikkini ja erikoisuuskin, joita en oo aiemmin nähny missään käytettävän. Erityisesti mua on alkanu viehättää nuo nypyt pitsien seurassa. Kirja on kattava, todellakin, mutta ohjeet on kirjallisina, ei kaavioina. Mua sei haittaa, mutta voi jotakuta häiritä. Toisaalta enkuksi ohjeen tulkkaaminen ei oo hankalaa kun turvautuu vaikkapa Marjutin sanastoon.

Kolmonen on kirjoneuleita. Kammo moisia kohtaan on vähentyny huomattavasti biasin ja sukkien myötä, mutta silti en suostu muuhun kuin pyöröilyyn kirjoneuleitten kanssa. Perusraidat ja ruudut löytyy, mutta myös paaaljon muuta. Erilaiset tähdet, kukat, ja graafiset kuviot on monipuolisesti edustettuina. Kaksivärisiä, useampaa väriä, intarsiaa ja mulle uus tuttavuus on tuo silmukoiden ylivedoilla, venyttämisellä ja neulomatta jättämisellä muodostetut kuviot. Myös nuo erilaiset pintaneuleet väreissä on aika hurmaavia, esim. tuo raitapalmikko. Kaaviot on värillisinä mistä iso plussa.

Meille neuloo satunnaisesti myös miähet. Joten.. Knitting with balls tarttui myös matkaan. Kirja on suunnattu miehille, neulomisopukseksi. Se alkaa simppeleistä ohjeista (tää ois voinu olla Benropelle hyvä) ja siirtyy medivaikeista haastaviinkin projekteihin. Hupaisa asenne, reipas ote ja miehille suunniteltuja neuleita. Positiivinen tuttavuus. Tuo tribaalipaita alkoi heti mietityttää...Juniorille syksyksi neule...Pohdintaan.

Eipä tarvia hetkeen kirjoja tilailla. Noilla pääsee jo pitkälle.
Nyt meen jatkaa raitapaitaa. Se on aika hyvin aivotonta neuletta, toiminu viime aikoina.

1 kommentti:

Kiko kirjoitti...

Kiitti kun raotit kirjoneulestitchionary-kirjaa! Luulin etten tarvi sitä, mutta taisin olla väärässä. Noista raitapalmikoista tykkään erityisen paljon. Kai se on parasta hankkia koko sarja, ei tosin ihan heti kun just tulin ostoksilta..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...