perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Vierailulla

Kävimme kaverin kanssa sateisen kesälomapäivän kunniaksi paikallisessa käsityömekassa tutkailemassa ja tutustumassa sekä imemässä ideoita.

En meinannut päästä millään ohi Globe Hopen tuotteista, yksi ihanainen keltainen laukku huuteli pitkään.. Voi olla, että palaan, myös ruskea tai vihreä ois aika hienoja. Yllättävää sikäli, ettei keltainen oo mun lemppari, mutta siinä laukussa se oli ihan huippu. Kaverin kanssa bongailtiin mm. äitiyspakkausten vauvapeitteitä tuotteista.
Muutenkin mua ihastutti ja kiehtoi kovasti erilaisten kierrätysmateriaalien käyttö uusissa tuotteissa. Paljon Kirppis-Risain tyyppisiä juttuja, mutta enemmän tuotteita.
Myös Twin-shopin tuotteita oli myynnissä. Ja no, jos mulla ois pitkät hiukset niin Seccoshopin tuotteita tai niiden inspaamana löytys päästä näppispampuloita. Ja vanhoja vetskareita voi käyttää näin taidokkaasti.

Mä pidin myös älyttömän paljon Kuuma Rauta -näyttelystä. Taidokkaasti taottuja käyttö- ja taide-esineitä. Antti Niemisen vahtikoiran luuranko oli itsas niin hilpeä et voisin vaikka tahtoa sen kotiovelle :) Niemisen töitä näkee mm. Vaskitsan sivuilla ja Tulimetsää on myös saatavilla.

Yltäkylläistä ja mielenkiintoista. Kannattaa vierailla, jos liikkuu Itä-Suomessa.

I visited Kenkävero with my friend, and links tell more what I have seen today.

Muita alueen käsityö-sisustus-hömppäjuttuja, joissa kannattaa pistäytyä

-Pirtin kehräämö, josta saa ostettua suoraan ihania villalankoja, hahtuvaa jne. Mikkelistä Pieksämäelle päin vajaat 20 km.
- Pirtin kehräämön tuotteita myydään myös keskustassa tori-linja-autoasema väliköstä löytyvässä Tukkipuodissa
- sieltä löytyy myös Majavedellä olevan Raijan Aitan pellavalankoja ja tuotteita, mutta Majavedellä voi myös käydä suoraostoksilla. Majavesi on Mikkelistä Anttolan suuntaan n. 10 km. Ajo-ohjetta seuraamalla löytynee paremmin.
- keskustassa on myös Korunappi, joka on mun LYS :) Nappi muuttaa Jussin tienoilla, tosin vain kadun toiselle puolelle ja isompiin tiloihin (lankaa tulee kuulema lisää :P) Ihan mielettömästi kaikkea mahdollista napeista ja langoista tilkkuihin ja ompelukoneisiin.
- Korunapin lähellä, puutaloissa on käsityöliike, jonka nimeä en muista, mutta trikookuteita yms. kudontatavaraa siellä.
- Korunapin vieressä vielä tällä hetkellä on Pentikin liike.
- Ja toinen sisustustaivas/helvetti on parin korttelin päässä Satamaan päin oleva Marjam Interior
- Taito-shop on torin laidalla kävelykadun varrella. Käsityökeskus taas Kirkkopuiston laidalla, mutta kesän kiinni.
- Kirkkopuiston laidalta löytyy myös Eurokangas, mut niitähän on joka puolella.
- Colorwool on pikkusen torilta sivussa, mutta kävellen kyllä kestää. Monipuolisesti lankoja, aukioloajat on mysteeri...matkalla pitin Maaherrankatua on pari kirpparia, tatuointiliike sekä sexshop :)
- Sulkavalla on Marimekon tehtaanmyymälä. Keskustassa on myös Marimekon myymälä.

Tuossa nyt jotain kesärientoihin liitettävää, jos haluaa rahojaan menettää.

8 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Onpa kyllä hienoja käsityötuotteita, ei voi kuin ihailla ihmisten kekseliäisyyttä! Vetoketjukukat on mun suosikkeja, kehtaiskohan apinoida toisen hyvää ideaa...

M-a-r-k-ka kirjoitti...

Oi siellä on ollut kaikki ihanat aarteet tarjolla!
Loistavat ideat innostaa ihmisiä kierrättämään.

Marja V kirjoitti...

Listasta puuttu As-Po-La shop, askartelun, posliinin ja lasin erikoisliike, jossa on kaikkea kivaa (myös helmiä, jotka sopivat neulontaankin). Osoite on Porrassalmenkatu 17 eli torin laidalla. Kiinnitin huomioni sanamuotoon paikallisessa käsityömekassa ja sinähän olet melkein naapurissa. :) Minulle Mikkeli tuntuu melkein kotikaupungilta, vaikka olenkin kotoisin naapurikunnasta. Kiitos vinkeistä, täytyykin käydä tutustumassa, kun tulen juhannuksen jälkeen vanhempien luona käymään. Mikkelissä ei taida olla käsityötapaamisia?

tikru kirjoitti...

Totta AsPoLa uupui ja varmaan muutama muukin, hyvä täydentää :)

En tiedä alueen käsityötapaamisista, nimittäin mun sosiaalisuus näissä yhteyksissä suuntautuu enemmän tänne netin puolelle. Aikaa ei jää oikein muuhun.

Mari kirjoitti...

Kenkävero on tosiaan ihana paikka. Kenkäverossa järjestetään 5.-6.7. Pappilan käsityömarkkinat. Lisäksi heinäkuun lopussa 26.7. on epäviralliset sukankudonnan SM-kisat. Kilpailun järjestää Etelä-Savon Martat, Syreeni, Marttaliitto sekä Novita. Sinne sitten mukaan kisailemaan...

-C- kirjoitti...

Vilma, varmaa kehtaa apinoida. Niin ne muutkin: Jos vertaa Taija Leinosen vetoketjukukkia Kate Cusackin kukkiin.

villasukka kirjoitti...

Korunappi muuttaa? Se on ollut tolla nykyisella paikalla niin kauan kuin muistan ja mina olen sentaan paljasjalkainen :) Heinakuussa varmaan tulen pyorimaan noihin maisemiin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Googletin vetoketjukukka ja tänne neuvottiin tulemaan. Kuulin ideasta viime lauantaina Kauhavan Kangas-Aitan klubitapaamisessa ja se on jäänyt mieleen "pyörimään". Ajattelin kyllä sellaista kukkaa, jossa olisi metalliset harvemmat hampaat, mutta kauniita linkittämäsikin kukkaset olivat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...