keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

Knitscene

Posti toi Knitscenejä kaksin kappalein tänään. Ilun vinkkauksesta eksyin lehden sivulle ja ihastuin malleihin niin, että tilasin syksyn 07 ja kevään 07 numerot.

Täytyypi sanoa, että netissä mallit näyttivät huomattavasti paremmille kuin mitä lehdessä. Valitettavasti. Lehti tuntuu olevan nykyaikaistettu ja nuorennettu sisarlehti Interwave Knits'lle ja musta se näkyy mm. ohjeiden yksinkertaisuudessa ja runway-lookissa. "Heitetään toi tosta olan yli ja neulotaan tuolta tänne"-tyylillä aika monta neuletta. Toisaalta ideoita on paljon ja hauskojakin, tosin en ihan kaikkia toteuttaisi, mutta on hupaisaa laajentaa sisäistä silmää siitä, mitä kaikkea voi neuloa.

Artikkelit oli musta tosi hyviä, oli helmineulontaa sekä langanpaksuudesta juttua, myös eri suunnittelijoiden esittelyä ja tietysti tavarataivasta.. minkä yritin ohittaa sujuvasti.

Korsetti oli aika kamala ribbi-viritys, ideana ihan ok, mut jotenki jäi häiritsemään tuon ja monen muun neuleen "helppous". Toisaalta helpostikin voi tehdä näyttävää, harmi vaan et sei aina näytä onnistuvan. Tuo miehen paita ois taas "parisuhde testissä "-versio. En kokeile mein parisuhteen kestävyyttä, sillä puolisko vois piruuksissaankin pitää kun tietäs etten kestä kattella :)


Shortsit oli yllättäen neule joka jäi mieleen, kotona pidettävät mukavat shortsit neulomalla.. Ei paha ollenkaan, etenkin kun käytän hyvinkin pitkälle tuota tyyliä kotosalla :).
Tunikapitsineule olis kiva, jos olis vartalo, johon sen laittaa ja jos pitäisin tuon tyylisiä vaatteita.

Myös sukat oli ok, perus retroribit tosin, mutta värit oli kivat. Sukkaohjeita on mulle nyt aika hankala syöttää uusia, on nimittäin kamala kasa toteuttamista vaille olevia, joten yritän vältellä jopa aktiivisesti sukkia.

Tää pipo taas on pakko toteuttaa, talvi tulee ja kaikkee, plus et mullon Just Oikea lanka tähän. Takakannen mainos oli taas se, joka iski eniten...

Se, mikä musta on tuolla maailmalla ymmärretty kotimaisia käsityöalan lehtiä paremmin, on internetin hyöty ja monipuolisuus. Monella lehdellä on omat sivustonsa keskustelupalstoineen, ilmaisohjeineen ja artikkeleineen, blogeja, suunnittelijoita, lankoja, arvioita jne.. Netti tukee lehteä ja toisinpäin, näyttää toimivan maailmalla, miksei meillä ole moista hyödynnetty? Tuntuu, että lehdetkin ovat "ajassa mukana" ihan eri tavalla ja voisin vaikka veikata, ettei netti ole syönyt lukijoita paperiversioilta, tuskin mäkään olisin Knitscenejä tilannut ilman InterweavePressin suhteellisen pätevää ja asiakasystävällistä verkkosivustoa.

Some thoughts about Knitscene and magazines with internetpages in Finland..

3 kommenttia:

Koukuttaja kirjoitti...

No muttah, kyllähän nettimaailmaa hyödynnetään. Nytkin uusin Novita oli puolillaan blogeissa ja ulkomaisissa neulenettilehdissä aikaa sitten esiteltyjä ideoita, jotka vaan esiteltiin Novitan omina ideoina...

tikru kirjoitti...

Juu, lueskelin just jostain blogista et ilmeisesti jopa HIHATIN -nimitys on Novitan keksintö..
Ja musta noita salomonin solmujaki on nähty täällä netissä jo ainaki vuoden verran siellä ja täällä..

Koukuttaja kirjoitti...

Juu, hihatinta tarkoitin ensisijaisesti tuossa, mutta mallejakin oli vähän varasteltu. Pikkasen ehkä muokattu, mutta ideat on nähty netissä jo aikapäivää sitten. Ja hei, solmuilla saa uuden jännittävän ilmeen huiviin, etsä sitä tienny? ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...