perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Ysäri rules - 90's rules!

Mulle on tullu Suuri Käsityölehti apaut 94-2002 ja sen jälkeen löytyy irtonumeroita sieltä täältä. Noista lehdistä on suuri osa säilynyt tallessa muutoissa ja maailman melskeissä...löytyypä muutama kasarilehtikin mutsin perintönä, mut niistä ei sen enempää (vieläkään ei olkatoppaukset iske).

Nyt kaivelin lehdet esille ja tutkailin taas "uusin silmin" viime vuosikymmenen käsityömaailmaa. Hilpeitä tyrskeitä sekä toivottomia huokauksia..juu - mutta löysin iltapukuakin varten muutaman mallin sovellettavaksi sekä parikin neuletta, jotka oli suorastaan herkkuja. Noissa lehdissä on paljon hyvää, mutta myös yllättävän paljon aika samoja juttuja vuodesta toiseen. Huomasi sen kun selaili usemman vuoden sarjat putkeen läpi.

Huivin ja paidan palmikot. Obsession ja rajoittuneisuusonkelma :)
Tunikan malli on Kaunis. Todella kaunis. Tahdon.

Tuo "kissamainen" vaaleanpunainen mohair ois kiva harmaana. Ja muhkea palmikko kera pitkien hihojen ja poolon viehättää mun silmää aina..

Miehen saaristolaisneule ..eikus, luotolaisneule, no sieltä Oulusta päin.. kuka teki ja esitteli ihan kotva tai pari sitten blogissaan? Ihastelin jo silloin simppeliä ja tyylikästä pintaa. Poncho tai mikälie wrappi on aika kiva kans. Jotain..jotain. En tiedä, että mitä mutta jotain, mikä taas napsahti tajuntaan.

Some discoveries from Finnish craft magazine from yrs 94-02.

9 kommenttia:

Ultimecia kirjoitti...

On muutaman kerran saanut iloinen, ettei ole raahannut lehtikokoelmaa roskikseen tai kiertoon. Uusissa lehdissä on niin kummaa tavaraa välillä, ei sillä etteikö noissakin (niitä Usvasalojakin löytyy), mutta etenkin kaavoihin olen noissa vanhemmissa lehdissä ollut tyytyväinen. Kun en mitään kaavakirjaa omista on hyvä saada valmiina jostain ihan perusjuttuja, ei aina tee mieli niin erikoista ommellakaan.

Vilma kirjoitti...

Mä ainakin tein männä vuonna luotolaisen miehelle, täällä speksejä. Tarkoitus ois vihdoin tehdä itellekin samanlainen tummanruskeana. Langat tosin on tällä hetkellä vielä Hailuodossa odottamassa kyytiä Treelle.

Muuntelin tuota SK:n ohjetta jonkin verran. En kyllä enää muista mitä kaikkea tein toisin, ainakin kauluksesta neuloin korkeamman ja pituuden tein miehen mittojen mukaan. Muutoksille otin mallia vanhasta valmiista luotolaisesta, niitä kun on meidän perheessä jokunen jo ennestään, vaikka tää miehen luotolainen olikin eka mun tekemäni. :)

tikru kirjoitti...

Vilma, sää se olit. Ylläri :) Melkein muistin.. muistin et joku vakkarilukublogeista se.

tiinamaria kirjoitti...

Sulla on varmasti ylhäällä sen lehden numero, josta tuon vikan kuvan vihreän ponchon bongasit? Tykästyin siihen myös minäkin.

tikru kirjoitti...

sepä on joulukuu 2000

TiinaV kirjoitti...

Kerropas tuon luotolaisneuleen lehden numero! Paita on ollut miehelle tekeillä n-vuotta ja paita saattaisi vaikka joskus vähän edetäkin, edellyttäen että löydän lehden, jossa ohje oli ja vielä sen tekeleenkin arkistojen kätköistä..

tikru kirjoitti...

tiinav 10/2001

anNu kirjoitti...

Tulin kysymään missä SK:ssa on Luotolaisneuleen ohje, mutta täällä olikin jo vastaus.

Löysin lehden omasta takaa, jees. Olen tilannut SK:ta vuosina 2000-2003. Sama paita löytyy muuten ohjeena myös Novitasta 3/93 suomalaiset perinneneuleet liitteestä nimellä Miehenpaita Hailuodosta. Ohje on tehty silloiselle Rondo 7 veljestä -langalle.

Neule alkoi kiinnostaa jonkinsortin naisellisena versiona. Jotain sopivaa lankaa pitäisi ensin löytyä :-)

Knit-along?

tikru kirjoitti...

annu, mä joudun laittaa ton jonotukseen kevätpuolelle, joten jos aiot tehdä nyt niin notknitalong :) mut myöhemmin ehkäpä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...