torstaina, joulukuuta 27, 2007

Ihan vähän vaan avautumista

Neuloskelin tuossa IKn ohjeella paitaa ja kiroilin hihaa. Miksi ihmeessä pienellä vaivalla ei voi tehdä valmiiseen ohjeeseen istuvaa hihaa, kun nuo laatikkohartiat tai roikkuvat olkasaumat pukevat harvaa. Ja vain muutaman olen tavannut jatkuvasti kävelevän kädet t-asennossa sivulla.

Tein ohjeesta poiketen Hyvin Pienellä Vaivalla, ilman laskutoimituksia, vähän välillä omaan olkaan mallaten istutetun hihan, joka vieläpä toimii. Neule kun on niin kiitollinen materiaali, ettei se ihan just millilleen ole.. Ettämiksisitäeivoivalmiiksimiettiäjatehdäohjeeseen? Hä?

Toinen aihetta vähän liippaava on tuo kaula-aukko. Prhn. Mulla ainakin nenäpuoli paidasta tarviaa olla erilainen kuin se niskapuoli. Kuristun ja ahdistun jos kaula-aukko nousee kaulasta liian ylös ja jää niskasta roikkumaan hartioille. Muutamalla muotoilulla, lyhennetyillä kerroksilla tai vastaavilla homma on helposti hoidettu. Mutta ei.. ärsyttää jo valmiiksi monet valmiit ja kivat ohjeet muuten, mutta sitten tuo kaula-aukko on menty siitä mistä aita on matalin. Sitäpaitti se näyttää tyhmälle ja huonossa lykyssä vaikuttaa koko paidan istuvuuteen.

Vielä vois jatkaa liian lyhyistä helmoista tai hihoista, mutta ne on enemmänkin tän neulojan tyyppivikaan vaadittavia automaattisia korjauksia.

Ihan vaan muistiin merkityksi...

Some thoughts about sleeves and necklines etc in patterns. I hate the easy ways in these, not box or no shaping to me, thanks.

5 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Tasapuloiset kaula-aukot ärsyttävät minuakin (ja vielä aika monissa IK:n malleissa). Minä kun en laiskana neulojana viitsi yleensä edes alkaa muuttamaan mallia, vaan jätän neulomatta.

Tarja kirjoitti...

Osuvasti sanottu! Muakin on IK:n neuleissa häirinneet ne kaula-aukot. Ei käy mulle sellaiset kaulaanuolevat mallit ollenkaan, etumus näyttäisi yhdeltä isolta tissiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Hihii, go Tikru go! ;D

Marsvin

Rouva Oranssi kirjoitti...

Niinpä. Ja ajatteles sitten meitä joilla on neulontataito sillä tasolla, että jo osataan vähän eli pystytään seuraamaan ohjeita, mutta ei osata / uskalleta itse modata mitään eli ollaan suunnittelijan armoilla. Ggrrrrr.

Yleensä neulon sitten sukkia. Nih. Pipotkin tuppaa olemaan liian korkeita tai muuten kummallisia.

villapeikko kirjoitti...

Hyvä pointti! Mua ahdistavat eniten liian lyhyet ja huonosti istuvat hihat tai jos pipo nousee ylös ja tekee päähäni naurettavan tötterön. Itse asiassa noi ylösalaisin jätskituuttipipot ovat pahimpia, koska sitä saattaa kävellä pitkään ihmisten ilmoilla tötterö päässään, eikä huomaa kuin vasta myöhemmin, argh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...