lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Kirjoista - From The Books

Posti toi mulle viikolla pari kirjaa, joitten lopullisen tilaamisen ratkaisi Raverlyn todoo-listani mun.

Knitting Nature on Norah Gaughanin ihania ja erikoisia malleja sisältävä, luonnonmuotoihin perustuva kirja. Sieltä suossareina on mm. Bubble pullover, josta Jatan versio on kaihertanut takaraivossa siitä asti kun näin sen. Myös Ogee Tunic on kiva, tosin vähän lyhyt ainakin kirjan kuvissa. Ja Vortex Street Pulloverin etupalmikko on hurmaava. Ja ...ja... ja..

Erityisesti pidän siitä, miten erilaisista muodoista on rakennettu upeita neuleita. Paljon uutta opittavaa ja kokeiltavaa sekä suurin osa neulemalleista pienellä muuntelulla tai ideapankkeina on käytettävissä vaikka mihin.

KAL kirjasta

Toinen kotiutunut kirja on Inspired cable knits, toisen suossarisuunnittelijan; Fiona Ellisin kaapelineuleita. Eli siis palmikoita joka suuntaan. Sieltä Celtic Icon on jostain kumman syystä mun suosikki (mä taidan olla jumissa kaapeleihin ja huppuihin).
Myös Knots and bark -villis kaikessa karuudessaan viehätti, etenkin kaulus on kiva. Gathering intentions taas on jotenkin.. kiva? Vähän erikoinen, tosin hihasta jättäisin nauhat pois, mut helmajuttu ja kaulus tässäkin on Se jotain.

Myös tässä kirjassa on inspiraatiolähteenä luonto ja luonnon muodot. Pidän tosi paljon ideoista, sekä toteutuksista molemmissa kirjoissa. Kuitenkin vasta toisten neulojien tekemät omat versiot malleista on saanu mut himoitsemaan ohjeita ja niinpä hieman myöhäisheränneenä molempien kirjojen suhteen, tutkailen niitä iltalukemisena vasta nyt.

Iltalukemisena siks, et VK-huppari vie nyt kaiken neulomisajan. Purkaminen oli onnistunut päätös. Helmaa on nyt kasassa reilusti puolet ja tein muutoksia monessa suhteessa. Palmikot nousee nyt esille vähän enemmän ja ainakin nyt näyttää Hyvälle. Olisinko ehkä siis tyytyväinen :).
Tosin se hankalin osuus on vasta edessä, mutta tässä vaiheessa ainakin mennään kohti parempaa versiota, kuin edellinen. Tänä viikonloppuna sohvailen kera puikkojen. Aikataulu alkaa kiristää, koska kusti polkee täältä Jenkkilään varsin hitaasti perustaksoilla.

I've got mail; two great knitting books; Knitting Nature by Norah Gaughan and Fiona Ellis' Inspired Cable Knits. Both of them were good shopping and I have linked in this post some of my favourite patterns from both books. I bought them mostly because of my Ravelry queue-list :).

VK-hoodie and progressing of it: Well now I'm quite pleased. I ripped the hem and knitted it again. And it looks much more better now than before. Happy, only the DL is coming and I think I'll knit and sit on the sofa this weekend. :) The most difficult parts are still left uhmmh.

5 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Minulle kävi aivan samoin noiden kahden kirjan kanssa, ja ostin ne vasta ihan jokunen viikko sitten! Erityisesti Knitting Nature melkein harmittaa kun niin myöhään siihen heräsin, vaikka ehtiihän tuota. :)

villapeikko kirjoitti...

Olen jo jonkun aikaa kerännyt koneelleni ns. ihku-(ostos)listaa. Siinä on nyt vähän kaikkea, etupäässä kirjoja ja lankaa. Knitting Nature on siinä kärkipäässä, ollut jo aivan liian kauan, pitänee ostaa pois :D

WeirdRockStar kirjoitti...

woooooo...Paljon hyvyyttä...

Anonyymi kirjoitti...

Both very good choices ;)
Norah

tikru kirjoitti...

:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...