tiistaina, maaliskuuta 18, 2008

Sukkajuttuja - Sockthing

Some thoughts about socks and knitting of them. Only finnish this time.

Neulontai haastaa sukkailemaan.

Sukkien neulominen on kausiluontoista, välillä evvk, välillä taas ne on just sitä mitä haluaa tehdä. Yleensä inspis iskee, jos näkee hienon mallin tai haluaa kokeilla jotain ohjetta. Tarpeeseenkin usein.

Sukkajemmailua en harrasta, ehkä vahingossa. Sukat menee yleensä aina käyttöön asap.

Suosikkisukat on palmikoita (yllärispylläris) mut myös ihan perus ribbi on aika kivaa. Yleensä aika usein nuo sukkaidoli-Nancy Bushin ohjeella tehdyt on buenoja. Lankana preferoin nykyään ohuet, 2-3 mm puikoilla neulottavat. Sukan pitää sopia peruskenkään ilman, että varpaille iskee ahtaanpaikankammo.
En oikeastaan pode toisensukan syndroomaa, koska tekaisen aina aloituksen kakkoseen valmiiks ku saan ekan pääteltyä, tai sitten teen sukkia yhtä aikaa.

Sukat neulon aika usein ohjeista, tosin saatan sitten soveltaa esmes kantapään ja kärkikavennukset omiks suossareiks. Nyt on ehkä eka oma sukkamalli puikoilla, sellanen virallinen siis.

Saapassukat menee kyllä ihan ilman ohjettaki ja silmukkamäärät aika pitkälle otsatukan alta :) puikkokoon ja langan perusteella.

Tykkään neuloa varresta varpaisiin. Oon testiny useammat toisinpäinkin, mutta tuo vanha-tottumus lienee syy et tuo ylhäältä aloitettu tuntuu omemmalle. Kantapäistä taas pidän erityisesti ranskalaisesta ja sellaisen nykyään teenki jos teen ilman ohjetta. Varpaissa taas teen yleensä nauhakavennuksen.

Ei kai suuria sukkaniksejä, mutta sen oon oppinu, että sukan istuvuus on aika tärkeä, ja melkein aluks pitää tehdä vähän tiukat, ne kun löpsähtää käytössä. Joustimella tai palmikoilla voi pelata aika hyvin tuota istuvuutta.

Kuvassa olevat sukat on yhdet mun suosikkisukat, juniorille viime kesänä neulotut Cable Rib Socks.

4 kommenttia:

Dove Knits kirjoitti...

Very pretty socks!

WeirdRockStar kirjoitti...

Fiinit sukat!

Tinttimi kirjoitti...

Heimoi! Aattelin tiedustella sulta, että mikäli sun lankavarastoistasi löytyy Dropsin Alpacaa (jostain syystä oletan, että löytyy..) niin voisitko kertoa mulle, venyykö se yhtään? Tai siis antaa silleen periksi kun ottaa sitä sormien väliin ja vetää eri suuntiin, tajuatko mitä ajan takaa?

Olisin aloittamassa koneneulekurssin ja meinasin Dropsin alpacasta tehdä paidan. Ainoa ehto on se, että langan tulisi venyä hieman, sillä ajattelin yrittää väännellä palmikkoa.

Ja mahdatko tietää mikä paikka Tampereella myisi Dropsin Alpacaa? Vai myykö mikään..

T. Tiina, joka kyttää tätä blogia sietämättömän usein päivityksien toivossa. :)

tikru kirjoitti...

tinttimi, hei.
Dropsin alpaca ei juuri veny (piti ihan testata). On mulla sitä, ostin vähän aikaa sit :)
En tiä koneneulonnasta kamalastikaan, mutta käsin palmikot onnistuu ihan ok.

Tampereen tarjonnasta en tiedä, mutta Tapion kauppa sekä Tinttamarelli ainakin myy netin kautta, eikä tuu kamalan kalliiks postimaksuineenkaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...