torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Suunnittelua - designing

Oon täällä pohtinu ja esitelly paljon neuleprojektien etenemistä... joten miksei sitten tätäkin. Mulle tulee tatuointi jalkaan.

Kävin juttelemassa tekijän kanssa ja sain ajan parin viikon päähän. Kuva kun on niin iso, että sen tekemiseen pitää varata Aikaa. Samalla esittelin toiveitani, joita oli aika paljon. Mulla ei siis oo kykyä piirtää sitä mitä haluan.. Tatuoija kuunteli hetken ja totesi sitten, että tuo kuvia mukana, hän tekee vapaalla kädellä suoraan iholle ja hahmottelee siihen muotojen mukaan.

No, voitte kuvitella, että nettiä on surffailtu pitkin tatuointisivustoja ja vähän muuallakin. Tiesin, että haluan jotain tribaalityyppistä, mutta ei perustarraa, joka on joka toisella. Myös erilaiset köynnökset ja lehdet niissä kiehtoo. Pyöreät muodot, spiraalit osuu myös kuin nyrkki silmään. Tällä hetkellä alan kallistua kovasti ns. maorityyliseen, tosin ei perinteiseen vaan valkomustaan kuvaan, jossa värit ovatkin toisinpäin. Haluan myös kiemuroita ja naisellisuutta, mutta silti "roheasti" ei tyttöjuttuja, ei hipellöksiä.

Myös tuo yläkulmassa vasemmalla oleva symboli on jotain jonka tahdon kuvaan.. mutta.. Tietääkö joku, onko sillä mitä merkityksiä. Tiedän yhden ja sen takia tahdon kuvan iholleni, mutta en mistään lähteistä löydä muita merkintöjä tuosta symbolista.

Olohuoneen lattialla on nyt siis iso pahvitaulu, jossa on kuvia. Ohi kävellessä sieltä siirretään pois tai lisätään versioita riippuen siitä miellyttääkö joku silmää vai ei. Lopullinen taulu muotoutuu tässä ajan kanssa. Sitten huvitan karskia tatuoijaa ja vien tuon taulun mukanani lisättyinä kommenteilla, mikä missäkin kuvassa on just se mikä miellyttää... voin kuvitella, että saan taas mielenkiintoista palautetta.. joskus menin kangaspalan kanssa, "tätä väriä kiitos". Silloinen tatuoijasetä totes, ettei tää mikään tikkurilan värikartta ole, mutta selässä on sen kankaan väriä :).

I have shown my knitting projects here and why not this needle-project also. I'm going to take Tattoo to my leg, from the ankle to the knee. Tattooist listen my wishes and then told me to bring photos with me. He will make free-hand tattoo and draw it on my skin. I have no capability to draw what I want, so, this will be my designinboard. I could imagine how he will laugh when see this. :) But I know some things what I really want on my skin; somekind of negative, feminine tribal (somekind of maori-style, but not) with round shapes and curls. It has to fol my leg's shape and looks like it has always been there, grown there, not like stamp or something.

I also want that round symbol on the left up, but.. I know only one meaning for it, if you know what it could mean, please tell me. I have search many sources, but found the symbol only one of them.

This board is on our living room now and I see it almost all the time. I'll take off and add pics depending how I like and feel them.. I have over 2 weeks time to get and deside what things are The things I want to my new needlework.

9 kommenttia:

satumh kirjoitti...

et oo neulonta-asiheista aatellut? ravelryssa selasin aika makeit tässä yks päivä..
http://www.ravelry.com/groups/tattooed-knitters--crocheters

tikru kirjoitti...

satu, en. Palmikko-kelttityyliä mietin kylläkin, mutta hmm..raja tälläkin harrasteella ;)

WeirdRockStar kirjoitti...

Octagon hakusanalla löydät yhtä ja toista googlaamalla.
Periaatteellisesti octagon on uudestisyntymisen / uuden syntymän ja suojeluksen symboli.
Se myös buddhismissa kantaa Shiva jumaluutta mukanaan. Shiva, kuoleman ja hajoamisen jumala. UUdestisyntyminen tulee tästä ideologiasta; kuolemaa ei ole.
Kuolema on vain uuteen siirtyminen. Octagonista myös on tullut pyörän symboli, ajan mitan symboli. Katsotaan vaikkapa Druidismia.
Myös ajalla, jolloin "kerettiläisyys" oli kuoleman synti kahdeksan kuivo missä tahansa muodossaan usein oli salamerkki asioihin vihkiytyneille.
Octagon pitää kaksi neliötä sisällään. Se on kompassiruusu.
Pää- ja väli-ilmansuunnat. Ruusu taas on Jumalattaren palvonnan symboli, mistä viisisakarainen ruusun symboli- ROSETTI- on kotoisin. Suojeluksen symboli. Ilmansuunnat siksi että ammoisina aikoina Kristityissä maissa oli suuri synti puhua ilmansuunnista ja maailman pyöreydestä, painovoimasta, matematiikasta kun haluttiin kaikki sopulit sitoa kirkon sanelemiin dogmeihin.
Aivan kuin Jeesus oli ensimmäinen julkihippi, oli myöhemmin taas tieteellinen ajattelu pannassa. Tilanne oli kääntynyt päälaelleen.
Ymyrä ylipäätään tarkoittaa aina maailmankaikkeutta, ykseyttä, ikuisuutta. Sormus on kehä joka ei koskaan lopu, ikuinen.
Samoin Kelttiläiset solmut ovat sormuksissa- ja rannerenkaissa liiton ( nyk. avioliiton) symboleita ja näinpäinpois.

Kuvia vaaditaan ihan sit heti!

WeirdRockStar kirjoitti...

ZAP!
Huomasin juuri että sulla on "ruusu"kuvio tai sitä muistuttava octagon myös oikealla reunassa.
Spiraali sen keskellä viittaa intuitiivisyyteen, maailmankaikkeuteen ja tähtitieteilyyn. Taas linkki epäkristilliseen pakanameininkiin ja niihin hulluihin jotka väittävät ettei maailma ole lätty!
Hienoa.
Spiraali on myös Kelttiläisessä symbologiassa hyvin suuressa osassa. Taas yksi ikuisuuden symboli.
Myös se tosiasia että octagonit itsessään on muotoiltu spiraaliksi on alleviivaus "potenssiin kaksi".
Asioiden toisto aina painotti merkitystä symboliikan takana.

Taas tätä nykyä monet näistä symboleista on adoptoitu varsin jokapäiväiseen käyttöön ilman että monikaan kiinnittää niihin paljon mitään huomiota.
Moni ihminen kantaa ihollaan ja kaulakoruina osv. merkityksiä minkä alkuperä saattaa olla hyvinkin suurta merkitystä kantava.
Ja nämä merkitykset saattavat jäädä pimentoon jopa kantajaltaan.

tikru kirjoitti...

Weirdrockstar, tänks. Tuo oktakonismi :) olikin pääasiassa tuttua, mutta et sattuis olee törmänny just tuohon kahdeksansakaraiseen, ympyrä keskellä ja sakaroiden päissä olevaan merkkiin?

On muuten hupaisaa tutkailla ympärilleen noita symboleja. Moni asia saa ihan uuden merkityksen, vähän kuin puutarhanhoito Kanervan tekstittelyjen jälkeen...

Nimetön kirjoitti...

Jos et vielä ole Theresen sivuilla käynyt ja ideoita vielä tarvitset, niin käy tsekkaamassa.
http://www.liskogalleria.fi/tattoo/etu.html
T piirtää aika paljon kuvia suoraan iholle, mulle on tehnyt niin kaksi kuvaa.

Sarppi kirjoitti...

En pääse oikein tarkistamaan, kun oikeat kirjat on muualla, mutta jokin muinaispohjalainen "noitamerkki" on juurikin tuon keskiympyrä + pikkuympyrät -merkin näköinen. Olisikohan kyseessä ollut joku islantilainen "galdra", jota käytettiin jollain tapaa toivomuksen toteuttamiseen.

Merkissä on kuusi ympyrää reunoilla, mutta kahden viivan päässä on vähän kuin hakasulut..

o o o
\|/
[--O--]
/|\
o o o

jotain tuon tapaista, mutta tasaisin välein :)

Nimetön kirjoitti...

Mielen kiintoista seurata tätäkin projektiasi :)
Joku kalevala aiheinen vois olla siisti
Nimimerkki; Kalevala koruihin ihastunut ;)

WeirdRockStar kirjoitti...

KRÄÄH!
Anteeksi epäsosialisuuteni, olen ollut tutkimuksissa Juniorin kanssa lähes päivittäin.
Joo, olen nähnyt tuon kuvion ja se oli Lappilaisessa shamaanirummussa.
Se tosin oli uus- tuotantoa mutta kuviot olivat kuulemma plagioituja ihan kuus- nolla vanhoista nahoista. Mulla ei ollut syytä epäillä näitä sanoja.
Tuli myös mieleen että yleensä ympyrä on ollut maailmankaikkeus mutta myös usein auringon, maskuliinisuuden symboli. Mistä on tullut sanonta "auringon kehä" suomenkin kieleen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...