perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Up 'n down pipo - beanie

up 'n down beanie
Lankana Novitan Linnea, alle 100 gee, koska kerää on vielä paljon jäljellä. Puikkoina 3,75 mm. Mallineule Nancy Bushin Gentleman's fancy socks tai jotain.. Siis 2 o 2 n 7 kerrosta, 1 krs oikeaa, ja sitten 2 n 2 o taas 7 kerrosta ja kerros oikeaa jnejne..

Miähet saa tapella tästä piposta. Niille se on tehtykin. Vähän miehisempää peruspipoa ei kuitenkaan ihan perus. Saa nähdä miten lanka käyttäytyy pesuissa ja kestää pitoa.

Mäenoomuutakunukkunu tällä viikolla illat. Ei oo jaksanu mitää ku on tullu himaan töitten jälkeen. No sentää salille oon saanu raahattua itteni ja fillari on kulkenu satunnaisesti duuniin mun auttamana ja sieltä takasteki. Mielenkiintoista on se, että tänä keväänä aikaa duunimatkaan menee viis minsaa vähemmän ku viime keväänä samoihin aikoihin. Enkä koe polkevani yhtään sen rivakammin. Ainut ero on talven säännöllinen treeni salilla ja spinnissä sekä uuuudet lukkopolkimet ratsussa. Mikä taas takaa myös takareidet ja persauksen kipiäks. Suosittelen siis taas kaikkea mahdollista liikuntaa :)

Viikko duunia, viiiiiikko duunia.. bileet pystyyn sit. Ansaittu loma. Ja se, joka aukoo päätään opettajien kesälomista voi tulla ihan vapaasti testaa alaa... mä voin vaikka ihan antaa viikon pari ja ottaa palkatonta itte siks aikaa. Ja juu, mä tykkään kovasti siitä mitä teen, enkä valita ;) En toki, ammatinvalintakysymyshän se on, myös tuo kesäloma. Muuten, jos haluatte muistaa opettajaa jollain, niin Suskin paprika-idea on loistava, tai tää ope ois onnellisen otettu myös lankakerästä tai saunavastasta, paperinarukerästä, harmaantuneesta heinäseipäästä tai öö... ihan vaan kauniista, sydämestä sanotusta kiitoksesta.

Yarn: Novita's Linnea (cotton), something less than 100g, I still have yarn left for a stripe beanie, needles 3,75 mm. Pattern is from Nancy Bush Gentleman's fancy socks or something.. K2 P2 7 rows, K one row, P2 K2 7 rows, K one row etc.... Not very complicated but looks manly enough :) and good. I let the family's men to desided who will wear this...

I'm so tired and only slept all the evenins in this week, but happy to say that ...Only 1 week left before holiday... tadaa. Not bad. Noooot bad. Me happy. :)Muutamia otoksia samoilta jalansijoilta.
Some shots around me. Urban nature

10 kommenttia:

.k kirjoitti...

Niin, töitä 10 kk ja niiden 10 kk palkka jaetaan 12 kk:lle - juupa juu :P Tuli syksyllä vähän yllärinä..

tikru kirjoitti...

.k, kuis?

marianne kirjoitti...

Mulle on sanottu niin monta kertaa, että laita vahinko kiertämään, etten jaksa edes antaa pulssin nousta.( siis jäädä heti äitiyslomalle, opintovapaalle tms.kun on saanut vakipaikan) Vakipaikkaa ei vieläkään ole, vaikka kesäpalkka jo monena vuonna. ja kahden lapsen äitinä luulen että jos nykyisen duunin saan vakituiseksi en enää vitsi alkaa uudestaan vauvan äidiksi. ja vielä viranhaltijat jotka nykivät sen kesäpalkan ilman että ovat ikinä päivääkään kyseisessä opinahjossa työskennelleet (keväällä siis viran saaneet ja vastaanottaneet, mutta aloittavat suoraan äitiyslomalaisina) ei kyllä saa mitään sympatioita, vaikka laillinen oikeus olisikin. No, rutinat sikseen ja rentouttavaa lomaa, jos maltat käydä pienemmillä kierroksilla. Ja loma on täydellisen ansaittu!!

tikru kirjoitti...

aaa, kyse siis tästä kesälomalle duuniin tulosta.. En tyksi mäkään moisesta, vähän hyväksikäytön makua, eikä ihan vähänkään. Sama myös näissä pitkissä määräaikaisuuksissa. Ja ja ja...
Monta asiaa ois korjattavana perusopetuspuolella, toki vähän kunnasta riippuen, mutta ilmeisesti Pisa-tutkimusten hyvät tulokset ovat vakuuttaneet päättäjät siitä, että kiristetään vaan vähän vielä, hyvin pärjätään kuitenkin... pärjää ken pärjää ja tulokset nähdään valitettavasti kymmenen vuoden kuluttua.

Pitäkää vanhemmat puolenne yhdessä opettajien kanssa ja vaatikaa asioita lapsillenne, hiljaa nurkilla kiroilemalla ei saa mitään aikaan, mutta hyviä esimerkkejä on siitä, että yhteistyössä ja metelissä on voimaa. Esimerkiksi lakisääteisiä asioita EI SAA säästösyistä jättää tekemättä ja täyttämättä...

Susanna kirjoitti...

Kiitoos ;). Mä ajattelen niin että opelahjan pitäs olla sellainen missä lapsella on osansa, mieluummin vaikka kortti mihin on piirretty lapsen käden kuva kuin joku kallis tilpehöörihässäkkä mikä on napattu kauppareissulla mukaan.

pipo on kiva! Minäkin kaivoin pitkästä aikaa puikot esiin, nyt oon pari päivää niitä tuijotellu että pitäskö tehdäki jotain :D.

Pami kirjoitti...

Minä en kyllä lahjo lasteni opettajia mitenkään! Ainoastaan silloin annettiin kukat, kun siirtyivät ala-asteelta yläasteelle ja kun tytär lopetti yläasteen, niin antoivat koko luokan yhteisen jutun(en muista enää minkä!)

Mutta tuosta opettajien kesälomasta: minä olen kyllä sille vähän kateellinen, mutta onpahan paljon porukkaa, jotka on kateellisia meidän traktoreillekin... Nimim. maanviljelijä ja opettaja, jolla on viimeksi ollut kesäloma vuonna 1991! Ammatinvalintakysymys, totta. :-)

tikru kirjoitti...

pami, eipä sitä tarvitsekaan ja tuskin opettajat olettavat että lahjotaan, en mä ainakaan, jokainen muistaminen on mukava ylläri.. ja nimenomaan tuo, mitä susanna sanoi, että muksujen oma kädenjälki näkyy ja näkee, että lapsi itse on halunnut muistaa, on parasta.

Mutta jotenkin toivoisi edes sitä kiitosta jos asiat ovat sujuneet vuoden aikana hyvin.. kyllä mä kiitän kampaajaa tai lekuria jne kun heidän vieraisillaan käyn ja asiat hoidetaan hyvin.

Tuija kirjoitti...

Tuosta palkka-asiasta vielä; joskus (jopa ennen mun opeaikaa) opettajille maksettin palkkaa vain opetuskuukausilta. Sittemmin palkka tasattiin 12 kk:lle. Silloin se lienee ihan sama mutta nykyisin sillä tekee tiliä kaupunki, joka ottaa virkaan mahdollisuuksien mukaan määräajaksi. Siis kouluajaksi!

Ajattelen (edelleen) olevani unelma-alallani mutta kyllä joulukuu ja toukokuu ovat aina tosi rankkoja kuukausia. Joulun alla on koulun juhlat, askartelut ja arvioinnit ja omakin juhla järjestettävänä ja toukokuussa sama rumba ilman omia juhlia mutta pihan keväthommat niiden sijaan.
Niin ja sitten on tietysti tämä opettajan toimenkuvan muuttuminen enemmän ja enemmän kasvattajan ja jopa vanhempien kasvattajan rooliksi. Asia, josta en tykkää yhtään mutta jota on pakko tehdä taatakseen luokalle ja itselleen edes jonkinmoisen työrauhan. Joskus se vie yöunet vaikka vain työtä onkin...

Tanja kirjoitti...

Taas täällä on hienoja pipoja! Ja tuo siun tatska on kyllä tosi hieno!

SatuK kirjoitti...

Mä tykkään tästäkin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...