sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Sammakko

Only Finnish today. Sorry :)

Eh. Musta tulee sammakko. Muutun kivan väriseks.. vaikea arvata mikä väri kyseessä :)
Tunnetun lankafirman juuuuri tätä projektia värjäämä lanka on perseestä. :) Lukekaa tätä nyt vähän kieli poskessa, mut mua vituttaa, et hyvä lanka on pilattu huonolla värjäyksellä. Väri sinällään on just täydellinen, mutku se muuttaa langasta mun käsiin ja kaikialle muuallekin. Kiire ilmeisesti teki tepposet (miksei vaikka virtaset?) ja värjäyksestä unohtui jokin kiinnike. Haluan nähdä sen stailatun mallin ton käytön jälkeen..ehheh.

Muutenkin yritän taittaa aivoja. Kuka käskee piirtämään hirmuisen innovatiivisia kuvia, joista sitten pitäisi neuloa neule. (Arvatkaa uskoinko, että tuota halutaan.. noen. Siksi se oli niiiiin innovatiivinen.. inmaiäss.) Ja juu, tälläkin kertaa mulla on oma versio tehtynä, mutta prhn.. miten kääntää "vähän tosta, sit lyhennetty kerros tohon, tosta vois kaventaa, nyt näyttä hyvälle jos vielä.." järjelliseks ohjeeks ja vielä enkuks. Ehheh.. ja monennen kerran.

No, kai se on tarrattava toimeen. Kuvia ei voi näyttää, mutta tunnistanette neuleen yllä mainituista tuntomerkeistä joskus myöhemmin.. mikäli tuo väri ei ole myrkyllistä ja jäisiä mansikoita syödessäni vedän jotain e-koodikamaa ja saan tosi highwayn... rupee olee neuleet Tosi Innovatiivisia sen jälkeen.

EDIT:Ainii..
Lisäsin Chevalier-sukkien postaukseen sekä räveltämöön vinkin kantapäästä:

Jos kantapää tuntuu liian isolle, se kannattaa tehdä hollantilaisena versiona (eli se laatikko, joka opitaan koulussa) Silloin silmukoita tulee huomattavasti vähemmän kiilakavennusta varten verrattuna ranskalaiseen, joka ohjeessa on.

If the heel is too loose and big, you could knit Dutch heel, less sts for the gusset than french heel.

10 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Mä neulon tällä hetkellä kaulanlämmitintä etikantuoksuisesta langasta jonka jäljiltä kädet ovat ihan siniset, odotan mielenkiinnolla kuinka siniseksi kaulani muuttuu kun alan käyttää tota :D Tai jos teen siitä pipon niin punainen tukka + sininen väri ois niinku periaatteessa lila tukka ton jälkeen.

Innovatiivisuus on kivaa kun ei tarvi tehdä kuin yhdessä koossa ja itselle, heh.
Tsemppiä, mä uskon että sä kyllä saat ne innovatiivisetkin jutut ohjeeksi asti!

WeirdRockStar kirjoitti...

jos haluat ottaa riskin niin laita kerät uuniin. Ylipäänsä mikä tahansa väri kiinnityy yli 60 asteen. Kerran itse mokasin vähällä kiinnikkeen määrällä, neuloin sormeni ja lakanat punaisiksi kunnes tuuppasin kerät uuniin tunniksi 80- 90 asteeseen. No more värjäys.
Paitsi jos lankoihin on jäänyt ylimääräistä väriä ( kuitu on "täysi" ) huuhtelusta niin sit ei auta kuin huuhtelu.

tikru kirjoitti...

kiitos neuvosta.. mutta mähän en tota lankaa sääädä :) Jos oma olis, ni olisin jo antanu tulenpalavaa ja katkuista palautetta valmistajalle, mutku en saa itte pitää pätkääkään saati neuletta, niin laitan ehkä kumihanskat käteen :)

ilu kirjoitti...

Tähän keskusteluun on pakko sanoa, että jos nyt jollakulla on MUN värjäämääni lankaa, josta lähtee väriä enemmälti, olis kyllä syytä soittaa tai kirjoittaa... :)

tikru kirjoitti...

:)
Ihan selvennys muille, ei oo ilun värjäämää lankaa, eikä kotimaista muutenkaa.. Ja palaute menee kyllä ihan sit tilaajan kautta :)

Annash kirjoitti...

Otan osaa ja jakelen sympatiaa pahimpaan kututukseen. Ja kehun sitten valmista tuotosta maasta taivaseen, koska mä tiedän, että sä teet siitä upean.

ja sit mä oon vihreä ;-)

Terhi kirjoitti...

Ja sä kirjotat ihan tosi hyvin. Kamala nauraa toisen epäonnelle mutta varsinkin ne jäiset mansikat hykerrytti. Tsemppiä!

Eikä ne vihreät mallit haittaa (jos) kun neule on upeen innovatiivinen.

Kristel kirjoitti...

*reps* Joo, innovatiivisuudessa on riskinsä. Mä kun en edes osaa piirtää, siis niinku mitään tikku-ukkoa kummempaa, niin teen aina (tainosiiskunmuistan) muistiinpanoja neuloessani, ja sit niitä saa tulkita pidemmän kaavan kautta. Varsinkin kun puolet muistiinpanoista on suomeks ja puolet englanniks jos en ole vielä tehdessä päättänyt kummalla kielellä kirjoitan ohjetta, jne.

Mari kirjoitti...

Voi eih. No hei, mäkin ostin Suomesta Novitan halpis-Tiinaa ja eilen kun aloin tekemään siitä neuletakkia Matiakselle, niin kädet oli IHAN mustat.

Nunt kirjoitti...

Noissa väriä päästävissä langoissa ei itseäni harmita niinkään omat sormet, vaan ne neulepuikot jotka ovat vuosia projektin jälkeen yhä selkeästi erotettavissa muista ;P

Nimim. hienosta "haalistuvasta" farkkulangasta joskus 15 vuotta sitten paidan neuloneena pystyn yhä erottamaan puikot sävyn perusteella. Ja ne perkeleet on alumiinia! Pistää miettimään mitä myrkkyjä siinäkin langassa oli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...