sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

Kohtaamisia

Bone-vest under work Tämän, neulomisiltaan hurjan pyörremyrskyvuoden aikana oon päässy tutustumaan uusiin lankoihin projektien yhteydessä ja aikamoisia ihanuuksia on tullut vastaan. Niihin lankoihin tuskin olisin ihan äkkiä törmännyt muuten, sillä useimmilla on hintaa jokseenkin paljon ja tilaus esmes merten takaa ois aika nihkeetä ilman tunnustelua ja hiplailua.

Bone-liivin lanka on Artyarn Supermerino (100% Merino Wool). Ihan taivaallisen tuntuista, pehmeää, raskasta ja sileää. Neulepinta myös tasoittui käsissä, neuloitui lähes itsestään. Onneksi liivin lanka oli värjätty erikseen ilman suunnatonta värikirjoa, mikä tuntuu olevan yleinen värikartan perusteella.

Liiviä tehdessä tein myös kaavan, koko nimittäin piti olla niin pieni, että lähellä ei mallia moiselle löytynyt. Selkä tehdään keskeltä aloittaen ja muotoilut tulevat loogisesti (jopa mun järjellä) muodon mukaan neulottaessa.

During this knitting-stormy-year I have had pleasure and joy to work with many wonderfull yarns. Those yarns are something like knitters heaven and I think I haven't met them without designing projects.

The yarn of the Bone Vest is Artyarn Supermerino (100% Merino Wool). I love it. It is from heaven? Very soft, heavy, smooth.. Knitted surface was beautiful and worked almost without me. I'm glad that color of the yarn is semi solid, it would been pain to adjust the color charts colorfull yarns for the pattern.

Bone-vest under work

Working with the vest made I the paper pattern also. It was easier to adjust the pieces to fit the size. I'm still not the model size (damn). The back of the vest is knitted from down middle to up.

Muita ihanuuksia matkan varrelta:

More faves during the year:


- Shibui Knits Merino Alpaca, jos voisin valita vain yhden langan, jolla neuloa loppuelämä, niin se olisi tämä. Tällä kokemuksella ostin eilen Shibuin muitakin lankoja.

- Shibui Knits Merino Alpaca, if I should choose one yarn for the rest of my life to knit, it would be this. LOVE. I bought more Shibuiknits' yarns yesterday.

- Koigu Kersti (100% merino), vähän saman tuntuinen, mutta ohuempi lanka kuin Artyarsin merino. Palmikot näkyy hienosti ja värikin kiva, jos pysyy langassa :)) veikkaan että tässä oli työtapaturma kiireen takia, ei siis normijuttu.

- Koigu Kersti (100% merino), feels little like Artyarn merino, little lighter. Cables look good and colors are great.

- Yellow harvest mittensien Manos del Uruguay villalanka. Vaikka lanka eka pysäytti ja oletin ettei malli toimi tuolla langalla, niin neulominen oli iloa ja lapasten pinta tuli kivan eläväksi, muhkuja ja nyppysiä, mutta ei liikaa. Olen nykyään siirtynyt samanlaisen osuuskunnan tuotteiden tilaajaksi eli handpaintedyarn.com. Palvelu tuolla on todella hyvää.

- Yellow harvest mittens have been knitted using Manos del Uruguay wool. First I think it wont work with the pattern, but after knitting and twisting cables it looks good. Now-a-days I usually bought my uruguay-yarns from handpaintedyarn.com. They have very good service (and yarns too:)).

P2262228

5 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Selevän teki, laittovat mulle viime pakettiin nimittäin Shibuilta tuota MerinoAlpacaan testikerän ja oli kyllä aika hieno lanka, vielä en ole saanut sitä mahtumaan tilauksiin mutta jos se kerran toimii kans niin... mitä sä siitä olet tehnyt?

tikru kirjoitti...

tiina, kevätjuttuja :)

Eve kirjoitti...

Thank you so much for spending your year with us! It's been so inspiring to read your blog. Never stop! :D

Soile kirjoitti...

Kiitos tuosta handpaintedin linkistä, siellä näkyi olevan kehruuseenkin villaa ja vallan mainioissa väreissä olikin!

tiina kirjoitti...

ou nou, eiks se kevät jo tullu?!
(OT:meillä nimittäin oli jo kunnon hanki ja esikoinen tokas eräs ilta kun tultiin kotiin, että jahas, ystäväni kevät on jo saapunut viikon talven jälkeen:D)
Odotan innolla mitä tuleman pitää!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...