maanantaina, joulukuuta 15, 2008

-9

Eilen lahjoista huumorilla, tänään vähän pintaa syvemmälle. On jo kaikkea, suklaatakin varmasti yliannos, kukat on kauniita, mutta niitäkin on.. turhaa tavaraa tungetaan kaappeihin, myydään kirpparilla ja lahjoitetaan halukkaille tai vähemmän halukkaille.

Miten voisi jouluna sitten muistaa.
Meillä kolmasosa tän vuoden lahjoista lähtee vähän toisenlaisina lahjoina. Vesiputkia, puita, siemeniä, leikkikaluja... Ajatus on lämmin, lämmittää toivottavasti saajaa yhtä paljon kuin antajaa ja ennenkaikkea sitä jotakuta muuta, joka Tarvitsee.

Eettisistä joululahjoista ja mahdollisuuksista on KEPA tehnyt varsin kattavan listan, josta on helppo valita kohdetta ja lahjaa jokaiselle sopivaksi.

Jos haluat jeesata ilman rahaa, niin Veripalvelulle voi ojentaa käden (tai haastaa kaveri ojennukselle ja sen jälkeen glögille..eisuositella.toimhuom). Etenkin välipäivinä tarve on hurja.

Joulupata,

Hyvä joulumieli -keräys
jne..

Tai sitten ne sukat naapurin papalle, kortti postinjakajalle, kahvipaketti tutulle bussikuskille.. yllätä joku lähellä, pienellä eleellä, jota ei osata odottaa, mutta lämmittää mieltä enemmän kuin uskoisikaan.

Last gift-talk was something between good and bad humour.. Little deeper this time.
What to give to the people who has everything, flowers die, too much chokolate, stuff to sell and give away. Nothing material needed.
One third of our gifts are this year little different. We will give waterpipes, trees, toys.. I hope this give warm feeling to the recipient as well as us. And most important, someone who really Need things get them.

There is many possibilites to influence. Maybe socks for the neighbor, or smile to the buss driver, or card to the mail man, or.. suprise someone, who doesn't expect it. Warm feelings and christmas spirit to everyone.

7 kommenttia:

pikkumyy kirjoitti...

Kyllä, jouluna voi ilahduttaa eniten tarvitsevia lähimmäisiä!
Asiasta toiseen. Onko vihervaaran suomenkielistä ohjetta saatavilla enää mistään sähköisesti? Miulla on se tulostettuna versiona, joka on otettu silloin, kun ohje oli netissä. Kuitenkin nyt kun vihervaara on jo puikoilla pelottaa, jos ohjeelle käy jotain, ja haluisin sähköisen version. Onko se mahdollista? Hyväntekeväisyysmaksu on suunnitteilla, kuten alkuperäinen ohjeistus oli ;)

verano kirjoitti...

Itsekin olen pohtinut vastaavan sisältöistä blogausta tässä jokusen päivän. Meidän taloudesta annetaan tänäkin vuonna muutama paketti SNKK:n Joulupuu-keräykseen, jossa paketit toimitetaan suomalaisille vähäosaisille lapsille ja nuorille.

Itse pyrin myös toteuttamaan sellaista ajatusta, etten läheisillekään antaisi mitään turhaa tavaraa. Mieluummin panostan palveluihin, kuten hierontoihin, elokuvalippuihin, konserttilippuihin yms.

käsveska kirjoitti...

Asiaa. Kävin juuri viemässä kahden vähävaraisen perheen lapsen joulupaketit oman srk:n kirkkoherranvirastoon. Täällä toimii lasten jouluverkko joka vuosi. Tosi hyvä idea ja toimii hyvin. Vaikken olekaan kirkkoihminen, tällainen toiminta on todella ajateltua. Surffipoikani 9v. herkistyi myös rakentaessaan toiseen pakettiin lahjaksi pientä Lego Star Wars pakettia (itse Legoista tuunattu ja suunniteltu). Hän vilpittömin silmin kysyi, miksei se lapsi voisi mennä paikalliselle nuorisotalolle, kun sieltä saa pientä purtavaa ja kivaa tekemistä! Voih! Antamisen ilo tarttuu. Meille lahjaverkosta tulee jokajouluinen perinne!

tikru kirjoitti...

pikkumyy, Vihervaaran suomenkielistä ohjetta ei ole saatavissa enää. Ohjeen oikeudet kaikkineen ovat Vogue Knittingilla.

pikkumyy kirjoitti...

Saako englanninkielisen sitten vielä jostakin? En löytänyt VK:n sivuilta sitä ostettavana (saattoi tosin olla vaan etsijästä ja etsijän englanninymmärtämättömyydestä kiinni ;)), ja miullahan ei tuota lehteä ole.

tikru kirjoitti...

Lehteä voi kokeilla löytää nettikaupoista, vielä pari päivää sitten google ainakin löysi.

Satu H kirjoitti...

oon monesti käynyt näin jouluntienoissa luovuttamassa verta. tai siis käyn säännöllisesti, mutta, you know the point. nyt pitää jättää väliin, vielä kuukausi tatskakarenssia jäljellä mut sit kyllä meen heti ihan varmasti. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...