maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Joulu on taas, joulu on taas

alpakkapallerot

... laatikot täynnä lankaa...

lahjukset

Joululahjuksia, lahjuksia, arvontapalkintoja.. kaikkee sellasta. Puikot, itsevaikutin, Mittaticcua, Manos Silkblendia viheriänä, punaisia alpakkapalleroita, nappeja ja kotitonttu.
KIIIIITOS!
IK:kin oli tullut...Eli ei hassumpi melkein-arkeenpaluu. Onneks huomenna on jo loma :)

Gifts, Christmas again for me :)) Thanks amigos!

homegnome

Ja sitten toiseen asiaan..

TÄKY järjestää neulebloggaajille mahdollisuuden esitellä omaneulottuja sukkiaan SUKKANA! -näyttelyssä (pdf).
Luin surffailukierroksella jostain blogista (pahoittelut, en iskenyt ylös) kommenttia tähän näyttelyyn liittyen käsityön arvostuksen puutteesta. Osallistuahan siis voi kuka tahansa, mutta sukkien lähettäminen edestakaisin pitää maksaa itse (montako euroa per suunta? vai senteissäkö liikutaan, kirjeenä kun kulkee). Hämmennyin ja ällistyin. Jos jollekin tarjotaan ilmaiseksi (maksullisessa galleriassa) mahdollisuus esitellä omia kättensä töitä, niin miten se voi olla arvostuksen puutetta? Kun kerta tarkoituksena on tuoda käsityötä esille?

En osannu ajatella asiaa tuolta kannalta ollenkaan... mutta voi kai sen niinkin tulkita, että joku haluaa hyötyä mun sukilla. Hmm..Mielipiteitä?

Tahtoisin osallistua ja lähettää jotkut uudet ihanuudet, mutta aika vähän on kortilla. Mielikuva the sukista ois, mut kattellaan, miten puikot suihkii. Viimeinen ilmoittautumispäivä näyttelyyn on 16.1.

17 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Täälläkin on joulu taas! Puiccomittaa, ulkoista kovalevyä, sensellaista :D Vain Ravelry-huppari ja pinssi ovat jossain matkalla tännepäin.
Musta toi näyttelyidea on mainio, tulee vain vähän kiire, saa nähdä onnistuuko multa.

Hanna kirjoitti...

Aikataulu on tosiaan melko tiukka. Minä ajattelin ensin, että sinne voi lähettää vain itse suunniteltuja sukkia. Sukat kulkevat ihan tavallisena kirjeenä, nyt kun olivat tähdentäneet, että kirje on se muoto, jossa lähetys tapahtuu. Kun se perille toimittaminen sai minutkin epäilemään, että ne pitää toimituttaa Matkahuollolla tms. perille asti ja se olisi turhan kallista.

Minä voisin lähettää nuo tekeillä olevat sukat, jos siis valmistuvat, mutta pelkään postin kadottavan ne, pitäisi siis laittaa pikana tai kirjattuna se kirje. Ei Itella kovin usein postia hukkaa, mutta yleensä juuri silloin kun se on erittäin epätoivottua.

Minusta idea on hieno, hiukan harmittaa ettei pääse itse näytteöyä katsomaan (kas kun matka sukkien luo olisi turhan kallis).

Tarkemmalla tiedotuksella (siis sellaisella, joka tänään tuli) ja ajoissa toimimalla olisi neulojat varmaan saanut helpommin mukaan.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Minä se olin, joka arvostelin. Ei tosiaan saanut ne lähetysohjeet luettuaan kuvaa, että ihan tavallisena kirjeenä voisi lähettää ja palauttavatkohan sitten postiennakolla. Jos useamman parin lähettäisi, niin kyllä siitä äkkiä toistakymmentä euroa kertyy. Myöhään myös ovat liikkeellä ja muutenkin huonoon aikaan, kun useimmilta varmaan on sukat joululahjoina pois jaettu. Eivät myöskään vastaa mitenkään sukista näyttelyn aikana. Tuli jotenkin se mielikuva, että eivät ole omalta alueeltaan tarpeeksi materiaalia saaneet ja nyt täytyisi kiireesti saada lisää. Tuollaisessa näyttelyssä ei muuten ole mitään vikaa, ihan hyvä idea ja niin kuin sanoinkin, että jos lähellä asuisin ja sukkien neulomista enemmän harrastaisin niin voisin osallistuakin.

Luin juuri sen uudemman kirjeen ja siinä pisti silmään lause: "Näyttelyllä halutaan tarjota tilaisuus sekä paikka
neulebloggaajille tuoda taitonsa esiin myös laajemmalle yleisölle." Eli meillä ei siis netissä ole yleisöä.

Hanna kirjoitti...

Kyllä tämä netissä neulominen on sen verran vieras asia monille, että netin ulkopuolella on varmaankin laajempi yleisö. Ehkäpä suurin osa suomalaisista ei tiedä millaisia sukkia nykyisin neulotaan ja että niitä esitellään netissä.

Monelle ei-neulebloggaajalle tulee yllätyksenä, että ihmiset esittelevät käsitöitään netissä ja vaihtavat niistä mielipiteitä ja ajatuksia.

Nimetön kirjoitti...

Minä olisin halunnut osallistua, mutta aikataulu ei anna periksi. Jos edes kuukauden päivät olisi ollut enemmän aikaa. Tällä kertaa jää siis väliin :(

tikru kirjoitti...

aa.. päivi, niinpä olitkin.

Musta toi idea on hyvä, se, että neulebloggaajat tuodaan ei-bloggaajien tietoisuuteen näyttelyllä. Maailma avartuu.
Ja se mua tässä jotenkin kiehtoo... niin paljon on alan harrastajia ja ihmisiä, joille on nettimaailma täysin tuntematon ja avautumaton. Kuin aarrearkkua (tai pirua ja pikkusormea) raottaisi..

Ohjeet on vähän oudot, näin neulojan silmiin ja selvennys ehkä asiaa helpotti. Aikataulu on kyllä tosi tiukka, etenkin jos käsillä on muutakin, tai sukat ei oo valmiina oottamassa.

Hanna kirjoitti...

Minua vaivaa hiukan se, että työstä voi halutessaan kertoa suunnittelijan ja mallin nimen. Niiden kertominen kun on mielestäni edellytys työn esittelylle.

tikru kirjoitti...

hanna, toi on se kohta joka mua kans häiräs. vai tarkoittako se että työn voi esitellä myös nimimerkillä.

Hanna kirjoitti...

Sain tällaisen vastauksen, kun kysyin asiasta:

"Näyttely on tarkoitettu kaikille suomalaisille neulebloggareille riippumatta siitä kenen suunnittelemia sukkia neuloo. Halutessaan voi ilmoittautumislomakkeen 'kuvaus itsestäni ja blogistani' -kohtaan kertoa näyttelysukkien suunnittelijan nimen (ja mallin). "

Luulisi käsityöihmisten olevan hiukan tarkempia tekijänoikeuksien suhteen, sillä jos laitan vain oman ja blogini nimen, joku voi luulla/uskoa, että olen ihan itse suunnitellutkin sukat. Ja ei taida ihan jokainen näyttelyvieras käydä tarkastamassa speksejä blogeista. Mutta rohkeasti jatkan neulontaa, tavoitteena saada sukat valmiiksi ajoissa.

Suvi kirjoitti...

Olen kans sitä mieltä, että jos ei neulo itse suunnittelemiaan sukkia, täytyy laittaa suunnittelijan ja mallin nimi esille.

Muuten tuosta arvostuksesta jne, että yleensä näyttelytilan vuokra on aika tyyris ja siinä mielessä on suorastaan onnenpotku päästä esittelemään töitään postimaksun hinnalla.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

No, minunkin pitäis aina muistaa ensin ajatella ja sitten vasta kirjoittaa, mutta kun pienessä adrenaliinissa kirjoittaminenkin sujuu niin hyvin ;-). Ja ajattelin heti paketin hintoja, jotka Itellalla ovat kyllä ryöstöhintaisia. Niin monta kertaa on saanut tapella, kun on yrittänyt saada jotain litistettyä kolmeen senttiin, että vähän halvemmalla pääsisi. Ja enitenhän tuossa häiritsee juuri se, että ovat niin myöhään liikkeellä. Jos näyttely olisi jossain isommassa kaupungissa tai esim. joidenkin messujen yhteydessä kiinnostusta osallistumiseenkin olisi varmaan enemmän.

Jonna kirjoitti...

Tosi hieno juttu. Intoutuisikohan sitä ottamaan sukat puikoille ja saattamaan valmiiksikin tuohon mennessä.

Lappeenrannassa lienee turisteja melkoisesti tähän aikaan vuodesta, joten näyttelyn katsojia voisi hyvin olla rajan toiseltakin puolelta.

Villakettu kirjoitti...

Minäkin sain toimitukseen lehdistötiedoitteen tuosta näyttelystä. -Tunnustan etten ehtinyt tarkemmin sitä vielä lukea, mutta joka tapaukessa ajattelin laittaa palstalle...
Tuumin vain sellaistakin, että kyllähän nettineulenäyttelyn voisi järjestää vaikka Helsingissäkin ja lehdessä myös... Ja hiukan pidemmällä osallistumisajalla kenties?

tikru kirjoitti...

villakettu.. tuo pitempi aika nimeonmaan ois ainaki henkkoht se mitä tahtoisin. Nyt ei ehkä ennätä tehdä uutta ja vanhat sukat on jo suhteellisen käytetyn näköisiä :)

Mulle paikka sinällään on ihan sama, ja toisaalta kiva, et muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla tapahtuu. Mutta jos huomiota enemmän haluaa niin toki hesa ja lehti siihen mukaan. Se oliskin parempi alku heikosti alkaneelle lehti-blogimaailma -yhteydelle.

Villakettu kirjoitti...

Toivottavasti voin liuottaa kaikki mahdolliset heikkoudet blogi-ja lehtimaailman välillä :) Muu olisikin mahdotonta, kun itse on bloggari ja addikti :)
P.s. bloggaaja-kolumnisti aloittaa tammikuussa ja joka lehteen on tulossa blogiesittely...

tikru kirjoitti...

Villakettu, mielenkiinnolla jään odottamaan, toivottavasti ennakkoluulot katoavat :) puolin ja toisin.

Villilanka kirjoitti...

Mie oon ainakin innoissani näyttelystä. Eihän sinne pakko uusia sukkia ole neuloa kun voi lähettää vuoden 2007 jälkeen valmistuneet sukat.
Näyttelyllä kai pyritään lisäämään "tavisten" (siis ei neulomista ja neulebloggailua harrastavien) tietoisuutta nykypäivän käsityöharrastuksesta. Tällöin tarjolla on todellakin suuri yleisö. Ja ei, kyllä tänne omalle paikkakunnallekin tieto tuli samaan aikaan kuin muillekin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...