maanantaina, kesäkuuta 22, 2009

Todellinen UFO - The real UFO

tilkkupeittonen

UnFinished Object. Tosin siitä tuli nyt finished. Tää tilkkupeittonen on esiintyny täällä aikaisemminkin, ja oon alottanu sen vuonna nolla, kun vielä asuin kotona. Siitä piti tulla päiväpeitto veljelle. Onneks tilkut loppu kesken, myös veljen mielestä. En raaskinu heittää tekelettä kuitenkaan pois vaan se oli hyvin marinoituneena ensin kotikotona ja sittemmin laatikossa yläkaapissa omassa kotona. Kunnes sitten tuli tarvetta peitolle. Tukevalle, pestävälle, kestävälle.. juunou.

Kokoa läpyskällä on noin metri kanttiinsa ja se on molemmin puolin "samanlainen". Sain siis kaikki valmiit hirsimökit käytettyä. Kangas on muuten entisen Ulkovaatteen jämäkankaita siltä ajalta ku mä oon ollu vaahtosammuttimen kokoinen.. äiti ompeli niistä meille vaikka mitä. On niitä vieläki jäljellä, kankaita, ompelija on vaihtunut ja Ulkovaatekin kaatui pari vuosikymmentä sitten. (Oikeat ompelijat ja tilkkuilijat ei nyt sit tukehdu kahviinsa, jookosta.)

This "quilt" has been ufo so long time. Visited here in my blog before. I began to make it when I lived at homehome to my little brother. Happily (also my brother thought so) there were no fabrics enough, so I never finished it. Until now.
I sew two 3x3 pieces together, blanket is "similar" both sides.

Tomorrow we'll see is it good and decent. :)

I'm sewing something else too. Cute and babylike. And the christening gown is almost over the bellybutton... on Sunday hopefully little more :)

tilkkupeittonen

Huomenna se sitten testataan, kelpaako vaiko ei.

Muitakin ompeluksia on kesken.. vähän hempeempiä. Ja se kastemekko, helmaa on tuota.. on sitä, niin, että navan jo peittää. Ihan vaan tiedoksi sinne etelämmäksi.
Vähän vielä, niin ei tarvita sitä lakanaa.

hempukat

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ulkovaate - herää muistoja! Nehän oli siinä Lehmuskylässä, kioskin takaa mentiin.

tikru kirjoitti...

juu. Sielläpä se. mummon ysti oli siellä töissä ja niinpä meille eksy niitä kankaita.

Piiku kirjoitti...

Kaunis on peitto ja mukavat tuntuvat olevan muistelot!

Kangastuksia kirjoitti...

On niitä tilkkutäkkejä tehty hullummistakin materiaaleista kuin ulkoilupukukankaista.

Mielestäni on pelkästään hieno keksintö käyttää tukevaa kangasta peittoon, jonka pitää kestää pesun ja pidon. Eipähän sitten tarvitse varoa, kun on kunnon kangasta. Perinteisesti tilkkutöissä on käytetty kankaiden jämäpaloja ja käytöstä poistettuja vaatteita.

Anna mennä vain. ;)

Villasukka kirjoitti...

Joo, mulle ostettiin sieltä kohtuullisen monta vaatekappaletta, kun kerran satuttiin asumaan ihan lähellä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...