maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Soria

soriafront1Soria on liivi uudessa Knittyssä. Knitty on jotenkin legendaarinen ja arvostettu nettineulelehti että kun pyydettiin, niin ilman muuta suostuin. Koska ohjeet ovat ilmaiseksi jaossa, ajattelin myös jatkaa Knittyn hyvän jakamista ja ohjeesta saamani palkkio menee suoraan Unicefille. En ennätä neuloa yhteiseen hyvään, joten paikkaan omaatuntoani tällä näin joulun alla. Liivi itsessään meni kuvauspalkkiona mallille ja on ollutkin kiitettävästi käytössä :)

Soria is my designed vest in the new Knitty. The Knitty is so legendary and respected  that I was so in, when I got a chance. The patterns are free so I wanted to share something of this goodwill futher. I give my payment to Unicef. That is my part of charity in this Christmas. And the vest itself, the model got it :). In fact it has been knitted for her.

soriaback

Soria on kansallispukuviritteisesti syntynyt ja kuten Orvokin kukat, myös Sorian kukat ovat vanhasta kirjontaoppaasta modattuja kuvioita. Mietin myös, että millaista neulottua liiviä voisi pitää epävirallisesti kansallispuvun kanssa. Tai farkkujen...
Muotoilut hoituvat palmikoilla ja jos haluaa pidättäytyä kirjoneuleessa vain pyörönä niin hartiaosan kirjoneuleen voi passata. 

Soria has designed Finnish national costumes in my mind. I thought what kind of knitted vest could be used with national costume's skirt and maybe with the jeans also. Like Orvokki, the detail, flowers has taken from old finnish embroydery book. The cables make the shaping of the body. If you want, you could leeave the upper or lower flowers away, or both :). 

The yarn is Mission Fall's Wool, needles 5 mm. The yarn was so soft and tasty (by Salli). The vest in the photos is seze M, like the beautifyl friend of mine also. After photoshooting I wet and blocked the vest again and it became little longer. Minna was funny, litte excited in the photo shooting, but after gettinf rubber boots on and bush of berries in front of her, she relaxed and we got more great photos.


soriaback1Lankana on Mission Fallsin Wool, puikkokoko 5 mm. Lankakommenttia sen verran, että ihanan pehmeää, mutta nuhjaantuu aika nopeasti käytössä. Plus et koira tykkäs...

Kuvissa oleva liivi on M-kokoa ja myöhemmin kasteltu ja muotoiltu vielä vähän pitemmäksi. Kuvauksissa mallia vähän jännitti, kunnes sai kumpparit jalkaan ja pääsi marjapuskaan.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

wow this is so beautiful!

Quickstep kirjoitti...

Kaunis on. Onnittelut jälleen upeasta lopputuloksesta. Jotkut ne osaa - huokaa syvää ja vihertää pikkuisen ;)

Katja kirjoitti...

Kaunis!

Neili kirjoitti...

Kiva. Ja kaunis.

Mirm kirjoitti...

Upea malli!
Ihanaa, kun kansallispukujen perinne jatkuu nykyaikaisessa muodossa ja innostaa vieläkin. Harmittaa, sillä ne tuntuu olevan hieman kuoleva kansanperinne, joten tällaiset jutut piristää. Samoin kuin ne lapaset ja pipo, mitä esittelit taannoin. Kerrassaan ihania:)

ElioS kirjoitti...

Todella hieno! Kivasti samassa työssä kirjo- ja pintaneuletta.

Nina kirjoitti...

Kaunis!

Hanna kirjoitti...

Onpa ihanan raikas slipoveri. Tosi hieno =o) t:Hanna

anna kirjoitti...

tosi nätti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...