lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Sukkaa - Sock

barber pole

Twistissä oli Barber Polet (Chrissy Cardiner), joiden ohjeen ostin heti kun näin. Kaikessa simppeliydessään yllättäen purkamista ja purkamista ja purkamista vaativa palmikkomalli sai aivot solmuun aluksi. Sukat tehdään kärjestä alkaen ja mulle uudella tekniikalla, eli aloitetaan varpaiden alta. Joka päivä oppii jotain uutta, vaikka kantapään sävelsinkin kiilalla ja perinteisellä hollantilaisella, jotta sain homman toimimaan. Lankana on Titityyltä Shibui Sock.
Mies saa sukat, kunhan toinenkin valmistuu.

I have done Barber Pole -socks by Chrissy Gradiner. They are great, simple cabling pattern, but I managed to make so many times same mistake, until I have rip and frogged and knitted and rip.. many times and realized to Really watch carefully the chart. Love them. The yarn is Shibui Sock, from Titityy. The sock-pattern includes so many new technigues to me, that I really learn and enjoy of new things.


The socks have been with me in many lessons, travels etc. I have knitted them in many places and lost the papers during very first trip. So in the hurry I sent the pattern for me by email and opened it in the phone as a pdf. And it really works, even in Nokia-mobile ;), not only Iphone.

barber pole

Barberit on ollu mulla luento-koulutus-matkaneuleena useammassa reissussa ja tulostettu ohje katosi kassin/jonkun muun syövereihin jo alkuvaiheessa. Lähtökiireessä lähetin ohjeen ittelleni sähköpostiin ja kas vain... kännykällä kun saa pdf-tiedostot auki, niin sain ohjeenkin auki. Ei paha.

Teknisistä vempaimista voisi taas avautua vähän
Nokialainen e75, kaikessa ihanuudessaan kakkamainen akun kestoltaan. Lataan joka yö, saattaa illalla loppua kesken, ei voi luottaa. Yllättäen myöskään puolen vuoden käytön jälkeen toiminnot ei oo automatisoitunu, eli onko kyse käyttäjästä vai käytettävästä, en tiedä, mutta yhteensopivuusongelmia on.

Epsonin värimustesuihkutulostinmonitoimikonehärpäke. Ei edes ihana vaan kakka. Tulostetaan harvoin, joten tulostinpäät on tukossa ja kikkailua on harrastettu useamman tunnin ajan, liuottimien, ruiskun sekä muiden "työvälineiden kera". Ei toimi. Tai toimii, tulostaa vaan niitä värejä mitä haluaa. Parasta tossa vehkeessä on skanneri ja se, että ominaisuuksiltaan se lentää varmaan hyvin.

13 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mulla toi känny on ollut kahteen otteeseen huollossa - pitkään. Seuraavan kerran kun se hajoaa haluan iPhonen. Tai sitten palaan ehdottomasti Samsungin huomaan. Jotenkin Nokian logiikka ei mullakaan automatisoidu, etsin aina puoli ikuisuutta, että mistäs sen muistin saikaan vaihdettua sim-kortille...

Samma kirjoitti...

Mulla ei ole ihan samaa tulostinhärpäkettä, vaan siitä vanhempi(?) versio DX4050, mutta se teki kans lakon ja osa väreistä ei toimi. Tai siis nykyään toimii vaan sininen. Ja vika ei ole kuivassa musteessa tms. koska vaihdoin värit 3(!) kertaa uusiin. Risa mikä risa. Prkl.

Hyvä idea toi .pdf-ohje puhelimessa. Pitääkin apinoida :)

Liina kirjoitti...

Joo, mä voisin myös testata meidän tulostimen lentokykyä. Luulen, että muutama muukin kone ja härpäke löytyis. Mut puhelimien the puhelin on iPhone. Suosittelen :) Toimii kuin nainen!

villapeikko kirjoitti...

Mä taas kirosin Tattooni alimpaan johonkin kun oli tarvis tosi pikapikaa lähettää tekstari. Ei sit onnistunutkaan kun aina näppäilin väärin. Muuten erittäin näppärä luuri.
Meillä on Canonin mp620 tulostin-skanneri-kopiokone ja on toiminut suht hyvin, sattuu vaan olemaan melkoinen mustejuoppo eikä näytä mustetasoja oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kokeillut vaihtaa 3G:stä gsm:ään? Se pidensi mulla akun kestoa ainakin neljä päivää. Jos tarvii nopeampaa yhteyttä, voi 3G:n vaihtaa takaisin. Löytyy muistaakseni yhteyksien alta.

tikru kirjoitti...

anonyymi, oon testannu, ja hetkittäin auttaa joo, mutta kun periaate on se, että vehkeen pitää normikäytössä kestää akultaan riittävästi ja mun normikäyttöä on 3g, kuten myös satunnaiset gps-käytöt (jotka lyhentää akun kestoa järisyttävästi) kuten myös radio yms. ja jos puh sisältää ominaisuuksia, niin niitä on Voitava käyttää ilman että akku sanoo tunnin kuluttua tsip.

Amalia kirjoitti...

Kaunis sukkamalli. Hauska postaus nykyajasta ja tekniikasta. Ei sukkiakaan neulota niinkuin ennen. Ja ohje kännykässä on vallan hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

Moro,
kuule, noissa puhelimissa on joskus ongelmia, eli puhelimen softanpäivitys saattaisi auttaa akun kestoon, tai sitten uusi akku. Eli ei kannata kärsiä!

tikru kirjoitti...

ano2 softa on päivitetty, mut uutta akkua pitää harkita. tänks

puikkomaisteri kirjoitti...

Minulla on iPhone, enkä siitä luovu! Ihan ehdoton neulojalle, koska siihen on saatavilla erilaisia sovellutuksia (lankavarasto, puikkovarasto, neuleprojektit, tiheydet jne.). Käytän eniten juuri noita erilaisia tapoja tallentaa/selata/vaihtaa ohjeita.

Epsonin monitoimihärpäkkeet ovat sen sijaan minulla toimineet myös hyvin, etten sanoisi erinomaisesti. Töissä ja kotona. Duunikaverikin hankki samanlaisen (RX500), hyvien kokemustemme vuoksi. Olisikohan sulla joku susimalli? Alunperin päädyin tällaiseen outoon ratkaisuun, kun vertailimme myyjän kanssa ammattilaisskannerien ominaisuuksia ja huomasimme, että monitoimihärpäkeen skanneri oli laadultaan vastaava, mutta hinta yhden kymmenyksen siitä ammattilaisvehkeestä!

Hyvää Laskiaista, siitä skannerin kannesta saanee kuitenkin hyvän pulkan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Itselläni on Samsungin värilasermonitoimilaite ja se on pelittänyt hyvin. Ei tarvitse putsailla kirjoituspäitä!

Nyt myynnissä oleva laite on tyypiltään Samsung CLX-3175F. Itselläni on tämän edeltäjä.

Niin ja hintakin on kohtuullinen (ottaen huomioon, että tämä on värilaser!): Verkkokauppa.comissa 230,90 euroa.

Susanna kirjoitti...

Sun puhelin on vielä niin uusi että ei pitäisi akun vaihdosta olla apua... Mä olen kyllä huomannut, että Nokian akut vaan nykyään on ihan paskoja. Otin firman puhelimeksi Nokian aika edullisen mallin, ja vaikken edes koskisi siihen akku ei kestä paria päivää. Ärsyttävää! Kun sitten taas mun SonyEricssonissa on kolme vuotta vanha akku, surffaan tunnin pari joka päivä, lähettelen tekstareita ja puhunkin aika paljon, ja silti kestää muutaman päivän akku...

iPhonen minäkin haluaisin. Miehellä se jo on, ja on aivan ihana. Tosin saa sitäkin latailla aika usein, mutta johtunee siitä että tulee kyllä käytettyäkin ihan eri tavalla.

Hanna kirjoitti...

Siis, mihin tässä maailmassa joutuisi ilman kännyä. Kiitos Nokian ;o) t:hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...