sunnuntaina, marraskuuta 21, 2010

Freija

freija

Freijan tarina lähti jo talvella liikkeelle, mutta sähköpostihässäköistä johtuen, ehdotus ei koskaan mennyt perille Twistille. No en lannistunut vaan lykkäsin samantien uudelleen, koska pidän älyttömästi tuosta palmikoinnista. Mikäli tarkkaan katsoo ja tulkkaa noita ehdotuksen sivukuviakin, niin havaitsee, että sepä on samaa palmikkoristikkoa ja pallukoita kuin mitä on Yellow harvest -lapasissa sekä Side Cable -pipossa. Tiesin miten haluan palmikot pyöritellä takkiin ja lähes kuvan mukaisesti sitä väänsinkin.

Takista meinasi tulla kokosarjoituksen painajainen, mutta oikeastaan vähän vahingossa osui palaset kohdalleen ja sarjoitus sujui yllättävän helposti. Mietin oikeastaan, että vähän isommassa koossa tuo palmikon epäsymmetria korostuu vielä paremmin, joten odotan mielenkiinnolla projekteja Ravelryssa.

Freija

Story of Freija began last winter already, but there were problems with emails etc, so my submission never went to the Twist. But I didn't despond, I really love that kind of cables and the bobbles, so I re-sent the submission.

I have used the cabling before in Yellow harvest -mittens and Side Cable Hat. I had a vision how to use it in bigger scale and almost follow the sketch. It was almost the nightmare of the sizing, but luckily I got pieces together and Freija has 10 sizes available. I think the asymmetrical of the front looks even better in large sizes than the sample version which is size 33"/84 cm. So I'm waiting to see more projects and sizes in the Ravelry.


Palmikkotakki Twist

Nappisista meinasi tulla ongelma, sillä nappilaatikosta ei löytynyt sopivaa määrää sopivia samanlaisia nappeja. Kaupungin nappikaupat ammottivat tyhjyyttään, joten turvauduin jopa etäapuun. Tilanne kuitenkin ratkesi yllättävällä tavalla, tyhjäsin kaikki metallinapit takille ja hetken pyörittelyn jälkeen takissa oli 3 erilaista nappia yhteensä sen 11 kertaa. Ja toimii. ainaki musta :)

The buttons were almost The problem, I didn't find any suitable set of 11 in my storage and this town the button store's storage was smaller than my own. At last I did overthrow all my metal buttons on the jacket and voila, found 11 buttons, 3 different kind of them and all looks good together. :)

freija

Lankana on Manos del Uruguayn Rittenhouse ja puikkokokona 4 mm / 6 US. Tiheys on 20 st ja 30 riviä = 4” / 10 cm sileää neuletta. Kokoina : 30 ¾ (33, 35 ½, 37 ¾, 40, 43 ¼, 46 ½, 49 ½, 52 ¾, 56)” / 78 (84, 90, 96, 101.5, 110, 118, 125.5, 134, 142) cm. Kuvissa on koko 33” / 84 cm.

The yarn is Manos del Uruguayn Rittenhouse and needles 4 mm / 6 US. Gauge is 20 sts and 30 rows on 4” / 10 cm Stockinette st-pattern. Sizes are 30 ¾ (33, 35 ½, 37 ¾, 40, 43 ¼, 46 ½, 49 ½, 52 ¾, 56)” / 78 (84, 90, 96, 101.5, 110, 118, 125.5, 134, 142) cm

freija

Hihat neulotaan pyörönä ja vartalo-osa tasoneuleena, kainaloissa yhdistetään ja loppu yläosa neulotaan yhtenä kappaleena. Saumoja ei ole kuin kainaloissa. Koko palmikko on kaaviona ohjeessa. Mikäli kaulus ahdistaa, voi sen jättää pois tai tehdä lyhyempänä, samoin voi ihan huoletta jättää pallukat pois, mikäli ei niistä tykkäile.

Sleeves are worked around and body flat, on the armpits all add together and yoke is worked one piece. Only seams are on the armpits. The pattern includes all the cable charts. If the collar doesn't feel good, it is easy to leave out or make lower, also the bobbles are easy to leave out if you don't like them.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis!

t:lapinmuori

Taina kirjoitti...

Rakastan noita hihoja! Etuosan palmikot on yksinkertaiselle mielelleni ehkä vähän liikaa, mutta nuo hihat <3

tikru kirjoitti...

taina, itsas sen etuosan palmikonkin voi jättää veke, tosin sit kannattaa jatkaa noilla helmasilmukoilla, palmikkoa varten kun luodaan lisää silmukoita helman jälkeen.

ellie kirjoitti...

Upea neule jälleen kerran! :) Ja tuo värikin on just ihana.

Fjordinna kirjoitti...

Aivan järjettömän kaunis neuletakki!

Handstrick Flair kirjoitti...

This is so lovely! Congratulations on this design!

Marita kirjoitti...

This is so beautiful,I just love it!! :)

Tuomi kirjoitti...

Kaunis!

Päivikki kirjoitti...

Hurjan kaunis, ei voi muuta sanoa!

Tellu kirjoitti...

Upea! Jokainen yksityiskohta miellyttää silmää. Neuletaidetta!

AnniKainen kirjoitti...

Huikean upea neule! Todella kaunis! Ei voi kuin ihailla sinun suunnittelijan taitojasi.

Katri kirjoitti...

Todella upea neule, ihan kuin taideteos. Jos ehdin ensi vuonna toteuttaa edes yhden isomman neuleprojektin, se on totisesti tämä.

ullapulla kirjoitti...

IHANA! Voi video miten oot taitava!!!

tikru kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista. Ihan tässä punastuupi.

Johku kirjoitti...

Hieno! Ihana tuo epäsymmetrinen palmikko ja vaikka en erityisesti yleensä pidä pallukoista, tähän ne sopivat hyvin. Väriäkään ei voi olla kehumatta =)

villapeikko kirjoitti...

eriparinapit on minusta tosi hyvä valinta :)

Vilma kirjoitti...

Upea. Taas. Ja niin sun näköisesi. :) Mun mielestä on aina plussaa, että suunnittelijan eri työt ovat selkeästi tunnistettavissa ja noudattavat tiettyä persoonallista linjaa.

Monstermønster kirjoitti...

Really, really gorgeous! Thank you for an inspiring pattern.

Maikki kirjoitti...

Oi että, a i v a n I h a n a!!

WorstedKnitt kirjoitti...

Onpas mielenkiintoinen! Tuo kaulus on aivan upea.

JossuP kirjoitti...

Tajuttoman upee ja toi väri vielä, kuolaus!

ArualMaria kirjoitti...

Todella kaunis neule! Epäsymmetrisyys, tuo väri ja napit luovat hienon kokonaisuuden.

Päivi kirjoitti...

Eikä, minä en tajua miten joku pystyy moiseen! Haukon henkeä ja sanon että järjettömän upea!!!
Ja väri, voi huokaus! Tahtoo!
(Saakeli että pitää olla niin hidas palmikonvääntäjä...)

outi kirjoitti...

Heitä Mari ne muut työhommat pois ja keskity neuleiden suunnitteluun. Jos minä osaisin tehdä jotain noin upeaa ja ainutlaatuista, en kukkuisi yliopistolla turhien hommien parissa.

Pitääpä muistaa, ettei vahingossakaan kehuskele töissä itse neulotuilla villasukan tapaisilla...

Kävin varmaan kaikki neuleesi läpi ja ne ovat aivan älyttömän hienoja!

tikru kirjoitti...

Outi, höpöhöpö.. aina voi kehuskella :)) villasukat rules.

Ja jättäisin varmaan ainaki toviks kaiken muun, jos villalankaa vois syödä ja sillä maksaa elämisen muutenki.. mut ei oikein onnaa ainakaan vielä :) joten hiihtelen niillä villasukilla siellä yliopiston käytävillä..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...