torstaina, tammikuuta 13, 2011

Dog wool - Koiran villaa?

On the lake

I have a dog. Big Dog and she's got the furry coat. And now, she has moult. I have tons.. well not tons.. but at least plastic bag full of dog wool. It is black, soft and quite clean. She haven't done her favorite hobby for a long time now. 


Anyone interested? It is free :) well, I would like to see is it worth of anything and could some really spin it.

Täällä asuu koira. Iso koira, jolla on musta paksu turkki. Ja nyt se karva lähtee. Sitä on tonneittain.. tai no, ainakin kuohkeasti muovikassi alkaa täyttyä pehmeästä pohjavillasta. Karva on suht puhdasta sillä koiruus ei ole pitkään aikaan harrastanut lempiharrasteitaan.

Kiinnostaisiko ketään kehrääjää? Saisi ihan ilmaiseksi :). Tai no se huvi, että tahtoisin nähdä, syntyykö tuosta mitään.

EDIT: Meni jo. - Gone already

6 kommenttia:

mono kirjoitti...

Oooooh! I would LOVE to try to spin some for you! =)

tikru kirjoitti...

Mono, yeah, maybe later spring. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mummini teki leonbergin karvasta lankaa, ihan teetätti jollain pienellä suomalaisella kehräämöllä. 2kg oli tuota leonbergin karvaa(joukossa hieman maltankoirankarvoja myös) ja siihen lisättiin 6kg puhdasta lampaan villaa. Mummi sai 8kg pehmeää, koirantuoksuista lankaa joka lämmittää ihanasti varsinkin villasukkien muodossa. Suosittelen. ;)

Itse neuloin langasta 5 paria sukkia ystävilleni ja kaikki ihastuivat sukkien lämpönpitokykyyn. Harmi vaan, ettei ollut yhtään keinokuitua lisukkeena, jolloin sukkien pohjat kuluvat päivittäin käytettynä aivan liian nopeaan..

Teinkin langasta reilu vuosi sitten yhdet tossut ystävälleni, neuloin kaksinkertaisena punaisen S.Velj. kanssa. Tossut on kuulemma vielä ehjät ja lämpimät. ;)

Tällä hetkellä kerään oman koirani pohjavilloja huovutusmateriaaliksi. ;)

Inka kirjoitti...

Joskus 80-luvulla haettiin perheeseen briardinpentua ja kasvattajalla itsellään oli briardinkarvasta tehty villapaita. Mukaan oli pitänyt lisätä reilusti lampaanvillaa, mutta paidasta oli tullut kuulemma erittäin lämmin. Siihen oli myös kirjottu komea briardin pää - joka oli tämän lapsosen mielestä aivan tajuttoman hieno. Ehkä se siksi jäikin niin hyvin mieleen :)

Kirsi kirjoitti...

Hei :) Jos et ole innokasta koirankarvan ottajaa vielä löytänyt niin minulle kelpaisi kokeeksi. Voisin yrittää huopuuko se uudelleen syntyneenä koiraksi :) Kurkkaa blogiini niin pääset hajulle mistä puhun :)

Pami kirjoitti...

Pirtin kehräämö kehrää koirankarvalankaa. Eikä ole kovin kallista teetättää siellä. Postimaksut ovat enemmän! Kaveri kehruutti siellä. Tämä tulevaisuutta ajatellen, jos haluat vaikka itselle neuloa oman koiran karvoista... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...