sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Sylvimäisyyksiä - Sylvi-thoughts

Sylvi
Sylvi, se alkuperäinen, saapui kotiin viikko sitten. Reissussa onkin kierretty kesästä 2008, joten jo oli aikakin... Eikä takki ollut yhtään rähjääntynyt eikä kärsinyt. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni ihminen on tuota mallikappaletta kokeillut.

Sylvi, the original one came home last week. It has been on the road since summer 2008 so it was the time to come back. And it is still like new. I would love to know how many people have been try it on.

On ollut hienoa nähdä satojen Sylvien valmistuvan.
Ravelryssa tällä hetkellä Sylvin projekteja on 857, sydämiä 11337 ja kommentteja 64.
Lankavaihtoehtoja (käytetty väh 4 krt) on 29 kpl (suosittelen todellakin liittymään Ravelryyn, niin saa helposti paljon vinkkejä eri malleihin soveltuvista langoista jne).

SylviBlogipostauksia Sylviin on liitetty 178 kpl ja forum-postauksia 621 kpl
Avuliaita vinkkejä on jätetty 122 kpl ja oma KAL -forum pyörii jatkuvasti yli 700 hengen voimin. Viimeisimpänä olen päässyt seuraamaan vierestä Trish's Crafty Corner- ryhmän Sylvi- Knit-Alongia ja melkein itkua väänsin kun näin tuossa alla olevan kuvan.

It has been so great pleasure to see hundrets of Sylvi-projects and happy knitters to wear them. In the Ravelry is  now 857 projects, 11337 amazing hearts and 64 comments on the pattern-page
29 yarn ideas listed (at least 4 times used yarns)
178 blog postings (one more now 179)
621 forum posts linked Sylvi-pattern
Helpful tips 122 and own KAL-group which belongs over 700 ravelers. The latest it is pleasure to foll Trish's Crafty Corner-groups Sylvi-KAL and almost cry when I saw the photo related. 


Photo is courtesy of Liz-Bith


Kasasin ensimmäisen kerran statistiikkaa vähän tarkemmin ja tämä vetää nöyräksi. Se miksi mietin ja tutkin näitä lukuja on osittain puhtaasti itsekästä ällistystä yhä ja edelleen Sylvin valloittavuudesta ja hyvää mieltä siitä, että niin moni on malliin tykästynyt, mutta on tässä muutakin. Olen monesti miettinyt sitä motivaatiota ja yhteisöllisyyttä, joka neulomisen (ja monen muunkin intohimoisen harrastuksen) parissa nousee ihmisistä esille ja etenkin Ravelryssa konkretisoituu forumeiksi, listoiksi, neuvoiksi, vinkeiksi.. yli miljoonan ihmisen voimin.

SylviMillä sen saman innon, motivaation ja voiman saisi pujotettua tuonne koulupuolelle. Mistä löytyisi se punainen lanka, joka saisi koulun ja oppimisen olemaan edes vähänkin yhtä mielenkiintoinen kuin hyvä neulemalli tai projekti neulojalle...Mikä olisi se Sylvi, jonka ope voisi nykäistä esille oppijoita motivoimaan, kiinnostamaan, ja jonka varjolla, puoli vahingossa syntyisi yhteisöllistä, omaehtoista toimintaa, uusien tietojen ja taitojen oppimista ja kokemusten sekä vinkkien jakamista..

First time ever I really collect these numbers and statistics and it makes me silent and humble. Of course proud also and amazed, still. I have many times thought about community of knitters and motivation, helpful people etc around knitting (and many other passionate hobby). 
Ravelry makes all this very visible, I can see those peoples who makes Sylvi, I can speak with them and specially see how people who do not know eatch other be so helpful and kind with each other. Because of the yarn? Well maybe..I only hope that I have some great Idea how to bring something like this in school to students. How to motivate them to inspired to learn and create something new and own with such enthusiasm like knitters with Sylvi. I'm also a teacher and I want to find the "Sylvi" there too.  

7 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Ihanaa että Sylvi on päässyt kotiin :)

Pitää opettajan todeta että kai tuo taito osata innostaa on se opettajan suurin haaste. Mielestäni oma persoona on todella suuressa roolissa tässä, mutta olisi kyllä välillä tarvetta sille että voisi vetäistä yhden Sylvin hihasta.
Elli

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upea neule.

Jo kirjoitti...

Maybe the lesson that Sylvi's success can teach to your students is one of personal creativity.

Kids can see how some knitters took your design and followed it exactly. Other knitters, however, used the design as a starting point, then made their own variations. Some people shortened it into a cardigan. Some people made the flowers, vines, and leaves in contrasting colors.

Maybe the lesson for school can be a lesson of inspiration. Sylvi was successful because its shape and grace first caught people's attention, but THEN it caught their imaginations.

Kottby kirjoitti...

Tervetuloa kotiin, Sylvi!

Pohditpa suuria asioita. Tuntuu, että tässä maailmassa, tässä ajassa opettajat ovat melkoisten haasteiden edessä: oppiminen ja asioiden aito omaksuminen ovat kovan työn tulosta, mutta kova työ ja asioihin perehtymisen hitaus eivät taida tällä hetkellä olla oikein niitä, jotka lapsia ja nuoria houkuttelisivat. Eiväthän ne kovin houkutelleet muutama vuosikymmen sittenkään, mutta silloin maailma ympärillä oli sentään paljon yksinkertaisempi. Nyt se on niin hektinen, ja kovaa työtä seuraavaa palkintoa ei ehkä samalla lailla jaksettaisi odottaa.

Uskon, että kaltaisellasi, näitä asioita pohtivalla ja selvästikin oppilaistaan välittävällä opettajalla on jo se sylvi, ja se varmasti jättää oppilaisiin jotain itämään vaikka ei ihan heti kukkaan ehtisikään. :-)

Kaisa kirjoitti...

Sama Sylvi-ahdistus iskee mm. näin keväisin, kun 9-luokkalaiset ovat lähdössä maailmalle. Mitä he saivat? Mitä olisin voinut tehdä toisin=paremmin?

Kun kevätkiireiltä ei ehdi edes nitkuttamaan ja samalla aivoja lepuuttaessa keksimään uusia Sylvejä...

Tsemppiä!

Kaisa

Anonyymi kirjoitti...

Sylvi on aivan upea malli. Olen aloittanut sen muutamaan otteeseen eri langoista, mutta mikään ei ole tuntunut riittävän hyvältä. Tämä postaus ratkaisi asian. Orgiaanli-lankaa sen olla pitää. Jos takki on kestänyt 3 vuotta reissussa, langan täytyy olla hyvää:) Siis värejä katsomaan.

Pote kirjoitti...

Kyllä minäkin sen vielä joskus teen. =) On muuten tosi kiva, kun osoitat niin paljon kiinnostusta muiden sinun ohjeistasi tekemiä tuotoksia kohtaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...