sunnuntaina, marraskuuta 20, 2011

Talvi tulee - Winter is coming

Frosty

Tähän pimeyteen kaipaa syksynkin kannattaja jo vähän valoa. Ympäriinsä on viritelty erilaisia valoja, mutta vasta lumi tuo sen talvivalon. Tänään oli vähän valkeaa maassa ja heti tuli jotenkin helpompi hengittää.

I need light. I love Autumn, but this darkness is too much. We have hang all kind of lights around, but only the snow brings the real winter light. Tomorrow morning there is little snow on the ground and suddenly it was easier to breath.

Frosty

Saimaa hilpehtii jo jääkerrosta ja kallioilla on hienot liukujäiset kuoret. Tosin kaikkia ei haittaa pieni jää järven pinnalla.. hyvin voi vielä uida.

There is thin ice layer on the lake and rocks also. But there is one of us who doesn't mind is there ice or not on the water, swimming is still great. 

Frosty

Kirjan enkkuversio on oikoluvussa ja jännää nähdä miten sekin kasautuu.

IMG_1297

Kauluri vähän miehekkäämmällä otteella. Lankana oli Handpaintedyarnsin handspun bulky. Yhä ja edelleen tykkään. Omien lankavarastojen kimppuunkäyminen on sujunut suhteellisen hitaasti, joten harkitsen vakavasti langanostolakon jatkamista joulun yli... ehkä yhdellä tai kahdella optiolla?

The manly cowl. Yarn is Handpainted yarn handspun bulky. I still love that yarn. It has been in my stash a few years for this kind of use and now I made this one. I have been not-buy-new-yarn- mode from the summer now and I think I might continue this over the Christmast. My stash is still overload. Seriously.  

Sain Ravelryn kautta tietoa, että Chevalier-lapasten ohjeella on tehty myyntiin lapasia (uusia ja käyttämättömiä) ja ihan kuopiolaisella kirpparilla niitä myydään 13 € parihintaan.
Jos nyt olisin siellä maisemissa, niin kävisin jättämässä terveiset myyjälle. Vaikka osa ohjeista onkin ilmaiseksi käytössä ihan kenelle vain, se ei tarkoita sitä, että niiden perusteella sarjatuotantona saisi tehdä myyntiin kappaleita. Vai tarkoittaako? Jos myyjä olisi kysynyt lupaa, niin olisin sen jopa saattanut antaa, mutta nyt lähinnä ärsyttää. Äyh. Toisaalta kiva, et on niin kiva lapasmalli, että sitä kannattaa myyntiinkin tehdä, mutta Silti Ärsyttää.

Frosty

12 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman ihanat kuvat.

Maija kirjoitti...

Aika härskiä meininkiä kuopiossa.. :( kehtaavatki..

A-L kirjoitti...

Sietääkin ärsyttää! tuntuu olevan jo lähes maan tapa tuo toisten ohjeiden käyttäminen omiin tarkoituksiin.... ilman mainintaa, ilman lupia (tekeehän sitä ainakin yksi suomalainen käsityölehtikin, jatkuvalla syötöllä - puhumattakaan homing-tyyppistä ohjelmaa tekevästä TV-kasvosta joka aina saa "loistavia ideoita" , jotka on suoraan pöllitty blogiversesta.. mutta siitä ei tietysti mainitse ikinä mitään.)

ullapulla kirjoitti...

oon menossa keskustaan tällä viikolla, niin jos viitit vaikka sähköpostiin(ultsikultsi miukumauku hotmail . com) laittaa kirpparin nimen niin voin käydä antamassa henkilökohtaisen palautteen sinne suoraan. Onpas nimittäin omasta mielestänikin tosi törkeetä ja epäkohteliasta, olis edes kysyny ensin!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

ullapulla, kiitos. laitan postia.
Tikru

Kelli kirjoitti...

I love your pictures! They are amazing.

Anonyymi kirjoitti...

Oh, kun näin tuon Sallin kuvan ja huurteiset "villat" - muistin että olen jemmannut niitä viime talvisia (kiitokset!) ja täytyykin taas jossain välissä tehdä koiramaisia kehruukokeiluja. t. Virve

Anonyymi kirjoitti...

Härskiä menoa täällä Kuopiossa. Sääli etten pääse juuri kirppareita kiertämään, mutta olen yrittänyt olla valppaana vastaavien tilanteiden vuoksi.

Chevalier-lapasesi ovat huippuhienot ja täten tunnustankin tehneeni niitä rakkaille lähimmäisilleni lahjaksi useammankin parin. Jokaiselle olen kyllä vinkannut lähteen...

Anonyymi kirjoitti...

Hei anonyymi, kyllä niitä saa lahjaksi tehdä ja vaikka kuinka monet. Eikä tarvihe vinkkailla, et mistä lähtösin ohje.. mutta on eri asia myydä kuin lahjoittaa...

Tikru

Vilma kirjoitti...

Todellakin sietämätöntä. Ja kuka hullu myy niitä 13 e/pari?! No, eipähän ainakaan pääse kovin erikoisile tuntipalkoille noilla hinnoilla. Jos jotain lohtua siis haluaa hakea.

Anonyymi kirjoitti...

Jos laittaa ohjeen kaikkien saataville, ottaa tietoisen riskin.
Kun ei edes patentti suojaa, niin kuinka sitten edes voi luulla, että sana.
Kannattanee säilyttää kynttilää vakan alla ettei tarvi itkee.

tikru kirjoitti...

Anonyymi..
Patenttisuoja, tekijänoikeus, mallioikeus ja kaikki sellainen on juu kovin vallan epäselviä asioita, enkä niistä tässä taistelekaan. Peräänkuulutan sitä, että se "sana"... joka löytyy muuten aika monesta kaupallisestakin lehdestä "ohjeita ei saa käyttää kaupallisessa tarkoituksessa" pätisi tässäkin.

Toki, punaisiakin päin voi ajaa autolla, eikä kukaan välttämättä huomaa, mutta ei se ihan putkeen menee silti.

Jepjep, nettiin voi laittaa kaiken ja mikä sieltä löytyy on vapaata riista, ota, kopio, myy, hyödynnä, mitä väliä.. Ne pienet purot ja suuret virrat.

Ja mitä tulee kynttilän vakan alle laittamiseen.. jaa-a, mitenhän olisi käynyt, jos olisin aikoinaan niin tehnyt, enkä olisi koskaan mitään blogiin vaikkapa laittanut. Tuskin olisin tässä. Joten ei itketä, mutta ärsyttää :) eri asia se.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...