perjantaina, tammikuuta 27, 2012

Dragonslayer

dragonslayer

Laiskalla ja rennolla lomalla oli aikaa tutkailla ja selailla mallineulekirjoja. Moisia pyörii hyllyssä useita ja niissä on ehkä ziljoona erilaista ja osittain samanlaista mallineuletta. Kirjoja on selattu usein, eestaas ja taasees ja on jännä huomata, miten jotkut mallineuleet suorastaan hyppäävät silmille jollain selauskerralla vaikka aiemmin ne eivät juurikaan ole liikauttaneet. Dragonslayer on yksi tällainen mallineule, malli on (muistaakseni) Kauneimmat Neulemallit -kirjasta. Etsin sopivaa mallia lapasia varten ja etsin malliksi jotain, jota voisi käyttää sekä miehen, että naisen lapasissa. Oma puolisko ei ole kamalasti hurmaantunut pitsiin yllään, joten ensin ohitin tämän, mutta sitten peruuttelin takaisin ja keksin vaihtaa langankierrot lisäyksiin oikealle ja vasemmalle sekä vähän tiivistin mallia. Ja siinäpä se. Nyt on samaa mallineuletta säädetty yksien kynsikkäitten verran, miesten lapasiin (toinen pari oikealta) ja omiin lapasiin ja nyt sitä samaa kuviota löytyy paidassa, taas hieman modattuna ja muokattuna. Taisin tykästyä.

dragonslayers

On lazy Holiday I had time to flip my knitting pattern books. I have many of them and there is about zillion different and some similar stitch patterns and it is interesting how some patterns pop out even before I hadn't even noticed them. 
This Dragonslayer was one of them (on the New Knitting Stitch Library, I think). I didn't like it before, it didn't look interesting and not even worth of testing. On holiday I tried to find something for the mittens, rather that kind pattern that mittens are great for woman and man. Lace, yeah, for the man. I don't know you, but my man is not very fond of lace on him. I modified the yo's to ML and MR and shorten a little bit the pattern. And voilá I have knitted now one pair of fingerless for Tea, one pair of mittens to my man (second pair from left) and one pair of mittens for me. And now, the same pattern with more modificactions on the pullover. duduuu.. I think I like...love dragonslayer :)

4 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Ihanat!

Breezie kirjoitti...

Upeet! :)

Megan kirjoitti...

Lovely mittens.

kasikk_29 kirjoitti...

Beautiful stitch. I like such stiches and I try to copy this one, if you don't mind.
:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...