lauantaina, marraskuuta 17, 2012

Sukkarutistus Warrella Virran

nilkatsm

Villavyyhdin Jenni kyseli jo kaaaauan sitten, olisinko kiinnostunut osallistumaan Suureen Suomalaiseen neuleklubiin ohjeen ja mallin merkeissä. No totta ihmeessä. Sain Ilulta perussukkalankaa ja ryhdyin aivotyöhön. Testailin ja kokeilin erilaisia ideoita sukkiin sopivaksi. Mikään ei oikein tuntunut oikealle. Deadline alkoi lähestyä, joten oli aika tehdä päätöksiä. Päädyin erääseen palmikkomalliin, josta pykäisin polvisukan. Sukka oli valmis ja toinen alussaan kun kuitenkin alkoi epäilyttää. Ei tää nyt oikeastaan ole mitään... Hitto. Kaivelin vanhoja luonnoksia, sillä takaraivossa kolkutti idea palmikosta pitkin jalkaa... Siellähän se oli, Maija-paidasta ideana lähtenyt palmikko... Sukkaan.
Tämän toteutan, sanoin itselleni ja vilkaisin kalenteria.. 5 päivää aikaa. Jennille laitoin viestin, että uusiks män ja sivusilmällä mittailin lankoja, eli missä vaihessa pitää melkein valmis pari purkaa, jotta saa uutta aikaiseksi.

No, viiden päivän ja yön aikana sain tehtyä uuden mallin, alkuhiomisiin meni aikaa jonkin verran, kuvattiin joustavan mallin kanssa, joka työmaallaan hyppäsi penkille sukat jalassa. Vieläpä ohjekin tuli kirjoitettua lennosta... Kahdella kielellä.. Ja kaiken lopuksi kellotettiin jokseenkin mielenkiintoinen aika sukkaohjeen syntymiseen alkuideasta valmiiksi tuotteeksi neulottuine sukkineen ja kirjoitettuine ohjeineen. 82 työtuntia. Nilkkasukat olis varmaan olluna vähän nopeammat...Palmikoiden muotoilussa meinasi mennä sormi suuhun, mutta tussilla sitten tein "kaavaan" kuviot, joita neuleessa seurailin..


Ohje lähti lankaoineen ajoissa klubilaisille ja hyvä niin. Tästä rytäkästä johtuen ohjeessa saattaa outouksia, sillä sitä ei ole testineulottu. Oikoluettu kylläkin. Mutta ottakaa rohkeasti yhteyttä, mikäli sieltä lapsuksia löytyypi.

Malli on Warrella Virran, lisätietoja Ravelrysta. Sukkamalli on saatavilla klubin ulkopuolelle vuodenvaihteen jälkeen suomeksi ja englanniksi.

wv2sm

My new pattern, Warrella Virran. Yarn is Ilun Handu's basic sockyarn
This pattern was designed for a yarn club, and it becomes available for everyone in early January 2013.


8 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Luin jutun pariin kertaan, mutta minulle ei valjennut, mitä tuo kaunis lanka on? Voi olla, että näin lauantai-iltana sisälukutaito ei ole parhaimmillaan.

Susanna kirjoitti...

Todella kaunis sukka!

Katju kirjoitti...

Hieno rutistus, kyllä kannatti. Upeat sukat!

tikru kirjoitti...

Hanna, lanka on Ilun Handun perussukkalankaa. Lisäänpä linkin tiettennii.

Elios kirjoitti...

Kunnioitettava suoritus. \o/ Lopputulos on ihan mahtava!

ellie kirjoitti...

Nämä on upeat! Voi, kyllä nyt harmittaa, kun en tuohon klubiin liittynyt. Ensi vuotta odotellessa. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana malli ja väri

villaa sukissa kirjoitti...

Vau mitkä sukat! Ihanan mallin olet kehittänyt! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...