tiistaina, heinäkuuta 27, 2010

Dorabella

Dorabella - cable cardigan

Perhonenkin tuli kuvaan ihan vahingossa...

Malli / Pattern: oma
Lanka / Yarn: Ilun värjäämä kashmir-merinovilla-nylon -sekoite, 950g
Puikot / Needles: 5mm

Tämä on nyt se tilaustyö, harvinaisuus monella tapaa, en nimittäin yleensä tee tilauksesta mitään, mutta tämä oli spesiaalijuttu. Suunnittelu lähti tällä kertaa tulevasta takin omistajasta sekä langasta ja sen väristä, Ilu onneksi tuli hätiin ja saimme värikarttojen ja mallimaalausten avulla upean sinisen langan, josta lähdin työstämään neuletta. Langan väri vaikutti malliin, joka muuttuikin lennosta, mutta löysi lopulta omansa.

This is the custom-made project. I do not do this kind of works usually, but this is exception of the rules. The design process based on the owner of the cardigan, the yarn and the colour of it. Ilu helped me with the yarn, we made tests, samples, coloursamples, paintings and after that, I got a marvellous blue yarn to work. 

Dorabella - cable cardigan


Selän palmikkoihin olen kaivellut mallia Continuous Cables-opuksesta, josta sitten modasin haluamaani ja sovelsin muualle.

Dorabella - cable cardigan
Nappien etsintä meinasi tulla ongelmaksi, mikä tahansa kun ei osunutkaan, onneksi oli mallitilkku mukana ja kaksista napeista takkiin lopulta päätyivät varsin koristeelliset, valkohopeapohjaiset napit.
Loppujännitys oli langan riittävyys, mutta kaikesta selvittiin, joka pienistä loppusäädöistä lyhentämisineen ja taskuineen.

The cables of the back are modified version from the book Continuous Cables. The buttons were almost the biggest problem, the colour of the yarn is so various in different light that the buttons need to be something else. They are white-silver-decorated and looks perfect. The last thriller was with the yarn, but I adjust even the pockets and the button bands using it, so perfect math at the beginning (What? No, I do not calculate the meters...)


Dorabella - cable cardiganTakki sinänsä on uniikki, en tehnyt ohjetta, enkä muistiinpanoja neuloessa, mutta soveltamiset, kokeilut ja säädöt poikivat pari muuta mallia :) joten ei hassumpi projekti siinäkään mielessä.
Kaikenkaikkiaan antoisa, mielenkiintoinen ja opettavainenkin työ, toivottavasti mieleinen ja käyttöön tuleva, vaikka tällä hetkellä ajatuskin villatakista on kuuma.

The Dorabella is unique, I didn't write down anything during the process, but testings, adjustments and new techniques drove my brains to the storm and might be, that this will continue in some other designs. 
This was very interesting, educational but most of all rewarding work. I hope that new owner likes and wants to use Dorabella, at least in this weather even the idea of the woollen cardigan is Hot.

Dorabella - cable cardigan

17 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Upea neuletakki! Vaikka en ole mikään suurin sinisen ystävä, niin tuossa neuletakissa on tosi nätit sinisen sävyt. Takilla on varmasti onnellinen uusi omistaja.

ilu kirjoitti...

Järkyttävän hieno siitä tulikin!

Altocumulus kirjoitti...

Uskomattoman kaunis!

Heli S. kirjoitti...

Ihana! Varsinkin tuo selän kuvio. Harmi ettei tähän ole ohjetta, mutta jotain sivutuotetta olisi tulossa? ((odottaa mielenkiinnolla))

Heidi kirjoitti...

Upea! Erilaiset palmikkopinnat antavat takille taidokkaan ilmeen.

Sari kirjoitti...

Todella upea neule!

Suvi kirjoitti...

Siitä tuli Tosi Kaunis! Väri myös.

Anonyymi kirjoitti...

Se on ai-van i-hu-na! Tuo väri, unensininen! Aah.

Lapinita

morso kirjoitti...

WOW! Erityisen hieno selkäpalmikosto.

Elios kirjoitti...

Mielettömän hieno!

adelheid kirjoitti...

Huimat palmikot! Wau!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mikä unelma! Onnellinen hän, joka neuleen saa.

Meflen kirjoitti...

Aivan upea. Toivottavasti kokeiluista poikineita malleja pääsee niitäkin pian näkemään. :) Niin ja neulomuksen itsensä lisäksi on kaunista kyllä lankakin. Jos olisi vielä vähäsen tummempaa sinistä, olisin aivan myyty.

upa kirjoitti...

Hurmaava!
Malli ja väri ovat täydellisesti kohdallaan.

Joan kirjoitti...

It's magnificent in every possible way!

Anonyymi kirjoitti...

Siis, aivan tajuttoman upea!

jonna kirjoitti...

tää on niiiiiiin hieno

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...