perjantaina, elokuuta 26, 2005

Leluja? - Toys?

Ihastuin joskus muksuna sellaiseen vaneriseen lentävään lintuun ja sen jälkeen aina haaveilin omasta lentävästä otuksesta. Väsäilin sittemmin pienen Keijun (siipiväli 30 cm), joka Pirpanana nykyään tunnetaan mein ekaluokkalaisten keskuudessa. Pirpana on Koipeliinin kaveri ja tykkää laittaa vääriä kirjaimia vääriin paikkoihin sekä heiluttaa kynää niin, etteivät huolella tehdyt numerot ja kirjaimet näytä niin huolella tehdyiltä. Keiju on tehty ohuesta palsalevystä kirurgiveitsellä leikaten. Sillä on kaverikin, pieni lohkari, joka tällä hetkellä on Juniorin hoidossa.

When I was little, took I a fancy to the flying bird made of veneer. After that I dreamed about my own flying creature. Few times ago made I a little Fairy, Pirpana (length between wings is about 30 cm). She is now in my classroom and love to mess up my first year pupils' letters and numbers. Fairy has made of "palsa" (I don't know the real english word of that.. they make airplane scale models of that light and easy working wood) by a surgeon knife. Fairy has a friend too, a little dragon, which is now with Junior.


Pikkulohkari oli kiva, mutta mua kiehtoi isompi. Tämä kaveri on tehty ohuesta vanerista kuviosahalla taiteilemalla ja se lentääkin hienosti. Mitä painavampi materiaali ja isompi otus, sitä rauhallisemmat ja mahtavammat on lentoliikkeet. Liike myös säilyy pitempään. Siipiväli taitaa olla 120 cm.

The little dragon was nice, but I want something bigger. This dragon has made of thin veneer by saw (figure saw?). It flies very well, it is big inaf for that. The hevier and the bigger one is always better to fly. Lenght between wings is about 120 cm.


Ja sitten Elviira. Rento ja värikäs marionettilintu, josta tuli varsin eläväinen ja persoonallinen tapaus. Sen pää ja vartalo sekä nokka ja siivet on tehty huovuttamalla, räpyläjalat ja ohjuri puusta sekä jalat virkattu paksusta langasta.
Tästä varmaan tehdään sovellus käsitöissä eppuluokkalaisten kanssa.

And then, last but not least, Elviira. Relaxed and colourfull marinonette bird with great personality. Elviira's head, body, wings and snout are felted, flippers and control are wooden and legs are crocheted from heavy yarn. I have thougt that we could make some variation of this bird with my class.Kirotjushäirät johtuu duhasta, joka sumentaa aivotoiminnan.
My great flu is couse for writing mistakes..of course. :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, nyt lentää jo lohikäärmeetkin. Varmaan aika näyttävä juttu, kun siipiväli on noin iso. Tosi mukavia!

"sininen"

Carita kirjoitti...

Hienoja töitä ! Lohikäärme ois meiän esikoiselle kova juttu :)

tikru kirjoitti...

Kiitti kehuista ;)
Tuo lohkari on yllättävän helppo tehdä ja muksut on tykänny ihan älyttömästi. Meillä Juniori auttoi suunnittelussa ja toki sen voi tehdä muustakin kuin vanerista (paksu pahvi) tosin vaneri kestää sitten enemmän. Kuviosahaus onnistuu ilman suuria investointeja. Kannattaa testata ja kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Nice site!
[url=http://csgoovhd.com/qxpo/znyj.html]My homepage[/url] | [url=http://cwshyamk.com/mmoe/vire.html]Cool site[/url]

Anonyymi kirjoitti...

Well done!
My homepage | Please visit

Anonyymi kirjoitti...

Great work!
http://csgoovhd.com/qxpo/znyj.html | http://eeohjfde.com/rmvd/gtkh.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...