keskiviikkona, elokuuta 24, 2005

Puusta ja vähän muusta - Wooden and something else

Tässä on kuvia muutamista mun koulutöistä. Oon opiskellu teknologiaa sekä teknistä työtä.

Kulho on mun toinen työ sorvilla ja se on tehty koivusta sekä lehtikuusesta. Sorvaus on muuten ainakin yhtä rentouttavaa puuhaa ku neulominen. Kannattaa testata.

Penkki oli aluks vaan hitsausharjotus, joka sittemmin paisu huonekaluasteelle asti. Päällystin ja pehmustin sen, sittemmin irtokarvapäälinen on jo otettu pois, yllättäen noi tekoturkikset ei kamalasti kestä käyttöä. Hupaisalta se tosin näytti.

Alimpana on mun ylpeys, iso ruokapöytä. Se on suunniteltu mein kotiin, jota aletaan jossain vaiheessa sitten kasata ilmeisesti tuon pöydän ympärille. Muutettava, jatkettava, keskellä lasi, jonka voi vaihtaa puukanteen halutessaan. Nyt tuolla lasin alla on värikkäitä kiviä ja simpukoita. Kesä siellä siis vielä. Jossain vaiheessa haluan tehdä tuohon myös tuolit, kahdeksan tietysti, jotta ei suuruudenhulluutta puuttuisi.

These are my school works. I have studied technology and handigrafts. The bowl was my second woodturning, and it has made of birch and larch.

The bench was actually practising for welding, but the work just increase a little bit...

And my pride, the table. It is for our home. Easy to move and biiiiig. There is glass in center of the table and it can be change for wooden table top. Under the class there is now some colourfull stones and shells. I would like to make chairs to the table too some day, 8 of course.

4 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Penkin pallojalat on mahtavat! :)

Katja kirjoitti...

Aivan ihania puutöitä! Tuo ruokapöytä oin kyllä ansaitusti ylpeydenaihe!

Anonyymi kirjoitti...

Toi pöytä on kyllä upea -syystäkin ylpeyden aihe. Näkee kyllä et, hallitset puun käsittelyä. Millä muuten toi pöydän pinta on käsitelty, tai paremminkin miten?

"sininen"

tikru kirjoitti...

Kiitokset..
Pöytä on vahattu. se on siis tehty koivusta ja vahattu pähkinän sävyisellä vahalla.

Puusta ja metallista on mukava tehdä, mutta ne vaatii tilaa vähän enemmän ku neulominen ja ompelu. Nyt työpaikan vaihtumisen myötä, noita tilojakin tekemiselle ois. Aika on seuraava rajoite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...