sunnuntaina, lokakuuta 02, 2005

Avautuminen sunnuntaiaamun kunniaksi

Varoitus: Jos olet pätkävärjättyjen lankojen suuri ja vannoutunut kannattaja niin ota pinsetit valmiiksi herneen nenästä kaivamista varten..

Oon törmänny useissa blogeissa kommentteihin..
"..pätkävärjätyn langan väri ei näytäkään valmiissa työssä niin kivalle kuin se näyttää kerällä.."

Niinpä niin. Karkkivärit, sateenkaaret, likuvärjätyt kerät jne. Ne näyttää ihan mahtaville kerällä. Itse rakastuin hahtuvalankakeriin, joissa kulki herkullisia väriraitoja. Myös revontuli-hippyä on tuolla kera..

Lankakerä näyttää kivalle ja värit sointuu yhteen, mutta valmiina työnä tulos ei oo niin mairitteleva kuin mitä kerä on antanut odottaa.

Itse petyin suunnattomasti ruskea-vihreään Novitan Pop - paitaan. Se on kamala. Näyttää ihan maastokuviolta ja tietyistä syistä ei moinen pinta iske muhun pätkääkään. Kertaakaan en paitaa ole pitänyt ja oon kovasti harkinnu, et mitä langasta vois tehdä, meniskö se raitoina jossain tasavärisen langan kanssa tjv. Nyt paita on tuolla arkussa odottamassa tuomiotaan, siis purkamista.

Viimeisimmän Novita-lehden ja Suuren käsityölehden malleissa oli iso osa näitä kirjavan kukertavia luomuksia. Ei iske yhtään. Ei pätkän vertaa. Pieninä pintoina; sukkina, lapasina, pipoina, huiveina, laukkuina kirjavuudet menee ja tuo piristystä, mutta paitana tai muuna isona pintana.. Äyh.
Mitä suuremmat värierot langassa on sitä kamalampi on lopputulos ja varsinkin jos silmukkamäärä ja väripätkät osuu sopivasti kohdalleen ja syntyy jotain ihmeellisiä kuvioita.. taas äyh.

Olen rajoittunut.

11 kommenttia:

KristiinaS. kirjoitti...

Täysin samaa mieltä olen kanssasi. En ollenkaan ymmärrä näitä pätkävärilankoja ja kun tuntuu, että kaikki uutuudet on näitä. Jo pelkkä Anttilan lankahyllyn katsominen alkaa vilistää silmissä.

Kristel kirjoitti...

Vähän samoilla linjoilla... Sukkina menee kyllä, nytkin on jalassa Nalle Colorista tehdyt sukat. Samaten pätkäväreistä saa ihan hauskoja kirjoneulekuvioita mustalla tai valkoisella pohjalla. XL-kokoisessa puserossa mahtaisin olla viehko näky jossain revontulenkukertavassa...

No, tilauksessa on pari kerää Noroa, joka tunnetusti on raidoittuvaa. Saa nähdä kuinka meikäläisen käy. ;)

Lankakomero kirjoitti...

Täällä myös yksi samaa mieltä oleva. Kerällä ja vyyhdillä pätkävärjätyt menettelee, mutta neulepinta ei sitten kivalta enää näytäkään, oikeita pettymyslankoja. Onneksi opin tuon jo pätkävärjättyjen ollessa edellisen kerran muotia joskus 80-luvulla, enkä ole niihin nyt langennut muutamaa harmaata Nalle-kerää lukuunottamatta (kun halvalla sai).

TiinaV kirjoitti...

Samoilla linjoilla minäkin... Asuteissa pätkävärjätty menee, tosin tekeillä on raidallinen takki Norosta. Mutta se on raidallinen, ei migreenikirjava (ja tasaraidat on miulle ehdottoman yök!)

Entäs jos tosiaan kokeilisit neuloa pätkävärjätyn langan kirjoneuleeksi? Minulla on ollut mielessä neuloa uudestaan ihka ensimmäinen kirjoneuleeni, joka päätyi lahjoituksena SPR:n kirpparille. Siinä pohjakuvio on raidallista ja itse kuvio on yksivärinen. Katso kuva:
http://tiinanneuleet.tripod.com/neulesivut/Vanhoja_neuleita.html#kirjo

Mielitty kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Mielitty kirjoitti...

Sekoilinpa tuossa äsken. Yritin vain snoa, että olen samaa mieletä minäkin. Neuleiden raidoittaminen ei ole mielestäni kovinkaan haastavaa erillisillä langoillakaan ja en ymmärrä miksi joku haluaisi mitään super-kirjavaa päälleen.

tikru kirjoitti...

Puuh. Onpas mukava huomata etten mä oo ainoa, joka saa päänsärkyä tästä kirkuvasta muodista.

Tinttura: tuota kirjoneuletta mietinkin, on vaan niin pirusti sitä vihree-ruskeeta lankaa, et tulee useempikin kirjoneule.

Lape kirjoitti...

Hitusen kylmiä väreitä aiheutti ensimmäinen vierailu uusien novita lankojen hyllyllä, "ihanan" riemun kirjavia, päänsärky taattu tuotantoa.

Pätkävärjätyt on nättejä kun sävyt ovat lähellä toisiaan, tekeillä poncho àlafoss lopin pätkävärjästystä langasta ja se on kaikkine läntteineen nätti ;)

Tasaraitaa on kokeiltuna pipon muodossa ja ranteenlämmittinä, ja voin vannoa että tarkoituksena oli jättää ne jatkossa kaupassa hyllyyn, mutta kuinkas kävikään neliraita ja punaraita tunkivat väkisin mukaan.... mutta ehkä jotain muuta kuin sukkia?

Eli mieluummin ei pätkävärjätyille ja tasaraidoille...

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kerällä, mutta ei neuleina minua varten.
Kiki

laurakoo kirjoitti...

Samaa mieltä, lisäksi ne väriyhdistelmät ovat ihan käsittämättömiä.

katjanid kirjoitti...

Samaa mieltä minäkin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...