sunnuntaina, lokakuuta 02, 2005

Kysymys Addeista

Juu-u, olen tutustunut näihin täällä neuleblogimaailmassa, mutta mulle ei oo ihan täysin valaistunu et miks ne on niiiiiiiin hianot ja ylivoimaset..

Kaikki kehuu, mutta miksi?
Voiko niillä neuloa pyöröneuleena kapeaa esim. hihaa tai sukkaa?
Mistä niita saa netistä? Täältä tuskin kannattaa etsiä, tai en ainakaan oo törmänny.
Mitä eroa niillä on tavallisiin pyöröpuikkoihin?

Nih?

4 kommenttia:

KristiinaS. kirjoitti...

Mulla on ollut pari viikkoa Addin pyöröpuikot. Ihan hyvät ne on, kevyet ja luistavat mutta ei kuitenkaan neule lipsu. Kärki on sopivan pitkälti kapea. Suosin bambuja, ne on hyvät. Addeja näyttää olevan ainakin Wilmiinan villapuodissa. Lahden Vuorelma myy niitä kuulemma myös postitse. Menitassakin niitä on ja ymmärtääkseni nekin toimittaa postiennakolla.

Tuazophia kirjoitti...

Minulla on yhdet tosi lyhyet Addit (30 cm) ja yhdet pidemmät (50 cm). Nuo lyhyet ovat lyhyytensä vuoksi näppärät esim. lapsen hatun teossa (tosin lopussa tarvitsin sukkapuikkoja), mutta muuten eivät mielestäni mitenkään erityiset. Sen sijaan nuo pidemmät ovat paremmat kuin minulla muuten olevat pidemmät pyöröpuikot, koska näissä "vaijeriosa" jatkuu suoraan metalliosasta eikä tee mutkaa niin kuin muissa puikoissa.

laurakoo kirjoitti...

Addit ovat niin huikean täydelliset, koska
a) puikko-osan pinta on käsitelty siten, että silmukat luistavat kuin unelma,
b) puikko- ja vaijeriosan yhtymäkohta on lähes saumaton, eli tiukatkin silmukat ja pitsineuleen langankierrot nousevat vaijerilta puikolle nyhtämättä,
c) puikon kärki ei oo liian terävä (ei uhko sormea eikä halkaise lankaa) muttei liian tylppäkään, vaan just sopiva ja
c) 30cm Addeilla on näppärää neuloa sukat ja säärystimet.

Omani ovat kotoisin Tampereen käsityömessuilta Tekstiiliteollisuuden ständiltä, Tampereen Taito-shopista, Vilmiinan villapuodista ja 30-senttiset Lahdesta Vuorelma-Aholta.

tikru kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Täytynee metsästää jostain addit, koska neulon paljon pyörönä ja ärsyttää suunnattomasti se jumitus saumakohdassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...