maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Lenkkipipo, Juniorin paitaa sekä käyttötaidetta

Tän postauksen tuotoksista kaksi on mun tekeleitä ja yksi yhden oppilaani.

Pipo valmistui eilen ja menee koekäyttöön toiv piakkoin. Lankana Nalle, raidoissa seiskaveljeksen raita. Puikkona 2,5 mm. Silmukoita alussa 120, 2 o 2 n. Korkeus ennen kavennuksia 15 cm. Olis voinu olla ehkä vähän enemmän, tai sit oon vaan tottunu noihin korville-silmille-pipoihin.

Juniorin paita on nyt hartiaosassa, mutta lankaa pitäs purkaa hihattimesta lisää. Näyttää hassulle tuossa kuvassa, kun hihat on niin kasasssa ja vartalo pullottaa.

Työn antona oli "käyttöesine" - kaikki lähti pyöreästä liimalevystä, jonka taiteilija löysi varastosta. Siitä tuli tälle roskikselle pohja. Seiniä mietittiin yhdessä ja taiteilijan vaatimus oli, että reunaan pitää saada sydämiä. Ehdotin leikattavien reikien sijaan pakotusta. Kelpasi. Taiteilija mätkytti yhteensä kuusi tuntia kuvioita seinämiin ja lopulta tuli hivenen tuskastuneena kysymään, saisiko jo lopettaa. Suunnittelimme taiteellisen kaaren, johon sydämet päättyvät. Kelpasi. Kanttauskoneen, sekä taivutuksen jälkeen taiteilija pääsi testaamaan pistehitsaustaitojaan ja tarkkana sai lieriöstä juuri pohjalevyyn sopivan. Pohja naputeltiin nauloilla kiinni ja tyytyväinen taiteilijaomistaja vei viime viikolla uuden roskiksen kotiinsa.

Hetkiä kun tuntee olevansa ihan hyvä opettaja pelkästään onnistuneen työprojektin perusteella. Ylpeänä jonkun muksun suorituksesta. Useimmiten moinen tunne tulee kasasta ongelmia, jotka saa ratkaistua, mutta tässä sujahti kaikki hienosti kohdalleen.

2 kommenttia:

Jaaana kirjoitti...

Kylläpä on oppilas hienon osannut tehdä :), kelpais mullekin tuommonen! Kehuja myös opettajalle!

tikru kirjoitti...

Juu, mä oon niin älyttömän hyvä ;)
Toiv muistan huomenna ottaa valokuvan erään toisen taiteilijan tuotoksesta, johon en ennättäny puuttumaan. Siinä opettaja taas voi taputella itseään selkään... vasaralla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...