keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

PP eli Pohdintaa Ponchoista

Mulla on se isoäidinneliöponcho vielä kesken. Ylläri, ei oikein nappaa, joten se venyy ja viruu tuolla tuolissa ja kaikkea muuta kyllä syntyy. Suunnitelmissa on myös ollu talviponchon tekele paksusta langasta ja on tuolla kaapissa pari versiota muutenki.

Nyt kuitenki oon huomannu, etten pidäkään niistä enää. Siis ponchoista. Ne on musta varsin epäkäytännöllisiä ja esim. se Novitan huippusuosittu verkkoponcho on musta ruma. En tiä miks, mut men vaan pidä siitä. Se on jotenki.. turhake? Meillä töissä on muutamalla sellainen ja näyttää ihan kivalle, kai. Men vaan pidä. Asennevammaa kenties siks et niitä on just miljoonilla (ihan vähän liioitellen).

Yleisesti ottaen ponchoista musta parhaimman näköset mallit on ollu sellasia rentoja, joissa on kolmio tuossa edessä, mutta takaa suora. Tehty siis yhdestä kaitaleesta. Sellainen suorareunainen malli leventää yläkroppaa tehokkaasti ja katkaisee keskikroppaa korostaen. on vaan muutama kohta, mistä katkaistuna suora helma näyttää siedettävälle. Liian leveä helma saa aikaan myös telttaolotuksen. Paras neulos on "reikäistä", rentoa ja löysää, poncho siis valuu ja laskeutuu kivasti, heiluu matkassa mukana. Liian jäykkänä ja tiukkana neuloksena tulee taas telttaolo. Poncho on musta sisävaate, lämmike.. takin päällä tai pelkkänä ulkovaatteena se on liian epäkäytännöllinen... ehkä liian "aikuismainen" mun makuuni ja käyttööni. Tottumiskymysyksiä, kai.

Taitaa jäädä suunnitellut ponchot tekemäti, jos ei ihmeitä tapahdu. Isoäidinneliöversio saattaa valmistua, tai sitten ei. Siirtynen ponchottomaan kauteen.

Edit
Tätä ponchoa molen pitäny enemmänkin ja se on sellainen kuin malli pitää mun mielestä olla.

8 kommenttia:

ilu kirjoitti...

Hienoa, joku puhuu suunsa puhtaaksi!

Ja siksi hienoa, että olen kaltaisesi "pontsofasisti". En pidä pontsoista, lähinnä kai siksi, että oma ruumiinrakenteeni ei sovellu pontsonpitämiseen. Kun on rinnoilla laitettu, sitä ihminen näyttää pontsossa lähinnä kirkonkellolta.

laurakoo kirjoitti...

Mä sit taas tykkään ponchoista, mutta malli on ihan hirmuisen tärkeää, oikeasta pituudesta puhumattakaan - tai siis ainakin tällaiselle 158 cm tapille. Mun mielestä sellainen, jossa on kolmiot sekä edessä että takana (joko kaks erillistä kaitaletta tai kavennukset edessä, takana & sivuilla) on parhaimman mallinen, jää tilaa huitoa käsilläkin. Sellaisessa suorahelmaisessa tulee vähän "olen pussissa" -fiilis.

Kolmesta ponchostani eniten käytössä on ollut äitin poncho, jonka sen kaveri on joskus 70-luvulla koneneulonut. Se on pitkä sileäneuleinen poncho, joka täyttää nämä kriteerit. Se on vaan niin pitkä, että sitä on tullut lähinnä käytettyä lyhyen hamosen ja ugg-buutsien kanssa. Miehet katsoo pitkään, et onks sillä mitään tuolla alla :D

Olipas mulla paljon sanottavaa ponchoista, pitäisiköhän kertoa niistä jotakin ihan oman blogin puolella...

tikru kirjoitti...

Ilu
Ponchon mallilla saa aikaan aika paljon, mut joo, rintavalle voi tulla ahdistus, varsinkin jos neulos on tiukkaa ja jäykkää, jolloin poncho leviää jo ihan ylhäältä.

Laura
Näytä kuvaa..se mitäsielläallaonkaanvaionkomitään?
Ja todellakin samaa mieltä tuosta mallista.. Se on Tärkeä.

Susanna kirjoitti...

Mulle kävi niin, että tosi kovasti halusin ponchoa, ja luulin että se olis se mun juttu. Ja tein sit just sellaisen verkkoponchon. Enkä tykännytkään! Mä luulin, että kun alle laittaa mustat vaatteet, niin se antaisi jotenkin hoikentavan vaikutelman, mutta pöh, pikemminkin ehkä päinvastoin!

Ainosta tein lyhyen ponchon, se minkä ohje oli syksylehdessä ruskeakirjavana, se on ollut kiva takin alla, koska se on niin lyhyt, että lämmittää kivasti kaulalla mutta kädet mahtuu hihoihin kuitenkin.

Cairbre kirjoitti...

Minäkin inhoan ponchoja. Kohta aion tulla myös kaapista ulos ja kertoa mielipiteeni meemeistä :D

tikru kirjoitti...

:)

amelie kirjoitti...

Minusta ponchot on ihan kivoja riippuen siitä mistä ja miten ne on tehty.

Äiskä oli innostunu virkkaamaan mulle just sellasen kamalan verkkoponchon Novitan ohjeilla (pidempänä tosin, yltää ihan sormen päihin) enkä viittiny sit sanoa, että se on ihan hirvee. Nyt sitten pidän sitä kotona joka päivä päällä. On todella kätevä, ku on lämmin, mutta ei liian lämmin. Julkisille paikoille en silti se päällä menis. Vaikka ei se pahan näkönen ole, mutta silti. Pojat varmaan töissä naurais minut pihalle jos tulisin verkko päällä töihin. Veljeltäki olen jo saanu kuulla kommentteja, että oonko menossa verkkoja laskemaan ja kireitä siimoja vaan, tai siis verkkoja.

Mielitty kirjoitti...

Mä en ole vielä päättänyt, että mitä mieltä ponchoista ole. Olen käyttänyt vain yhtä ponchoa, äitini itselleen noin 30 vuotta sitten neulomaa. Yleensä ponchot ovat epäkäteviä, kädet eivät pääse liikkumaan ja loppujen lopuksi ponchot eivät olekaan niin lämpimiä. Monet ponchot ovat kuitenkin KUVISSA niin kivan näköisiä, että niitä tekisi mieli kokeilla tehdä.

Minäkin yritin kesän alussa saada aikaiseksi itselleni ponchoa isoäidinneliöistä, mutta sitten se vain jäi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...