tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Ylläreitä pesukoneesta...rautalapaset

Huovutin ne hahtuvalapset.
Köh. Oli aika turhaa se pelko, ettei ne pienenis...ja jäykkenis.
Miesten kokoisia niistä ei tullu, menee ehkä juniorille.. Mullekin liian pienet.

Lankana Pirtin kehräämön "musta" värjäämätön hahtuvalanka kaksinkertaisena (värjäämätön muuten huovuttuu tehokkaammin kuin värjätyt)
Puikot 5 mm
Lankaa kului n. 150g
Silmukoita 40, peukussa 18 (unohdin muuten ne pussit pois peukuista pesukoneessa, onneks nei huopunu kiinni)
Pesu 60 asteessa parin pyyhkeen kanssa.

Koneessa käynnin jälkeen..

Kerroksia ennen peukaloa 40, peukalon jälkeen ennen kavennuksia 34. Peukussa kerroksia 16 ja kavennukset. Ranne on sopivan mittainen mutta sormiosa mulle ainakin liian lyhyt. Ehkä just ja just ois sopiva, mut ei riitä voimat venyttää pitemmäks. Lapanen on kapea, mulle siis, menee toki varmasti siroon naisen kätöseen. Ittelleni tekisin ehkä 44 s, puoliskon viritelmä taitaa mennä seuraavaks 50-52 ehkäpä.
Sormiin pituutta reilusti lisää, niin peukkuun kuin sormikerroksiinkin.
Peukalokiilan puuttuminen ahdisti, en tiä pitäskö väsätä se seuraaviin. Jos niitä nyt tulee.

Nuo on peltiä, mut tosi hyvin huopunu. Ei näy neulejälkeä ollenkaan. Voisin omasta kokemuksesta nyt tehdä johtopäätöksen, että jos haluaa neulomalla hyvää huovutusjälkeä, on parempi käyttää värjäämätöntä hahtuvaa sekä tehdä tarpeeksi löysää käsialaa (tosin nyt se oli ihan normaalia pehmeää).

Jäykkää tavaraa..

6 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Etkös sinä juuri peltitöitä varten kirjan lainannutkin? Nimimerkki
Kokemusta

Susanna kirjoitti...

lämpötilalla voisi olla vaikutusta, mä pesen aina 40 asteessa ja sitten jos tarvetta on, niin uudelleen 40 tai jos on huopunut tosi vähän, niin sitten 60.

Mä kans tykkään että peukalokiila pitää olla, lastenkin tumpuista tuli paljon paremmat nyt kun niissä on se kiila.

Älä lannistu, seuraavista tulee avrmasti vähemmän peltiset!

Mielitty kirjoitti...

Pari vuotta sitten kun tein ensimmäiset vanutetut lapaset, niin niistä tuli 40 asteessa ihan korput. Olen päätynyt siihen, että vanutan lapaset käsin. Yhden lapasen vanuttamiseen menee noin 15 minuuttia mäntysuovan kanssa. Terapeuttista toimintaa.;)

Lape kirjoitti...

juu mitä käsittelemätättömämpi villa sen paremmin sen pitäisi huopua.... poikkeuksena virolaiset jotka huopuu meiän konees varmaan 30 asteessakin sinteiksi...

Ite sain piikun vastaavasta hahatuvasta passelit omaan pikku kätöseeni 40s ja 6mm puikoilla ja 40 asteen pesussa... kaikista huovutuskokeiluista ei ole tullut käyttötavaraa, nm. jättiläiskäden patakintaat 1&2.... eikös uusimmasta ullasta voi ottaa osviittaa mittoihin?

tikru kirjoitti...

Heh.. tosiaan peltitöitä..
Nuo pysyy nytkin tuossa lattialla hienosti muodossa.

Tuo patakinnas oli aika bueno-idea.

Mä tsekkailin noita ohjeita sekä Ullasta, Novitalta että sitten sain vihjeen muuallekin ja ne heitteli kovasti. Tein kokeilutilkun ja sen perusteella tekaisin noilla mitoilla.. Toimiitoimii :)

Sahrami kirjoitti...

Itseasiassa mitä löysempää käsialaa, sen enemmän huopuu. Löysässä neulepinnassa villalla on varaa huopua enemmän.

Voisi koittaa mallitilkkua pienemmillä puikoilla ja useammalla silmukalla... (mä en tee mallitilkkuja, huopumiskokeilut teen legs-jäneksenä, jos en niitä voi laittaa eteenpäin lahjoina, niin meidän lapsoset kerää niitä)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...