keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Pyörivät villasukat

Käykö muillekin näin?
Mulla pyörii villasukat jalassa ja ei, kyse ei ole siitä, että täällä vetäisi ikkunoista ja ovista ihan noin paljon. Ei myöskään rakkaani ole juuri nyt saanut sukkia pyörimään jaloissa vaikka usein sen tekeekin (lue: ei ole paikalla).

Argh. Näissä sukissa on vieläpä joustinneule tuossa päällä, jotta istuvuus olisi parempi. Ei auta. Vaikka kuin pienentää puikkokokoa ja kiristää hermoja niin sukat löpsähtää jossain vaiheessa. Liekö lanka syynä? Seiskaveljeshän se..
Kunhan tästä aktivoidun taasen enemmän, niin luultavasti noita sukkia täytyy alkaa kehittää. Jarrusukat, mut jarrut sinne sisäpuolelle.. Kiertymisenestosukat..

Sain ostettua Juniorin paitaan puuttuvan lankakerän, en jaksanukaa purkaa hihattimesta tarvittavaa määrää. Nyt on hartiakavennukset raglaneissa menossa. Inspis ja jaksu neulomiseen ja muutenkin ilta-aktiviteetteihin on ilmeisesti palaamassa, tai sitten hetkellinen energiapiikki.

Aini, lenkkipipo toimi hienosti tuolla koiranilmassa, mutta kutkuttelee vähän otsaa.

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

On mullekin käynyt noin, kun kuuliaisesti neuloin suosituspuikkokoolla. Nyt olen siirtynyt 2,5 bambusukkapuikkoihin ja seiskaveljeksestäkin tulee napakkaa.

Annika kirjoitti...

Mulle on myös käynyt noin, mutta sukat oli neulottu Samoksesta. Vaikea kuvitella, että 7 veljestä käyttäytyisi noin... Voisiko ainakin varteen laittaa ohutta kuminauhaa, jotta sukasta tulisi kireämpi?

kuttu kirjoitti...

Tee sukka pienemmäksi, siis kavenna lavassa tasaisesti. Itse tein muistaakseni niin että kun puikoilla oli aloittaessa 12 silmukkaa niin lopussa ennen kärkikavennuksia niitä oli vain 11, eli kavensin pari "ylimääräistä" kertaa. Jalkateräkin kapenee koko matkalta, joten minusta ei riitä että kavennuksia on vain heti kantapään jälkeen.
Ja ethän tee liian korkeaa kantalappua? Sekin lisää silmukkamäärää ja tekee sukasta löysän. Pidän itse sääntönä että (perinteisen) kantapään reunasta pitäisi saada suurinpiirtein saman verran silmukoita poimittua kuin mitä on yhdellä puikolla aloittaessakin ollut. Ja teetkö kantapään niin että jaat kantalapun silmukkamäärän kolmeen? Jotkut tekee nimittäin niin että keskelle jää paljon enemmän silmukoita kuin reunoille, sekään ei kannata koska löysistyttää myös sukkaa kun loppuun jää enempi silmukoita.

Stricker kirjoitti...

Mä neulon sukat yleensä ohuemmista langoista, Nallesta ja saksalaisista langoista, mutta kaikkiin mun tekemiin sukkiin päätee samat ohjeet: aina vähintään yhtä kokoa pienemmillä puikoilla kuin normaalisti ja vähintään yhtä kokoa pienemmällä silmukkamäärällä. Ja pituuden mittaan niin, että sekin tulee noin sentin verran lyhyempi kuin mitä ohjeissa sanotaan (teen sillä ohjeella, että pikkuvarpaan pitäisi peittyä, ennenkuin kärkikavennukset aloitetaan eli jätän pikkuvarvasta sentin verran näkyville - jos teen henkilölle, joka ei sovita sukkaa, otan Regian sukkataulukosta pituuden -1cm ja hyvin on passannut). Sukkien pitää siis olla ekaa kertaa jalkaan laitettuna tai pesun jälkeen tosi napakat ja silloin ne eivät ala kiertymään ja lörpyttämään käytössäkään.

tikru kirjoitti...

kiitos sukkavihjeistä.
Tuo vielä pienempi puikkokoko ja sukkakoko myös ilmeisesti pitää testata.

Teen kantalapun kolmejakoisesti ja korkeutta se kerrosmäärä mitä silmukoita on.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...